Κωνσταντίνος Μεϊντάνης

Άνεμος Magazine 04/06/2018 0

Ο Κωνσταντίνος Μεϊντάνης γεννήθηκε τον Μάιο του 1974 στην Αθήνα.
Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Κλασική Φιλολογία, και Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία στο King’s College και το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Παράλληλα, έχει σπουδάσει πιάνο με την καθηγήτρια και σολίστ Νίλυαν Πέρεζ-Ιωαννίδου και Ανώτερα Θεωρητικά με τον συνθέτη και παιδαγωγό Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ έχει συμμετάσχει και στα θερινά σεμινάρια πιάνου στην Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης κοντά στη σολίστ Sontraud Speidel.
Είναι απόφοιτος του Hellenic American University, στο ειδικό μεταπτυχιακό Τμήμα Μετάφρασης, και ως μεταφραστής συνεισέφερε στην Έκθεση «The Hour of Greece» που διοργανώθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα την ανταπόκριση του αμερικανού Τύπου και της αμερικανικής Κοινής Γνώμης στο ελληνικό Έπος του ’40.
Έχει ζήσει επί 18 σχεδόν χρόνια στο Λονδίνο, και πλέον μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και τη βρετανική πρωτεύουσα.
Κύρια θέματα της επιστημονικής-ερευνητικής του ενασχόλησης είναι η Προσωκρατική Σκέψη (Ξενοφάνης, Δημόκριτος) και η Αρχαία Ελληνική Τραγωδία (ιδίως τα έργα του Σοφοκλή).
Συνεργάζεται τακτικά με τα ηλεκτρονικά περιοδικά «i Porta» και «Άνεμος magazine», καθώς και με το έντυπο περιοδικό «Το Κοράλλι», δημοσιεύοντας λογοτεχνικά και δοκιμιακά κείμενά του. Μιλά τρεις ξένες γλώσσες και ασχολείται με τη μετάφραση ποίησης και δοκιμίου.
Το πρώτο του βιβλίο με κείμενα ποίησης και πρόζας, και τίτλο «Δειλινές αποχρώσεις σ’ ένα δάκρυ» κυκλοφόρησε το 2012 (εκδ. Μπαρτζουλιάνος).

Εργογραφία
Δειλινές αποχρώσεις σ’ ένα δάκρυ (Μπαρτζουλιάνος, 2012)

Από την Άνεμος Εκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο του
Φθινόπωρο δεν μου έτυχε να βρω ίσαμε σήμερα στις λέξεις (Δοκίμιο, 2019)

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
https://www.facebook.com/kostis.meintanis

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *