Σκέψεις γύρω απο τη νέα πραγματικότητα | Μάγια Γεωργαντοπούλου-Φιλιππίδη

Άνεμος Magazine 28/04/2020 0

Ζούμε στην εποχή του κορονοιού. Έτσι  θα το θυμόμαστε μετά από χρόνια. Μπαίνοντας το 2020, με το διπλό 20, πίστεψα ότι θα μας φέρει διπλές χαρές κι επιτυχίες. Έχουμε ήδη διανύσει το ένα τρίτο της χρονιάς κι η αισιοδοξία μου διαψεύστηκε. Ο ιός κατάφερε να φέρει τα άνω- κάτω. Να ανατρέψει την καθημερινότητά μας. Μάσκες, γάντια, αποστάσεις, με άλλα λόγια κοινωνική αποστασιοποίηση. Το σενάριο μοιάζει με μαραθώνιο, αφού οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα μείνει για 2 με 3 χρονάκια… Βέβαια αυτό είναι η σκοτεινή πλευρά, γιατί προτιμώ να βλέπω το φως στο τούνελ που περνάμε…
Σαν χώρα πετύχαμε να γίνουμε παράδειγμα διεθνώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πειθαρχήσαμε στα μέτρα προφύλαξης και μείναμε υγιείς με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Μάθαμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, συμμετείχαμε σε τηλεμαθήματα, δώσαμε ηλεκτρονικά τις παραγγελίες μας. Ήδη μετράμε δύο θετικά αποτελέσματα κι αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά θα βρούμε κι άλλα. Αυτό το διάλειμμα από δραστηριότητες θα μας υπογραμμίσει τι είναι σημαντικό και τι όχι. Η υγεία μας θα γίνει πρωταρχικό μας μέλημα αλλά κι η ανάγκη να είναι υγιής κι ο διπλανός μας για να μην μας κολλήσει. Άρα ενδιαφέρον για τον διπλανό ,προτεραιότητα στο εμείς αντί του εγώ.
Το 2021, που συμπληρώνουμε 200 χρόνια απ’ το ηρωικό 1821, ας μας βρει δυνατός κι ενωμένους. Να δείξουμε στην Ευρώπη μια Ελλάδα παράδειγμα αγωνιστικότητας, ανθρωπιάς και πίστης σε πανανθρώπινες αξίες. Το τίμημα που ζούμε έχει αντίκτυπο στη ζωή μας, στις θέσεις εργασίας κι είναι κρίμα να μην πάρουμε το μήνυμα  της πανδημίας.
Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι μετά από δύσκολες συνθήκες ακολουθεί περίοδος δημιουργίας. Οι επιστήμονες μάχονται για να ανακαλύψουν φάρμακα και να σώσουν την ανθρωπότητα κι οι καλλιτέχνες διοχετεύουν στην τέχνη την αγωνία τους για το αύριο. Σε συνθήκες ευημερίας και καλοπέρασης ο άνθρωπος χαλαρώνει και επαναπαύεται .
Σήμερα δεν είμαστε μόνοι σ’ όλο αυτό κι έτσι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.  Η ΕΥΡΏΠΗ  του  Βορρά στο τέλος θα δείξει κατανόηση στα προβλήματα του Νότου για να συνεχίσει να υπάρχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που ξεκίνησε το 1957 με την Ίδρυση της ΕΟΚ. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο συνασπισμός δυνάμεων παρά τα όποια προβλήματα, μπορεί και δίνει λύσεις. Μαζί μπορούμε, αρκεί να συνεργαστούμε παραμερίζοντας τις διαφορές μας.
Άλλωστε όπως είπε και ο Νίτσε ”ό,τι δεν μας  σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς”.

• Eπικοινωνήστε με την συγγραφέα:
https://www.facebook.com/magia.filippou

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *