«Ανάσταση ψυχών» – του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου | Η άποψη της Άννης Παπαθεοδώρου για το βιβλίο

Άνεμος Magazine 01/10/2019 0

Αυτό το βιβλίο για μένα, ήταν μια αποκάλυψη. Και δεν ήταν Ανάσταση Ψυχών. Ήταν Ανάταση Ψυχής. Γιατί αυτό είναι το νόημα και η κατάληξή του για μένα. Αυτό ήταν που τελικά μου προκάλεσε: Ανάταση Ψυχής.
Δεν είναι ένα βιβλίο εύκολο. Ούτε ένα βιβλίο απλό. Πίσω από τη μυθοπλασία και την μυθιστορηματική πλοκή του, πίσω από την ηρωίδα αλλά και όλους τους πρωταγωνιστές, κρύβεται μία άποψη. Μία άποψη και μία φιλοσοφία. Μία αναζήτηση.

Και δεν πρόκειται απλά για την αναζήτηση της αλήθειας. Πρόκειται για την αναζήτηση της γνώσης. Αυτής της γνώσης που σε σπρώχνει να την ψάξεις, να την ελέγξεις. Αυτής της γνώσης που σε σπρώχνει να την αμφισβητήσεις.

Πίσω από τις αναιρέσεις και τις αμφιβολίες, κρύβεται η ενότητα. Η ενότητα του σύμπαντος. Η ενότητα των ψυχών. Η ενότητα του Είναι. Και τελικά η αγάπη.

Ένα ταξίδι από την Βοστόνη, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στην Έρημο. Ένα οδοιπορικό από τον Πυθαγόρα και τον Φιλόστρατο, τους Ρωμαίους αυτοκράτορες και τους αγίους της εκκλησίας, στο Βατικανό και στο σήμερα. Ένα κράμα από την Θούλη μέχρι την λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τους ναζί στην σύγχρονη εποχή.
Ένα μπλεγμένο κουβάρι, μία θεωρία συνωμοσίας που θα μπορούσε να ευσταθεί. Ένα παζλ ιστορικών προσώπων, γεγονότων και θεωριών, συνδεδεμένων με τρόπο διαφορετικό. Το αποτέλεσμα μια ιδιαίτερη ιστορία, που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο.
Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ξεχωριστό, που ανάμεσα σε αυτά που σου προσφέρει είναι το κίνητρο. Το κίνητρο να ψάξεις. Να ερευνήσεις. Να βρεις. Να μάθεις. Να απαντήσεις. Ερωτήσεις που ψάχνουν απαντήσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Ένα βιβλίο που αμφισβητεί. Αμφισβητεί όσα ξέρουμε, όσα έχουμε διδαχτεί. Κι όμως… Μέσα από την αμφισβήτηση, εκείνο που προωθεί είναι η γνώση. Η γνώση και η ενότητα. Η ενότητα και η αγάπη. Η σημασία στα ουσιώδη και όχι στα ανούσια. Η σημασία στο πνεύμα και στην ψυχή και όχι στα υλικά και στα πρόσκαιρα. Η σημασία στο βάθος και όχι στην επιφάνεια.

Η αρχική πρόταση στο βιβλίο είναι όλη η ουσία του: «Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας» (Αριστοτέλης).

• Mάθετε περισσότερα για το βιβλίο, διαβάστε τις 20 πρώτες του σελίδες, αποκτήστε το εύκολα, εδώ:
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/anastasi.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *