«Αφήστε μου την Άνοιξη» της Σοφίας Αδαμίδου | θέατρο Αλκμήνη, κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ.

Άνεμος Magazine 07/03/2019 0

«Αφήστε μου την Άνοιξη» της Σοφίας Αδαμίδου

Μια γυναίκα κι ένας άντρας στις αρχές του αιώνα του ρομαντισμού, σε μια κλειστή κοινωνία, ζουν τον έρωτα με τον μοναδικό τρόπο που μπορούν να τον ζήσουν. Απόλυτα.
Ζουν έναν έρωτα που δεν θα άφηνε αποτύπωμα αν δεν ταυτιζόταν η εμμονή με την ενοχή, αν οι ψυχές τους δεν αφουγκράζονταν τα σκοτάδια τους. Η τύχη τους τραγική καθώς το μόνο που μπορεί να τους χωρίσει είναι ο θάνατος.
Γιατί ο έρωτας είναι δυνατός σαν το θάνατο. Γιατί ο έρωτας, λυσιμελής, τους παρέσυρε στο θάνατο. Γιατί ο Έρωτας, λένε, είναι ο αδελφός του θανάτου. Γιατί ο έρωτας και η επανάσταση είναι παράνομοι, γιατί κρύβουν μέσα τους την απειλή και την ελπίδα.
Μπορεί η εποχή μας να μην εμπνέει τεράστιους έρωτες ακριβώς επειδή δεν επιτρέπει μεγάλες υπερβάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός περιχαρακωμένου βίου, όμως η ερωτική ιστορία του έργου «Αφήστε μου την Άνοιξη», γεμάτη ερωτικές στιγμές και υπαρξιακά αδιέξοδα, γεμάτη πάθη και απόλυτα συναισθήματα, γεμάτη συγκρούσεις και όνειρα, διεκδικήσεις και στερήσεις, παρακολουθεί τους ήρωες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις του ανθρώπινου βίου, όπως η φιλία, η σχέση γονιού και παιδιού, το πέρασμα από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, η μοναξιά, ο έρωτας και το σεξ, η προδοσία, η απώλεια, η αρρώστια, το πένθος, ο θάνατος.


Παρότι το έργο αφορά στον έρωτα ενός άντρα και μιας γυναίκας, επί σκηνής συγκρούονται δυο γυναίκες. Δύο γυναίκες που η μια διεκδικεί τον έρωτα που της στέρησαν και η άλλη την αγάπη του γιου της που τελικά έγινε η θηλιά που τον έπνιξε.
Δυο γυναίκες, τόσο διαφορετικές, σε μια σύγκρουση χωρίς όρια. Μια γυναίκα με λάθη και πάθη, με φως και απόλυτα αισθήματα, διεκδικεί μέχρι τέλους αυτό που ποθεί. Η άλλη μια γυναίκα όπως την θέλουν οι άλλοι, στερημένη από έρωτα, με σταυρωμένα χέρια, δέχεται τη μοίρα της, αλλά ταυτόχρονα στέκεται αλύγιστη μπροστά στους θανάτους, που άλλαξαν τη ζωή και την ψυχή της.
Η μια διεκδικεί τον έρωτα που της στέρησαν και η άλλη αγωνίζεται για το καλό «όνομα» της οικογένειάς της. Κρυμμένα μυστικά και ψέματα, φόβος, βία και προκατάληψη μπερδεύονται στις ζωές των ανθρώπων και λεηλατούν τα όνειρα εκείνων που είναι διαφορετικά από των πολλών.

Από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ.
Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, Πετράλωνα, στάση μετρό Κεραμεικός)
Tηλέφωνα κρατήσεων: 6987.704.797 & 210.3428.650

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς.
Πρωταγωνιστούν: Άννα Παντζέλη, & Ιζαμπέλλα Φούλοπ
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Μουσική: Ερωφίλη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Δημιουργία video: Τάκης Μπαρδάκος
Φωτογραφίες: Απόστολος Δελάλης
Ενορχηστρώσεις – programming: Πένυ Παπακωνσταντίνου.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαίρη Μαμάκου
Συμπαραγωγή: Θέατρο «Αλκμήνη» – Αrtrack productions.
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού (A-Priori)
Ευχαριστούμε την Μαρία Γκίκα για την προσφορά των λουλουδιών και την εκτέλεση του σκηνικού.

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *