Κραυγές στην παγωμένη λίμνη – Παύλος Ανδριάς | εκδόσεις Ίαμβος

Άνεμος Magazine 26/02/2018 0

%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf-2

Σε μια κλειστή κοινωνία, σ’ ένα μαγευτικό χωριό του Λακωνικού κόλπου που οι Θεοί του Ολύμπου το επέλεξαν ως επίγειο παράδεισο, μια έκρηξη ζήλειας ήταν αρκετή για να αλλάξει τις ζωές όλων.
Κι εκείνο το καταραμένο βράδυ, τελείωσαν όλα…
Κανένα στόμα δεν τόλμησε να μιλήσει, κανένας δεν βρήκε τη δύναμη να πει την αλήθεια, μέχρι που οι “κραυγές” πάγωσαν τις καρδιές όλων, ακόμα και τη λίμνη των θαυμάτων!
Ποιος όμως είναι αυτός που θα κρίνει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Ποιος είναι εκείνος που θ’ αποδώσει δικαιοσύνη; Ποιος θα βρει τη δύναμη να το φωνάξει;
Όλοι δείλιαζαν μπροστά στο φόβο και τις απειλές, όλοι έδιναν τόπο στην οργή, για να μη χτυπήσει το κακό και το δικό τους σπιτικό…
Οι αθώες ψυχές όμως, ζητούσαν δικαίωση, ζητούσαν να αναπαυθούν…
Η Μαρία, ακούγοντας την φωνή της καρδιάς της, τα λόγια του ανάπηρου πατέρα της και τα “θέλω” μιας ζωής που δεν έζησε, τόλμησε να τα βάλει με τους δαίμονες που είχε σπείρει η μάνα της, όσο και αν η καρδιά της πονούσε.
«Τι τα θες… Οι σκιές μας, είναι το μπόϊ της ψυχής μας κι η γλώσσα κόρη μου, ο δικαστής μας», της έλεγε ο Μανόλος της, μέχρι που έκλαψε στην αγκαλιά του!
Το τι θα έφερνε όμως το επόμενο πρωί, ουδείς το γνώριζε…

Μια ιστορία βασισμένη στον τρόπο σκέψης ενός ανθρώπου, που η ζωή δεν θέλησε ποτέ να τον προειδοποιήσει, για εκείνη τη μοιραία νύχτα…

Τίτλος: Κραυγές στην παγωμένη λίμνη
Συγγραφέας: Παύλος Ανδριάς
Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ
Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 31 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2103300443, FAX. 2103300464
ISBN: 978-618-5119-42-3
Σελίδες: 350
Τιμή: 9,90

• Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:

Ο Παύλος Ανδριάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σπούδασε «Δομή & τεχνική σεναρίου» για να ακολουθήσει στη συνέχεια τη δημοσιογραφία.
Κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο το 1998 με τίτλο «Όταν το τρένο φεύγει…» (εκδ. Βιβλιοεκδοτική).
Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την συγγραφή και την σεναριοποίηση παιδικών και μη θεατρικών έργων, για να έρθει το 2000 και να αναλάβει υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Προϊστάμενος του Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης και Διευθυντής στην μηνιαία πολιτιστική εφημερίδα «ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ».
Στη συνέχεια και για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στο χώρο του τύπου, ενώ το τελευταίο διάστημα εργάζεται στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο Τμήμα Παιδείας.
Το 2008 εκδίδει το βιβλίο «Άντε και… σας πίστεψα» (εκδ. Ίαμβος), το 2009 το «Επίδομα Απιστίας», το 2011 το μυθιστόρημα «Στη δίνη των ένοχων χρησμών», το 2013 το μυθιστόρημα «Τα μανταλωμένα παραθύρια», το 2014 το μυθιστόρημα «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι», το 2015 το μυθιστόρημα «Άννα», για να ακολουθήσει το 2017 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το μυθιστόρημα, «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη».
Από τις αρχές του 2010 είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και από τα μέσα του 2014  τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Τον Ιανουάριο του 2016 εκλέγεται και τοποθετείτε  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Από τις αρχές του 2016 είναι μέλος του Ομίλου για την UNESCO tlee

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, υπογράφει το http://aylogyros news.blogspot.gr, αρθρογραφεί στο ilialive.gr ενώ διατηρεί και την παρούσα προσωπική σελίδα https://pavlosandrias.gr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία, ανατρέξτε στα:
facebook: https://www.facebook.com/pavlos.andrias
twitter: https://twitter.com/xarti3

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *