Στέλλα Σουραφή

Άνεμος Magazine 28/05/2018 0


Η Στέλλα Σουραφή κατάγεται από το Βαθύ της Σάμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών κλασικά γράμματα. Εργάζεται ως φιλόλογος και ασχολείται με την συγγραφή. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη του λόγου και δη την Τέχνη της Ποιήσεως.

Έχει λάβει μέρος σε ποιητικούς διαγωνισμούς όπου ποιήματά της έχουν αποσπάσει τα παρακάτω βραβεία, επαίνους και διακρίσεις:

1ο Βραβείο στον 1ο Πρότυπο διαδικτυακό διαγωνισμό του Παναγιώτη Σολακίδη (Δεκέμβριος 2015) με το «Ημερολόγιο της Βροχής».
2ος Έπαινος στον διαγωνισμό Bonsaistories (Μάρτιος 2016) με το ποίημα «Βροχή».
Διάκριση στους 31ους Δελφικούς ποιητικούς αγώνες της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Ιούνιος 2016) με την «Εξομολόγηση του Ανομολόγητου».
3ο Βραβείο στην ερωτική ποίηση στον Στ΄ Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού (Αύγουστος 2017) με το ποίημα «Ένας καφές για πάντα… στα χείλη της ανάμνησης».

Έχει λάβει μέρος στο «Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του 2018», τοβιβλίο, με το ποίημα «Αύγουστος».

Τα τρία πρώτα διακριθέντα ποιήματα έχουν μεταφραστεί για το ηλεκτρονικό Ισπανικό περιοδικό «La Galla Ciencia», καθώς και αποσπάσματα της παρούσης ποιητικής συλλογής έχουν μεταφραστεί και δημοσιευθεί στο Ισπανικό περιοδικό κριτικής λογοτεχνίας «Cratéra» υπό την μεταφραστική επιμέλεια της Νατάσας Λάμπρου.

Aπό την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο της:
«H εκπλήρωση του ανεκπλήρωτου» (ποιητική συλλογή, 2018)

   Βρείτε την Στέλλα Σουραφή στο Facebook

 

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *