Σαλόνι ομορφιάς (Νέα στήλη!) | Τιμοθέα Πατζίκα | Άνεμος magazine

Άνεμος Magazine 15/05/2018 0

%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7-02
Η στήλη αυτή γεννήθηκε με αφορμή τις απορίες, τους προβληματισμούς και τις αμφιβολίες, που εκφράζουν οι άνθρωποι κάθε φορά πού θα γνωρίσουν αισθητικούς σε μια κοινωνική συναναστροφή ή ακόμη και σε κάποια τυχαία συνάντηση.

Όλοι, άνδρες και γυναίκες έχουν πάντα κάτι να ρωτήσουν, κάτι πολύ σημαντικό για τον καθένα, που να αφορά την ομορφιά τους, την εμφάνισή τους, ή, καλύτερα, θα μπορούσαμε να πούμε τούς φόβους τους για την εμφάνισή τους.

Τι μπορώ να κάνω για τις μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια μου;
Έχω πολύ λιπαρό δέρμα και με ταλαιπωρεί. Τι να κάνω;
Πώς να καταπολεμήσω την ακμή που έχω στην πλάτη μου;
Μπορώ να χάσω μερικά κιλά χωρίς να κάνω δίαιτα;
Η κυτταρίτιδα θεραπεύεται;
Τι να κάνω για να απαλλαγώ από τα «ψωμάκια» στους γοφούς;

Τέτοιες, και άλλου είδους ερωτήσεις, με τις απαντήσεις τους, μικρά και μεγάλα μυστικά ομορφιάς, θα βρίσκονται μέσα σ’ αυτό ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ για να δώσουν στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες την ευκαιρία να βάλουν έναν αισθητικό στο πλάι τους και να απευθύνονται σ’ αυτήν, όποτε την χρειαστούν
Η ανάγκη της ομορφιάς υπάρχει παντού και γύρω μας.
Εμείς θα σας βοηθάμε κάθε εβδομάδα; να την αντιληφθείτε και να την ανακαλύψετε με τα μάτια μιας αισθητικού, τα οποία είναι έμπειρα και εκπαιδευμένα ως προς αυτήν.
Η σύγχρονη εποχή στην οποία ζούμε μας έχει κάνει πολυάσχολους και βιαστικούς.
Οι ανάγκες είναι πολλές και ο χρόνος πολύ λίγος.

%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7-04Μία από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου είναι η αισθητική εμφάνιση και η διατήρηση της ομορφιάς.

Η υγεία του σώματος και του δέρματος εξαρτάται από την σωστή λειτουργία του οργανισμού, η οποία θεωρείται από τους ειδικούς, ως απαραίτητη προϋπόθεση της ομορφιάς.
Ο τρόπος που τρώμε, ο τρόπος που αναπνέουμε, ο τρόπος που κοιμόμαστε ακόμη και ο τρόπος που κινούμαστε, αποτελούν βασικά στοιχεία της υγείας, επομένως και της ομορφιάς μας.

Παράλληλα η ομορφιά για να διατηρηθεί μέχρι την ώριμη ηλικία, και ακόμη περισσότερο, χρειάζεται μια ιδιαίτερη φροντίδα η οποία δεν ζητάει παρά μόνο λίγο χρόνο από τις καθημερινές μας ασχολίες.

%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7-05 Θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε μέσα στα θέματά μας όλα τα προβλήματα ή μάλλον τα «μυστικά» που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ιδανικό της γοητείας και της ομορφιάς από την «κορυφή ως τα άκρα» από την πρόληψη ως την θεραπεία και από την θεωρία ως την πράξη.

Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να μοιράζεστε μαζί μας τα προβλήματα σε σχέση με την υγεία και την ομορφιά σας και εμείς θα προσπαθούμε να σας δίνουμε την καλύτερη δυνατή λύση με τις απαντήσεις μας μέσα από αυτή την στήλη.

🌹Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με θέματα ομορφιάς,
σας απαντάμε. στο mail: tim.patzika@gmail.com

%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7-01
• Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα:
https://www.facebook.com/tpatzika?ref=br_rs

%cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%82Η Τιμοθέα Πατζίκα
Αισθητικός-συγγραφέας-καθηγήτρια Αισθητικής,
έχει διατελέσει καθηγήτρια Αισθητικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Αθήνας σημερινά (Τ.Ε.Ι.) και επί σειρά ετών έχει θητεύσει ως καθηγήτρια στη μέση εκπαίδευση Αισθητικής..

Το δημοσιευμένο συγγραφικό της έργο αποτελείται από 17 βιβλία Λεπτομέρειες στην Ιστοσελίδα
www.lemfiko.gr  και www.symvoulosomorfias.gr

Α) Τηλεοπτικές εκπομπές
επί σειρά ετών από την κρατική τηλεόραση ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Β) Ραδιοφωνικές εκπομπές
από τον Αθήνα 9, 84 FM stereo ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Γ) Ρεπορτάζ ομορφιάς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο

Δ) Ερευνητικό της επιστέγασμα αποτελεί η έρευνα την οποίαν διεξήγαγε από το 1980 ως το 2014 στο Δρομοκαϊτειο Ψυχιατρείο Αθηνών ως επικεφαλής ομάδας αισθητικών, υπό την αιγίδα της επιστημονικής ομάδας του Νοσοκομείου με αντικείμενο την συμβολή των αισθητικών φροντίδων στη βελτίωση της υγείας των ψυχικά αρρώστων. Το θετικό πόρισμα της έρευνας είναι δημοσιευμένο στο βιβλίο της, το ΑΓΓΙΓΜΑ από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ. Η δράση αυτή έχει τεθεί υπό την ηθική υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης οργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα Σεμινάρια του Λεμφικής Μάλαξης για την μετεκπαίδευση των αισθητικών.

Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Αισθητικών Ελλάδος καθώς και της Πανελληνίου και Διεθνούς Ενώσεως Αισθητικών.

Παράλληλα δραστηριοποιείται ως επικεφαλής ομάδας αισθητικών στην διεξαγωγή προγράμματος Κοινωνικής αισθητικής το οποίο περιλαμβάνει περιποίηση αισθητικής σε άτομα τα οποία διαμένουν σε Ιδρύματα, όπως Ψυχιατρεία ,Γηροκομεία κ.α.

Για την δραστηριότητα αυτή, αλλά και για την ιδέα της, για καθιέρωση
«Παγκόσμιας Ημέρας Ομορφιάς» η Τιμοθέα Πατζίκα βραβεύτηκε τον Ιούνιο του 2008 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο βιομηχάνων Καλλυντικών

Τον Ιανουάριο του 2011 βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία Αισθητικών Ελλάδος για την προσφορά της στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ συγγραφή βιβλίων-έρευνες και το κοινωνικό της έργο.

Τον Φεβρουάριο του 2017 το Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο της απένειμε τιμητικό δίπλωμα με τίτλο «τιμής και ευγνωμοσύνης ένεκεν» για τις υπηρεσίες Αισθητικής τις οποίες διεξάγει εντός του Νοσοκομείου στους ασθενείς.

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *