Κανένα μέτρο για τον χώρο του βιβλίου!!! | Ανοιχτή επιστολή προς Άδωνι Γεωργιάδη

Άνεμος Magazine 18/03/2020 0

📚‼️⚡️ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ!

Πριν από λίγο μας ήρθε η επιστολή από τον ΣΕΚΒ (Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου) την οποία αν δεν τροποποιήσουν σύντομα πολύ απλά πάνε να μας κλείσουν χωρίς λόγο και αιτία.

Αριθμ. Πρωτ.: 078/2020 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2020

Προς
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
Κύριο Άδωνι Γεωργιάδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να μεταφέρουμε την αγωνία των συναδέλφων μας όσον αφορά τον κλάδο των εκδόσεων βιβλίων. Τα βιβλιοπωλεία, ως ο φυσικός χώρος πωλήσεων των βιβλίων, σύμφωνα με τα μέτρα που σωστά έλαβε η Πολιτεία παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας και επιτρέπεται η πώληση μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, η κύρια πηγή εσόδων των εκδοτικών επιχειρήσεων προέρχεται από τις πωλήσεις που πραγματοποιούν τα βιβλιοπωλεία ως φυσικά καταστήματα. Την ίδια στιγμή που οι ΚΑΔ (58.11. και οι υποκατηγορίες του και 46.49.21.00) που αφορούν την εκδοτική δραστηριότητα και το χονδρεμπόριο βιβλίων παραμένουν ανοικτοί (όπως μας ενημέρωσε το Υπουργείο), πρακτικά τίθενται σε παύση.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, κανένα μέτρο δεν έχει εξαγγελθεί για τις επιχειρήσεις που θεωρητικά παραμένουν ανοικτές, αλλά ουσιαστικά πλήττονται σε τεράστιο βαθμό. Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της πανδημίας και το εύρος των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πολιτεία, απευθύνουμε έκκληση, ώστε να συμπεριληφθούν στο πλαίσιο μέτρων στήριξης και οι εκδοτικές επιχειρήσεις, δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που περιγράφονται παραπάνω.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Για το Δ.Σ. του Σ.ΕΚ.Β.

Γρηγόρης Πλαστάρας Κωνσταντίνος Αγγελάκης
Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *