Ερωτήσεις αναγνωστών περί αυξημένης τριχοφυΐας στην γυναίκα | Τιμοθέα Πατζίκα

Άνεμος Magazine 12/11/2019 0

(Δανάη, 48 ετών)
«Είμαι πολύ αναστατωμένη γιατί τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει τρίχες στο πρόσωπό μου από μία κρέμα που έχω χρησιμοποιήσει. Τι να κάνω;»

Απ.: Οι τριχούλες που έχετε στο πρόσωπό, σας δεν είναι δυνατόν να έχουν αιτία την κρέμα που χρησιμοποιήσατε. Ποτέ μία καλλυντική κρέμα δεν είναι ικανή από μόνη της να κάνει να φυτρώσουν τρίχες στο δέρμα. Αν αυτό ήταν δυνατόν τότε θα είχε βρεθεί και το φάρμακο της φαλάκρας.

Τα αίτια που προκαλούν αύξηση τριχών είναι βαθύτερα και αναφέρονται στην γενική λειτουργία του οργανισμού.

Μια αύξηση τριχών δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί απότομα από τη μια στιγμή στην άλλη, σαν ένα ζιζάνιο από το έδαφος, αλλά χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα, στο οποίο θα μεσολαβήσουν ορισμένες προϋποθέσεις.
Οι βασικότερες προϋποθέσεις είναι:
α) Ορμονική διέγερση
β) Η αυξημένη ευπάθεια των ορμονικών υποδοχέων, ορισμένων τμημάτων του σώματος
γ) Η αύξηση παροχής αίματος
Αύξηση ορμονών έχουμε στην γυναίκα κατά την εποχή
• Της εφηβείας
• Της εγκυμοσύνης και
• Της κλιμακτηρίου

Δηλαδή με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ορμόνες διαταράσσουν τον ρυθμό λειτουργίας στις ρίζες των τριχών και έτσι, αρχίζει να μετασχηματίζεται ή να πολλαπλασιάζεται το τρίχωμα.
Η ενέργεια ορμονών και μόνο είναι ικανή να δημιουργήσει τρίχες εκεί, που αρχικά, υπήρχε μόνο χνούδι.

(Μαριάννα 35 ετών)
«Είμαι 5 μηνών έγκυος και άρχισα να πετάω τρίχες σε διάφορα σημεία του προσώπου μου. Πρέπει να κάνω ριζική αποτρίχωση;»

Απ.: Αγαπητή φίλη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι δυνατόν, μέσα σε όλη την υπερπαραγωγή ορμονών, που παρουσιάζεται στον οργανισμό, να δημιουργηθεί και μία υπερβολική παραγωγή ανδρογόνων.
Αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί το τρίχωμα στο άνω χείλος, στον πώγωνα και στα πλάγια του προσώπου. Αυτό το τρίχωμα, μπορεί να γίνει τελικό τρίχωμα και να εγκατασταθεί στο δέρμα σας..
Λίγο καιρό μετά τον τοκετό, η ηλεκτρική αποτρίχωση είναι απαραίτητη, για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό τρίχωμα στο πρόσωπό σας.
Τα μηχανήματα της ηλεκτρικής αποτρίχωσης είναι σήμερα πιο ανώδυνα, έχουν ριζικό αποτέλεσμα και είναι φιλικά προς την υγεία του δέρματος σε αντίθεση με άλλες μεθόδους οι οποίες δεν μας έχουν δώσει ακόμη τις αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα.

(Βάλια 58 ετών)
«Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση και αρχίζω να ανακαλύπτω κάποιες τριχούλες στο πρόσωπο μου, που με ανησυχούν πολύ. Τι να κάνω;»

Απ.: Η εμμηνόπαυση σημαίνει το τέλος της γονιμότητας της γυναίκας. Συντελείται μια βαθμιαία αλλαγή, η οποία αρχίζει γύρω στα σαράντα και έχει διάρκεια 8-10 ετών.

Η βασική αιτία αυτής της αλλαγής είναι μια ύφεση στην έκκριση των οιστρογόνων από τις ωοθήκες και επομένως τα ανδρογόνα, που φυσιολογικά παράγονται από το φλοιό των επινεφριδίων, υπερέχουν σε σχέση με τα μειωμένα οιστρογόνα.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της αλλαγής θα είναι μια ασυνήθιστη τριχοφυΐα σε ορισμένα σημεία, όπως π.χ. κάτω σιαγόνα, άνω χείλος πλάγια του προσώπου, κ.λπ.
Συνήθως εμφανίζονται και δέσμες από τρίχες στις δύο πλευρές της κάτω σιαγόνας.
Εάν η ηλεκτρική αποτρίχωση αρχίσει σ’ αυτές τις περιπτώσεις στην αρχή της κλιμακτηρίου, τότε η γυναίκα θα απαλλαγεί εντελώς από το περιττό τρίχωμα, γιατί η θεραπεία στην εποχή της κλιμακτηρίου, είναι εύκολη.
Και σε αυτήν την περίπτωση η γυναίκα πρέπει να προτιμήσει την ανώδυνη βελόνα και να αποφύγει οποιαδήποτε άλλη μοντέρνα μέθοδο.

Τιμοθέα Πατζίκα
Αισθητικός Ηλεκτροθεραπεύτρια
___________
 Για οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς
γράψτε μας και εμείς θα σας δώσουμε την λύση.
Mail: tim.patzika@gmail.com

• Βρείτε την Τιμοθέα Πατζίκα στο facebook:
https://www.facebook.com/tpatzika?ref=br_rs

• Σχετικοί σύνδεσμοι:
Βιογραφικό σημείωμα
www.lemfiko.gr
www.symvoulosomorfias.gr

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *