«Παρασκήνια του έρωτα» της Κατερίνας Ανδρικοπούλου | Γράφει η Μαίρη Ζάχαρακη

Άνεμος Magazine 07/08/2019 0

Ο έρωτας, του οποίου την ακαταπόνητη όσο και ακατανόητη επίδραση στην ζωή των όντων, θεοποίησαν οι περισσότεροι αρχαίοι πολιτισμοί, κρυβόταν στις σελίδες του πρώτου βιβλίου της Κατερίνας Ανδρικοπούλου, μεταμορφώνοντας ένα νεαρό κορίτσι σε νύφη κι αφού “χόρτασε” ρύζια, τούλια και κουφέτα, τρυπώνει και στο δεύτερο της, κρατώντας ένα ρόλο πιο υποφωτισμένο.
Πίσω από τις κουΐντες, είναι ο έρωτας που κινεί τα νήματα των πρωταγωνιστών κάθε κεφαλαίου του βιβλίου. Όταν λέμε πρωταγωνιστές, δεν εννοούμε ανθρώπους βγαλμένους από τον κόσμο του ιδανικού και της ουτοπίας, αλλά απλούς, καθημερινούς, μικρούς ήρωες που ταλανίζονται από την τριβή με τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν μέσα σε ένα γάμο. Αυτή η συρραφή μικρών ιστοριών που καμιά τους δεν είναι όμοια με την άλλη, δεν μένει στο «Αυτοί ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα» του παραμυθιού αλλά περνά στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, βουτά στα σκοτεινά νερά και μαθαίνει όχι απλά να επιπλέει αλλά να κολυμπά με επιδεξιότητα.
Ο τίτλος μας προετοιμάζει για την συνέχεια, «Παρασκήνια του έρωτα». Ας ονομάσουμε, έρωτα, όλες τις μικρές ή μεγάλες, σοβαρές ή αστείες, καθημερινές περιπέτειες που βιώνει μία οικογένεια από κοινού, αλλά με άλλες αντιδράσεις και προσλαμβάνουσες. Έρωτα γιατί στην ουσία, αυτός πάντα σαν υποβολέας καθορίζει ως και την πιο ανεπαίσθητη έκβαση στην ζωή ενός ζευγαριού. Χωρίς αυτόν, μια σιωπή καθόλου λυτρωτική θα κάλυπτε τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά και την συνέχεια της ύπαρξης μας…
Η Κατερίνα με την ευαισθησία που την χαρακτηρίζει αλλά και την εύθυμη διάθεση, παρατηρεί, αφουγκράζεται, προβληματίζεται, ενδοσκοπεί, κάποτε μελαγχολεί αλλά στο τέλος αναθαρρεί και μας παρασύρει σε ένα όμορφο αναγνωστικό ταξίδι γεμάτο απροσδόκητες στιγμές.
Μας μιλά για την φλόγα του έρωτα που χαμηλώνει στο ελάχιστο, όταν υπάρχουν παιδιά που απαιτούν και δικαιούνται τον δικό τους χρόνο και χώρο στην ζωή σου. Αλλά και για την μετανάστευση, την οικονομική κρίση, την ανεργία, τον χωρισμό, την απιστία, την επιλόχεια θλίψη, τις εσφαλμένες εντυπώσεις, τον υλισμό, την μοναξιά, την φιλία, την ευτυχία που όσο κι αν την επιθυμείς εκείνη κρύβεται στις σκιές των “πρέπει” και των “θέλω” ,του φόβου και της ελπίδας.
Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Ανδρικοπούλου, που κυκλοφορεί όπως και το προηγούμενο της από την αγαπημένη  «Άνεμος Εκδοτική» ,δεν τρέμει τις αλήθειες, αντίθετα τις στήνει στο φως της έντιμης ματιάς της συγγραφέως κι αφήνει στο καμίνι του χρόνου να δοκιμάσει και να  αποδείξει την ποιότητα του έρωτα

• Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο, αποκτήστε το εύκολα, εδώ:
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/paraskinia.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *