«Έρρωσο» (Άνεμος εκδοτική) | H Βίκυ Τριανταφύλλου μιλάει για την πρώτη της ποιητική συλλογή

Άνεμος Magazine 02/07/2019 0

Έρρωσο λοιπόν… Μια συλλογή σκέψεων και συναισθημάτων, προβληματισμών και αντιδράσεων, ειλικρίνειας και αλήθειας, αξιών και αρχών…
Εκθέτω και εκτίθεμαι, ανοίγοντας ένα παράθυρο, στους λογικούς και άλογους συναισθηματικούς και νοητικούς συνειρμούς, διαπιστώνοντας και πιστοποιώντας, την δύναμη ή την αδυναμία, να επιλέξω ανάμεσα στο αληθές ή την ψευδαίσθηση, ανάμεσα στην αρχοντιά του παλιού σε μια μαγική σύνδεση και συνεύρεση με το καινούργιο, το μη γνώριμο. Να δω και ν’ ακολουθήσω με προσωπική τόλμη, θάρρος ή θράσος αυτά που μας κάνουν καλύτερους και μας εξελίσσουν. Ν’ αντιδράσω και να φωνάξω, μ όλους τους τρόπους τις αντιρρήσεις ή τον θυμό, ν’ αξιολογήσω τα πεπραγμένα, με τις δικές μου αξίες. Αυτοσαρκασμός, αποδόμηση, και αναδόμηση. Ειρωνεία απόρριψη αποδοχή και παραδοχή. Ερωτηματικά, απόψεις και απαντήσεις.
Μία προσπάθεια, ν’ αναγνωρίσω, ότι για μένα είναι ξένο κι άγνωστο, να χρωματίσω τις λέξεις και να δημιουργήσω μια οπτική, μια εικόνα που από μόνη της θα αυτοπροσδιορίζεται.
Επιλέγω αξίες, να τις επανατοποθετήσω μέσα μου, αποφεύγοντας την ωραιοποίηση και διαπραγματεύομαι με εμπειρία, τις αντιρρήσεις, τις συγκινήσεις και τους λογισμούς.
Το αξιακό καθεστώς του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, είναι ίδιο για όλους, μόνο στον τίτλο κατά την άποψή μου.
Ο ορισμός διαφέρει σε καθέναν από εμάς, γιατί προσαρμόζετε σ αυτόν και προστίθεται η προσωπική εμπειρία.

Η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, περιγράφει έναν μοναδικό ορισμό αξιών. Εκεί ακουμπώ. Στους ορισμούς των λέξεων, των αξιών, στις έννοιες τους και μαθαίνω. Μαθαίνω και πράττω.
Συμπερασματικά τοποθετούνται οι ακολουθίες στο χαρτί.
Έμπνευση. Τα πάντα γύρω μας είναι έμπνευση. Η στιγμή μπορεί να είναι αιώνας. Να κλείνει μέσα της ολόκληρη κόσμο θεωρία…
Αρκεί ν’ αδράξεις το συμπέρασμα και να το τοποθετήσεις στο σωστό σημείο. Η δημιουργική γραφή, είναι λόγος προσωπικός, σκέψεις, απόψεις, ερωτηματικά, αντιδράσεις, συναισθήματα, μία βουτιά στην αυτογνωσία. Οι συμβολισμοί άπειροι μέσα μας και γύρω μας. Αφουγκράζομαι, κρυφοκοιτάζω, παρατηρώ και «κλέβω» έννοιες. Πειραματίζομαι, εκπλήσσομαι, θαυμάζω, αποποιούμαι, ξετυλίγομαι, αναδιπλώνομαι, εξελίσσομαι…
Το ΑΡΑ μου λοιπόν είναι, μία προσωπική υπόθεση, που μπορεί και το εύχομαι ολόψυχα, να είναι υπόθεση των πολλών κι όχι μια μόνο μεμονωμένη περίπτωση.
Έτσι στους χρόνους που πέρασαν και στην προσπάθεια μου να εκφράσω όλα αυτά, ακουμπούσα το μελάνι στο χαρτί. Μια έκφραση που έμπαινε στο συρτάρι κάθε φορά.
Προσωπική υπόθεση βλέπετε… Μακριά από κανόνες, όρους, όρια, κρίσεις, επικρίσεις ή κατακρισεις.
Ώσπου, ήγγικεν η ώρα, που η προσωπική υπόθεση, με την προτροπή της Κατερίνας, πήρε σάρκα και οστά κι άρχισε το δικό της ταξίδι.
Αυτό είναι το ΈΡΡΩΣΟ. Μια προσωπική υπόθεση για μένα, για εσάς, για όλους, ατομικά και συλλογικά.
Εύχομαι ολόψυχα και ελπίζω, να ταξιδέψετε στις αράδες του, ν’ ανακαλύψετε εικόνες, οπτικές και συμπεράσματα. Να βρείτε τις ερωτήσεις και να τις τοποθετήσετε μέσα σας, ν’ ανακαλύψετε απάτητα μονοπάτια.

• Μάθετε περισσότερα για την ποιητική συλλογή, διαβάστε τις 10 πρώτες σελίδες, αποκτήστε την εύκολα εδώ:
http://www.anemosekdotiki.gr/poihsh/erroso.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *