Άνεμος magazine | Ταυτότητα του περιοδικού

Άνεμος Magazine 16/07/2018 0

Σαν Άνεμος εκδοτική, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στον κόσμο του βιβλίου και της επικοινωνίας στις 18 Ιανουαρίου του 2011. Γρήγορα ωστόσο νιώσαμε την ανάγκη να ‘μαστε περισσότερα πράγματα απ’ ότι ένας εκδοτικός οίκος με αξιολογημένες εκδόσεις. Έτσι, το φθινόπωρο του 2013, ανέβηκε στον παγκόσμιο ιστό, ένα περιοδικό ελεύθερης γνώμης, πολιτισμού και ποιότητας ζωής, το Άνεμος magazine.

Με άμεση στόχευση στην αρθρογραφία που αφορά σε κοινωνικά ή άλλα τρέχοντα γεγονότα και ειδική εστίαση στο βιβλίο, την ελεύθερη ανάγνωση είτε αυτή αναφέρεται σε πολυθεματικά άρθρα, είτε πολύ περισσότερο σε αδημοσίευτα κείμενα πεζογραφίας-πεζού λόγου ή ποίησης, το περιοδικό μας, δεν έμεινε εκεί:

Έχοντας σα βασικό μότο του τη φράση «Η ποιότητα στη ζωή είναι δικαίωμα», επέκτεινε τη δραστηριότητά του σε προβλέψιμους αλλά και μη, τομείς. Έτσι ο ιστότοπος αυτός απέκτησε νέες σημαντικές κατηγορίες, όπως το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, τα ιστορικά άρθρα, οι αποκλειστικές αναγνώσεις αποσπασμάτων από βιβλία πεζογραφίας και ποίησης που εκδίδει ο Άνεμος, ειδικές καρτέλες-υποκατηγορίες με έμφαση στην υγεία, την ομορφιά και την ποιότητα ζωής η οποία περνάει από τα μονοπάτια του πολιτισμού κατά την ταπεινή μας άποψη.

Πρόσφατα, προστέθηκαν νέες υποκατηγορίες στις βασικές. Τέτοιες είναι:

Θέατρο > οι Κριτικές για σημαντικές παραστάσεις που βλέπουμε,

Μουσική > Δισκοθήκη
μια βάση δεδομένων με αγαπημένα τραγούδια σε βίντεο και ενημερωτικά στοιχεία για το καθένα απ’ αυτά),

Μουσική > Μουσικές βραδιές
η ενημέρωση για τις σημαντικότερες μουσικές βραδιές, οι καρτέλες:

Βιβλίο > Αγαπημένα,
μια ακόμα πολύτιμη βάση δεδομένων, εκεί όπου οι ίδιοι οι συγγραφείς και οι αναγνώστες μας μπορούν να προτείνουν βιβλία, ανεξάρτητα από τον χρόνο έκδοσής τους, που αξίζει να διαβαστούν απ’ όλους, μιας και το βιβλίο ενδιαφέρει ηλικιακά νεότερους και ωριμότερους αναγνώστες κι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι νεότεροι να μη γνωρίζουν, συγγραφείς και τίτλους της προηγούμενης ή άλλων παλαιότερων δεκαετιών κι αυτό, είναι ένα έλλειμμα πληροφόρησης του πιο νεόκοπου αναγνωστικού κοινού.

Βιβλίο > κριτικές από συγγραφείς και φίλους/ες του περιοδικού, μια στήλη αναγκαία για τη σφαιρική σας ενημέρωση, πριν ενδεχομένως από την αγορά ενός βιβλίου.

Ποιότητα ζωής > Ζωοφιλία, Τεχνολογία, Εναλλακτικές ψυχοσωματικές θεραπείες-συνεδρίες μέσα από έγκυρες και καταξιωμένες ομάδες.

Πολιτισμός > Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται πια, τα σεμινάρια για επαγγελματίες ηθοποιούς, σεμινάρια δημιουργικής γραφής ή σενάριου και όσα δεν κατηγοριοπιούνται με ειδική εξειδίκευση σε καμιά από τις παραπάνω καρτέλες.

Πρόσωπα > αυτή η υποκατηγορία, εντάσσεται σε τρεις διαφορετικούς άξονες: το βιβλίο, τη μουσική ή το θέατρο. Εδώ εντάσσονται πρόσωπα-σταθμοί, άλλοτε με αφορμή ένα βιβλίο, έναν δίσκο ή μια παράσταση, άλλοτε αναφέρονται πιο γενικευμένα σε πρόσωπα που αγαπήθηκαν πολύ για την αυθεντικότητα ή την απόλυτη αφιέρωση στο αντικείμενό τους.

Συντάκτες
Είναι οι δημιουργοί –συγγραφείς και ποιητές– του Ανέμου, όπως και οι φίλοι μας, που αισθάνονται την ανάγκη να αρθρογραφήσουν σε καθεμιά από τις κατηγορίες ή τις υποκατηγορίες του περιοδικού μας, όσοι και όσες δηλαδή αισθάνονται την ανάγκη ν’ αφήσουν μια προσωπική κατάθεση ψυχής, είτε αυτή αφορά ένα πεζό κείμενο ή ένα ποίημα, είτε με αφορμή ένα αγαπημένο τους βιβλίο, τραγούδι, παράσταση, έναν εικαστικό πίνακα ή ό,τι άλλο τους αγγίζει, τους μαγεύει και θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό.

Περισσότερες οδηγίες για φίλους/ες αρθρογράφους:
Ελάτε σε έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία –ακόμα και πριν από την αποστολή του άρθρου-κειμένου σας, προκειμένου να ‘χετε τη σωστή κατεύθυνση αριθμού λέξεων ή άλλης συμβουλευτικής παρέμβασης από τον ίδιο τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, που ενδέχεται να χρειάζεται –εκτός από την κλασική τυπογραφική επιμέλεια– επιμέρους εικόνες, πληροφορίες ή συνδέσμους.

> Προς εκδοτικές εταιρίες ή εταιρίες παραγωγής και κυκλοφορίας δίσκων, όπως και για υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων μουσικής ή θεάτρου ή άλλων γεγονότων:

Στείλτε προς αξιολόγηση, αν το θέλετε, βιβλία και δίσκους στην διεύθυνση της ιδιοκτησίας, που ενυπάρχει στο τέλος αυτού του κειμένου

> Προς ανασφαλείς –αλλά ενδεχομένως ταλαντούχους εθελοντές συντάκτες και συντάκτριες, φίλους/ες του Ανέμου:

Αφήστε τη δημιουργική σας φαντασία, να εκφραστεί με ελευθερία. Στείλτε τα κείμενά σας στο anemos.magazine@gmail.com και να είσαστε σίγουροι, ότι τα γραπτά σας θα περάσουν από έλεγχο, τυπογραφικό αλλά και ιδεολογικό-συντακτικό, γι’ αυτό, δεν υπάρχει καμία αποτροπή από το να δοκιμάσετε!

Άνεμος magazine

Ιδιοκτησία:
Άνεμος εκδοτική – Νικόλαος Ευ. Τελλίδης

 

 


Αρχισυνταξία:

Γιάννης Φιλιππίδης, συγγραφέας
υπεύθυνος εκδόσεων και επικοινωνίας στην Άνεμος εκδοτική
αρχισυντάκτης του περιοδικού Άνεμος magazine

Συντάκτες για όλες τις κύριες στήλες:
Οι δημιουργοί του Ανέμου και εθελοντικά οι φίλοι

Εποπτεία εικαστικών:
Ανδρέας Λιάλιος (andrianno.arte)

Σαλόνι ομορφιάς:
Τιμοθέα Πατζίκα

Προγραμματισμός ιστοσελίδας:
Prodeveloper

Έδρα-Διεύθυνση αποστολών:
Άνεμος εκδοτική
Αιγίνης 14
11 362 Κυψέλη-Αθήνα
210 82 23 574 / 211 0123 834

Για τη διαφημιστική σας κάλυψη:
Επιφυλάσσουμε τις καλύτερες προσφορές, ενδεικτικά παραθέτουμε την χαμηλότερη προσφορά: 50€+ΦΠΑ ανά μήνα (κι ένας μήνας δώρο από μας!) σε διαστάσεις 300x182pixels για ιδιώτες, συγγραφείς, εκδοτικούς οίκους ή δισκογραφικές εταιρίες και 150€+ΦΠΑ για μεγαλύτερες εταιρίες, ιδιωτικούς φορείς κ.λπ. (με τους αντίστοιχους μήνες-δώρο, ανάλογα με την χρέωση). Επικοινωνήστε για περισσότερες διευκρινίσεις με τις τηλεφωνικές γραμμές που αναφέρονται πιο πάνω!

Ακολουθήστε μας στο facebook:
Eπίσημη σελίδα: https://www.facebook.com/Anemos.Magazine/
Επίσημη Ομάδα:
https://www.facebook.com/groups/1012808122125297/

Ακολουθήστε μας στην Google+:
https://plus.google.com/u/0/+AnemosMagazine

Ακολουθήστε μας στo twitter:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *