«Μια μέρα ακόμα» (εκδ. Ελκυστής) | Ο Γεράσιμος Κρεμαστούλης γράφει για το βιβλίο του

Άνεμος Magazine 30/04/2020 0

Άρχισα να γράφω από μικρός, οπότε υποθέτω πως η συγγραφή ξεπήδησε από μέσα μου σαν εσωτερική ανάγκη. Ένας τρόπος έκφρασης που με γέμιζε. Ένα μέσο για να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου. Άλλωστε η τέχνη είναι ο καλύτερος συνεργός για να αποδράσεις από την πραγματικότητα.
Στο πρώτο μου βιβλίο με τίτλο Μια Μέρα Ακόμα, ήθελα να θίξω κάποια κοινωνικά θέματα. Εστίασα πιο πολύ στον εγωισμό. Όλοι είμαστε λίγο έως πολύ εγωιστές, δυστυχώς όμως τα τείχη είναι λεπτά κι η αχαριστία προ των πυλών. Μετά από μια πνευματική αναζήτηση συγκέντρωσα αναμνήσεις, παρατηρήσεις κι εμπειρίες, τις ένωσα σαν κομμάτια ενός παζλ, με αποτέλεσμα τη γέννηση του Ρίτσαρντ Σαντ.
Ο πρωταγωνιστής αγνοεί πως η ευτυχία δεν έχει συνταγή, συνεπώς είναι ανώφελο να αντιγράφουμε τους συνανθρώπους μας. Οι ανάγκες μας είναι ίδιες, αλλά όχι κι οι επιθυμίες μας. Σε συνεργασία με τον εγωισμό, ανατέλλει και η ζήλεια στην επιφάνεια και σαν κακός σύμβουλος τον οδηγεί στο να φθονεί όσα έχουν οι γύρω του. Πέφτοντας σε αυτή την παγίδα, ξεχνάει τη σημαντικότητα αυτών που έχει αποκτήσει. Καταντάει να εθίζεται σε καταστάσεις που δεν τον συγκινούν. Πασχίζει μάταια να γεμίσει το κενό της ψυχής του.

Μέσα από την πορεία της ζωής του και καθώς η πλοκή εξελίσσεται, προσπάθησα να μεταφέρω τους αναγνώστες όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα ούτως ώστε να ταυτιστούν με ό,τι περιγράφω. Η πρόκληση συναισθημάτων αποτέλεσε το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα. Αν έγραφα μια απλή ιστορία δεν θα ένιωθα ικανοποίηση.  
Μια ιδιαιτερότητα που έχει το βιβλίο αυτό είναι η εναλλαγή των προσώπων στην αφήγηση. Παραμένει μεν στο τρίτο πρόσωπο, αλλάζει όμως η οπτική ανάλογα με την ψυχολογία του εκάστοτε ήρωα. Χρησιμοποίησα αυτόν τον τρόπο για να ειπωθούν διαφορετικές απόψεις της ίδιας ιστορίας και για να δείξω το πόσο διαφορετικά μπορεί να βλέπουν δυο άτομα το ίδιο γεγονός και πόσο λάθος εντύπωση μπορεί να έχει κάποιος για έναν άλλον.
Και να κλείσω με ένα μήνυμα για όλους μας. Να εκτιμούμε αυτά που έχουμε πριν να είναι αργά…

• Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
https://www.facebook.com/gera.blackhound?__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARCGSFtOg4wigDDInIp5ENNPuDShM-rFD9gazXcNnJ2hYu8tMSdSA7O9gh8Vj0ZNUBCwQ3-K-mqgsGNb&tn-str=*F

• Αποκτήστε εύκολα το βιβλίο του, εδώ: 
https://elkistis.gr/product/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1/?fbclid=IwAR3P0m5KUNMiVEe9NMfebdFXyvLYPnC2Ki2aoMNeaELtakJWpu45XnyaI0k

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *