Απαντήσεις σε ερωτήσεις Υγείας και Ομορφιάς | Τιμοθέα Πατζίκα | Άνεμος magazine

Άνεμος Magazine 03/10/2018 0

🌹 Μας ρωτάτε; Σας απαντάμε!

(Αμαλία 17 ετών)
Έχω ακμή στο πρόσωπο. Τί να κάνω για να μου περάσει;

Η ακμή είναι μια πολυμορφική δερματοπάθεια που ταλαιπωρεί πολλά νεαρά κορίτσια και αγόρια στην εποχή της εφηβείας.
Σήμερα όμως η ακμή θεραπεύεται.
Δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι αισθητικοί και κοσμητολόγοι έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες και σοβαρή ερευνητική δουλειά για να φθάσουν στις μέρες μας, να ελέγχουν αυτή την αντιαισθητική δερματοπάθεια η οποία θεραπεύεται με συνεργασία των τριών ειδικοτήτων.
Οι αισθητικοί προλαβαίνουν την πάθηση με συχνούς καθαρισμούς μόλις πρωτοεμφανισθεί με την μορφή του υπερβολικού σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων, οι ενδοκρινολόγοι ελέγχουν τα εσωτερικά αίτια και οι δερματολόγοι επεμβαίνουν όταν η πάθηση βρίσκεται σε προχωρημένη μορφή και μόνο για την χορήγηση φαρμάκων..

Εκείνο που πρέπει πάντα να θυμάστε, είναι ότι καμία ειδικότητα από τις τρείς, δεν μπορεί να θεραπεύσει την ακμή μόνη της, χωρίς συνεργασία με τις άλλες.

Στο εργαστήριο αισθητικής υπάρχει ειδική θεραπεία ακμής την οποίαν γνωρίζουν πολύ καλά οι αισθητικοί γιατί ενημερώνονται συνεχώς από τα συνέδριά τους και από τους κοσμητολόγους με τους οποίους συνεργάζονται.

(Ανδριάνα 32 ετών)
Τι είναι η αρωματοθεραπεία και τι επίδραση έχει στο δέρμα;
Οι αισθητικοί την εφαρμόζουν στα εργαστήριά τους και οι επιστήμονες όλου του κόσμου μιλάνε για την διεισδυτικότητα των αιθέριων ελαίων στο δέρμα.

Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από τον φυτικό κόσμο και παράγονται με απόσταξη, σε πολύ μικρές ποσότητες από ορισμένα τμήματα του κάθε φυτού.
Εάν τηρηθούν οι προϋποθέσεις της συγκομιδής, τα αιθέρια έλαια μάς δίνουν ένα προϊόν πολύ ευεργετικό για την περιποίηση του δέρματος.

Αυτό συμβαίνει διότι η λεπτότητα του μορίου τους είναι τέτοια που επιτρέπει στο δέρμα να τα απορροφήσει με εξαιρετική ικανότητα.
Η αρωματοθεραπεία εφαρμόζεται μόνο στα εργαστήρια αισθητικής και μετά από μακροχρόνια εκπαίδευση των αισθητικών.

(Βασιλική 50 ετών)
Μπορώ να χρησιμοποιώ μάσκα ομορφιάς μόνη μου στο σπίτι;

Οι μάσκες ομορφιάς είναι προϊόν που χρησιμοποιείται μόνο στις περιποιήσεις που γίνονται μέσα σ’ ένα εργαστήριο αισθητικής.
Οι περισσότερες μάσκες έχουν την ιδιότητα να στεγνώνουν και να σκληραίνουν επάνω στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να ηρεμούν το μυϊκό δίκτυο του προσώπου και να φρεσκάρουν το δέρμα.
Αυτή η ακινητοποίηση όμως του δέρματος την οποίαν προκαλούν οι μάσκες, κάνει και την εφαρμογή τους δύσκολη έως αδύνατη από κάποιον που δεν γνωρίζει τούς κανόνες της τεχνικής. Η λανθασμένη χρήση της μάσκας μπορεί να δημιουργήσει αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Για τον λόγο αυτό, αφήστε αυτήν την περιποίηση μόνο στα χέρια της αισθητικού σας.
Σήμερα έχουν παρασκευαστεί και υπάρχουν στα ράφια των μυροπωλείων μάσκες σε κρεμώδη μορφή και έτσι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μόνη σας στο σπίτι, πάντοτε όμως με τις οδηγίες της αισθητικού σας.

______________

🌹 Για οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς
γράψτε μας και εμείς θα σας δώσουμε την λύση.
Mail: tim.patzika@gmail.com

• Βρείτε την Τιμοθέα Πατζίκα στο facebook:
https://www.facebook.com/tpatzika?ref=br_rs

• Σχετικοί σύνδεσμοι:
Βιογραφικό σημείωμα
www.lemfiko.gr
www.symvoulosomorfias.gr

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *