Ηχοθεραπεία! | Κυριακή 8/12 δωρεάν ανοιχτή παρουσίαση

Άνεμος Magazine 28/11/2019 0

Την Κυριακή 8/12 και ώρα 19.00 – 21.00 στον πολυχώρο της Αγιουρβέδα Ελλάς στην Νίκης 28 στην Πλάκα, δίπλα στο Σύνταγμα, διοργανώνουμε ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό του νέου εργαστηρίου: Ηχοθεραπεία «Ηχοι & δονήσεις – Εργαλεία στην Απελευθέρωση του Νου» με την Έλενα Κοσμά. Στο πρώτο εργαστήρι θα μάθετε τα πάντα για τη μέθοδο της ηχοθεραπείας και τις επιδράσεις της.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουβέρδα τα πάντα είναι παράγωγα του ήχου. Τα πάντα είναι δόνηση – ενέργεια και ήχος.

«Εν αρχή ην ο Λόγος»

Ο ήχος δε, που εμπεριέχει ειδικές θεραπευτικές δονήσεις, αποτελεί μοναδικό εργαλείο αποτοξίνωσης των ανώτερων διαστάσεων, της ανθρώπινης Ύπαρξης.

Η Αγιουβέρδα αυτό το παραδοσιακό, ινδικό, θεραπευτικό σύστημα που έχει τις ρίζες του γύρω στο 3.000 π.Χ. χρησιμοποιεί και εμπεριέχει στις τεχνικές της και την ηχοθεραπεία, αυτό το πανάρχαιο εργαλείο που το θεμέλιο του είναι ο ήχος και εφαρμοζόταν πριν από 5000 χρόνια σ’ αυτή την πανάρχαια ινδική θεραπευτική τέχνη.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ήχο, τη δόνηση και τη μουσική για να χαλαρώσουν ή ακόμα και για να έχουν πρόσβαση σε βαθύτερα επίπεδα Συνειδητότητα. Πολλοί είναι εκείνοι που κατάφεραν να θεραπεύσουν ακόμα και το σώμα τους με τις συγκεκριμένες πρακτικές, πρακτικές όπως η χρήση των Θιβετιανών μπωλ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην ηχοθεραπεία είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Ο ήχος και η μουσική έχουν τη δύναμη να αλλάζουν τη διάθεση μας και την υγεία μας ακόμα. Αυτό συμβαίνει είτε τραγουδώντας ένα mantra (ήχος με ειδική δόνηση) είτε ένα Kirtan (γιογκικό τραγούδι), είτε ένα αγαπημένο μας τραγούδι με αρμονικό περιεχόμενο.

Τα παραπάνω έχουν ως στόχο την ελεύθερη ροή, διεύρυνση & αύξηση της ζωτικής μας ενέργειας (Prana) ώστε να ξεκλειδωθούν οι δυνάμεις αυτοίασης σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο. Η Ηχοθεραπεία ενεργοποιεί κυρίως την εσωτερική χαρά και το αίσθημα της αγάπης, φέροντας πλήθος άλλων θετικών αλλαγών!

Όλες αυτές οι τεχνικές χρησιμοποιούνται σαν ένα μονοπάτι προς την αυτοπραγμάτωση. Ανοίγουν τα πνευματικά κανάλια και φέρνουν αρμονία και στο φυσικό σώμα.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ
Η μέθοδος της ηχοθεραπείας κατά Peter Hess την οποία και ακολουθεί η Έλενα Κοσμά, είναι προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων της Δύσης. Ο στόχος της κάθε συνεδρίας είναι ο σύγχρονος άνθρωπος που ζει κάτω από συνθήκες έντασης και άγχους να νιώσει γρήγορη και βαθιά χαλάρωση, οι μυϊκές και νοητικές του εντάσεις να λυθούν. Κατά την διάρκεια ηχοθεραπειών όλα τα κύτταρα του σώματος δονούνται και επανέρχονται στην αρχική υγιή τους κατάσταση. Μετά από συγκεκριμένο κύκλο συνεδριών βελτιώνεται ακόμα και η λειτουργία των οργάνων του σώματος και αυτά εναρμονίζονται μεταξύ τους. Εκτός των άλλων η ηχοθεραπεία επιδρά θετικά στην αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και την αποδοτικότητα. Ακόμα και μετά από μια συνεδρία νιώθει κανείς πως αποβάλλεται το άγχος και ο νους ηρεμεί. Εναρμονίζεται η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα

Η ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
Η Έλενα Κοσμα, μουσικός, τραγουδίστρια και συγγραφέας, έχει παρακολουθήσει την ειδική εκπαίδευση στο Ηχομασάζ, παίρνοντας βεβαίωση με τίτλο «Ηχοθεραπευτής, Ηχοθεραπεύτρια κατά Peter Hess®», η οποία είναι αναγνωρισμένη επί πλέον και από τον Ευρωπαϊκό επαγγελματικό σύνδεσμο για ‘Ηχο – Μασάζ – Θεραπεία (Europäischer Fachverband Klang-Massage-Therapie e.v.). Η Έλενα Κοσμά προσεγγίζει την ηχοθεραπεία με ένα πολύμορφο ρυθμικό σύστημα κυρίως μέσω των ηχητικών ακουσμάτων – ήχοι οι οποίοι δημιουργούν μια αρμονική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα – γκονγκ, ηχογαβάθες και ταξίδια φαντασίας

ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ημερομηνία: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, 19:00 – 21:00
Τοποθεσία : «Αyurveda Hellas» Πολυχώρος, Νίκης 28, Πλάκα – Σύνταγμα, 105 57, Αθήνα
Εισηγητές: Έλενα Κοσμά & Σοφία Παπαδοπούλου (Πρόεδρος Ayurveda Hellas A.E.)
Τηλ. επικοινωνίας για κράτηση θέσης: 210 3632350 & 6976783289
Είσοδος: ελεύθερη

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/2442632735984344/

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *