Η ομορφιά της ώριμης ηλικίας | Τιμοθέα Πατζίκα | Άνεμος magazine

Άνεμος Magazine 02/07/2019 0

Στις αρχές του περασμένου αιώνα μια γυναίκα πενήντα χρονών
ήταν πια ηλικιωμένη.
Σήμερα, ακόμη και αν έχει γίνει ήδη γιαγιά,
πολύ συχνά είναι νέα κομψή και χαριτωμένη.

Στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ άλλοτε το θέμα της ηλικία δεν είναι υπόθεση Ληξιαρχείου, αλλά ψυχικής κατάστασης.
Υπάρχουν σήμερα διάφορες θαυματουργές κρέμες, θεραπείες και άλλα μέσα τα οποία αναχαιτίζουν τον χρόνο που καλπάζει και βοηθούν αναμφισβήτητα στην διατήρηση της νιότης και μετά τα πενήντα.
Επειδή όμως οι ρυτίδες της καρδιάς και του πνεύματος δεν διορθώνονται από τους αισθητικούς πλαστικούς χειρουργούς, ας δούμε πρώτα πως μια γυναίκα πλησιάζει την ώριμη ηλικία με σιγουριά και πίστη στον εαυτό της. Προχωρώντας λοιπόν προς την ωριμότητα, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι είναι σπουδαίο τώρα για σας και να μείνετε διαθέσιμη για ότι όμορφο και εξαιρετικό σας προσφέρει η ζωή σε όλους τους τομείς, όσων χρονών και αν είστε.
Γιατί υπάρχουν πάντα χαρές και απολαύσεις που μπορείτε να γευτείτε.
Προσπαθήστε με όλα τα μέσα να μην κλείσετε την πόρτα σας στο μέλλον και μην φοβηθείτε να αναπλάσετε την αίσθηση της νιότης.
Έτσι θα αποκτήσετε μια ακτινοβολία που δεν θα μπορούσε να σας προσφέρει και η πιο θαυματουργή καλλυντική κρέμα.
Άλλωστε με την γνώση που σας έφερε η πείρα των ετών που πέρασαν, ανθίζει η προσωπικότητα σας τώρα, σε πείσμα της κάθε ρυτίδας. Γιατί ξέρετε πια τι σας ταιριάζει, τι θέλετε και που πάτε.
Είναι λάθος να πιστεύετε ότι η περίοδος της κλιμακτηρίου είναι μια στροφή που όταν την περάσεις μπαίνεις πια στο περιθώριο του έρωτα.
Καμιά επιστημονική ένδειξη δεν υπάρχει που να βεβαιώνει ότι οι «επιδώσεις» της γυναίκας μειώνονται κατά την «κρίσιμη» ηλικία.
Ο άνθρωπος δεν είναι τελείως υποταγμένος στους αδένες και στις ορμόνες του όπως το ζώο.

Τι μπορούμε να προλάβουμε;
Η ώριμη ηλικία έρχεται με πρώτα μηνύματα τα σημάδια της χαλάρωσης του λαιμού και το διπλοσάγονο, τις ακτινωτές ρυτίδες στην έξω άκρη του ματιού, την ρυτίδα που βαθαίνει από την βάση της μύτης ως την γωνία των χειλιών και τέλος τις κάθετες ρυτίδες στο άνω χείλος.
Γι’ αυτό η φροντίδα του δέρματος σας πρέπει να γίνει τώρα πιο συστηματική.
Αν δεν επισκεφτήκατε ποτέ ένα εργαστήριο αισθητικής, τώρα είναι καιρός να κάνετε την αρχή.
Αν είχατε ήδη τη πρόνοια να αρχίσετε από νωρίς, πρέπει τώρα να πολλαπλασιάσετε τις επισκέψεις στην αισθητικό σας.
Η περιποίηση του προσώπου στο εργαστήριο αισθητικής (το μικρό λίφτινγκ) συνίσταται σε δραστηριοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου για καλύτερη θρέψη των ιστών και αποβολή των τοξινών. Επίσης προσφέρει μυϊκή γυμναστική ανάπτυξη και ισχυροποίηση των εκκρίσεων του δέρματος (νερό-λίπος-βιταμίνες-ορμόνες) που με αυτές τρέφετε το δέρμα.
Αν η χαλάρωση έχει προχωρήσει πολύ, η πλαστική επέμβαση είναι βέβαια μία λύση, άλλα εδώ θα έχουμε μόνο τέντωμα του δέρματος και όχι ενίσχυση της υποδομής του όπως γίνεται στις αισθητικές περιποιήσεις οποίες παρ’ όλο ότι έχουν λιγότερο θεαματικά αποτελέσματα τονώνουν όμως το δέρμα από τις βαθύτερες στιβάδες του.

Τι πρέπει να προσέξουμε.
Ο στόχος σας τώρα πρέπει να είναι να δείχνετε πάντα όμορφες στην δική σας ηλικία και όχι στην ηλικία που ήσασταν δέκα χρόνια πριν.
Και να έχετε υπόψη σας σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε, ότι τα γηρατειά είναι αναπόφευκτα. Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν παραμένει νέος.
Διαφυλάττουμε όμως ένα κομμάτι από την νιότη μας, παίρνοντας με καθαρό μυαλό και μέσα στο πλαίσιο της ηλικίας μας κάθε φορά, ότι ωραιότερο υπάρχει γύρω μας έτσι που να απαλύνουμε τα σημάδια του χρόνου και να γερνάμε νέες.
Είναι πολύ λογικό να νοιάζεστε για το πώς θα έχετε πάντα καλή εμφάνιση και να καταφεύγετε στους ειδικούς για να σας την εξασφαλίσουν.
Κανένας όμως δεν θα μπορέσει να σας αντικαταστήσει την εσωτερική ακτινοβολία που εκφράζει ένα πρόσωπο το οποίο αντανακλά την καλοσύνη, την ανοχή και την ψυχική ευφορία.
Και αν η ζωή σας δίδαξε ότι τα γηρατειά είναι στυφά, πικρά και ανάλατα… τότε και το σοφότερο μακιγιάζ θα πάρει επάνω σας την όψη ενός θλιβερού μασκαρέματος. Οπλιστείτε με αισιοδοξία και έχετε εμπιστοσύνη στο μεσημέρι της ζωής σας.

___________
 Για οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς
γράψτε μας και εμείς θα σας δώσουμε την λύση.
Mail: tim.patzika@gmail.com

• Βρείτε την Τιμοθέα Πατζίκα στο facebook:
https://www.facebook.com/tpatzika?ref=br_rs

• Σχετικοί σύνδεσμοι:
Βιογραφικό σημείωμα
www.lemfiko.gr
www.symvoulosomorfias.gr

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *