Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Άνεμος Magazine 03/06/2018 0

Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.

Έχει κάνει σπουδές κινηματογράφου, τηλεόρασης και επικοινωνίας και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη κινηματογραφία. Από το 1998 έως σήμερα εργάζεται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση, πρωτίστως σε γνωστές για το ευρύ κοινό εκπομπές, δελτία ειδήσεων, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ. Τέσσερις ταινίες του μικρού μήκους έχουν βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Για το θέατρο έχει ανεβάσει παραστάσεις με πειραματικές ομάδες σε Αθήνα και Λονδίνο σκηνοθετώντας έργα των Σαίξπηρ, Ίψεν, Σο, Σόου, Σοφοκλή και Ευριπίδη.

Σταθμός στη καριέρα του ήταν η μετοίκησή του στο Αμμάν της Ιορδανίας για λογαριασμό της IYQ MediaAgency ως Δ/ντης Οργάνωσης Παραγωγής Τηλεοπτικού Προγράμματος και ήταν υπεύθυνος για την Αγορά, πώληση, παραγωγή και διαχείριση τηλεοπτικού και κινηματογραφικού προγράμματος, προώθηση και καλλιτεχνικό στήσιμο ενός τηλεοπτικού προγράμματος (On Air Promotion design), στη Δημιουργία και διαχείριση νέου πελατολογίου και στην Προώθηση και στήσιμο τηλεοπτικού προγράμματος σε διαδικτυακά μέσα (VOD, Social Networks, Mobile TV) με ταυτόχρονη Εκπαίδευση & συμβουλευτική των επαγγελματιών τηλεόρασης και κινηματογράφου στη Μέση Ανατολή. Η καινοτομία του ήταν που πέρασε στο τηλεοπτικό οργανισμό Al Arabia θεατρική ζώνη προβολής θεατρικών έργων ξένου ρεπερτορίου μεταγλωττισμένα στην αραβική γλώσσα.

Το 2002 άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή, γράφοντας ποίηση στα αγγλικά για τις ανθολογίες του οργανισμού poems.com. Ξεκίνησε να γράφει βιβλία για να μεταφέρει ιστορίες που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας γεωγραφικά, ιστορικά και θεματικά. Μεγάλη του αγάπη στη συγγραφή εξακολουθεί να είναι η ποίηση και το θέατρο.

Έχει εκδώσει ηλεκτρονικά την συλλογή ποίησης – πεζού με τίτλο «Αναζητώντας την Αρετούσα» (2016) και τα θεατρικά έργα «Σαλώμη» (2018), «Ελένη» (2018), «Αγγέλων Κάθοδος» (2018) αποκλειστικά ως ebook στο emmanuelmavros.com, ενώ από την Άνεμος Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα:

Από την Άνεμος εκδοτική τα μυθιστόρηματα
«Ο υιός του Νείλου»  (μυθιστόρημα, 2015)
και «Ανάσταση ψυχών» (μυθιστόρημα, 2017)
«Τρένα μεγάλων αποστάσεων» (μυθιστόρημα, 2020)

 Βρείτε τον συγγραφέα και σκηνοθέτη στο facebook
Eπίσημη Σελίδα: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Website: http://www.emmanuelmavros.com/

 https://www.instagram.com/emmanuelmavros/

  Ακολουθήστε τον στο twitter

https://plus.google.com/u/0/+EmmanuelGMavros

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *