Λίφτινγκ προσώπου και οι φόβοι της αποτυχίας | Τιμοθέα Πατζίκα | Άνεμος magazine

Άνεμος Magazine 29/05/2018 0

face-lifting

Κατά καιρούς προβάλλονται στα μέσα ενημέρωσης κάποιες αποτυχημένες αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις, οι οποίες παρουσίαζαν παραμορφωμένα πρόσωπα επώνυμων γυναικών.
Αναγνώστριές μας, τρομοκρατήθηκαν και μας ζητούν βοήθεια.
Όμως εμείς λέμε ότι:

Το λίφτινγκ έχει πάψει πλέον να είναι προνόμιο των γυναικών πού το πρόσωπό τους είναι κεφάλαιο για την καριέρα τους, (ηθοποιοί τραγουδίστριες και γενικά καλλιτέχνες). 
Σήμερα το όνειρο αυτό μπορεί να πραγμα­τοποιηθεί και από απλές γυναίκες, εργαζόμενες, νοικοκυρές, ακόμα και από εκείνες που ζουν στην επαρχία.

%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-2 Αναγνώστρια K.Δ.:

Είναι δύο χρόνια τώρα που η χαλάρωση στο κάτω μέρος του προσώπου μου, έχει αρχίσει και με ενοχλεί πάρα πολύ.
Σκέπτομαι συνέχεια:
Nα μπορούσα να εξαφανίσω αυτό το περιττό δέρμα που μου χαλάει τόσο πολύ την όψη.
Έχω αφήσει τον εαυτό μου να ονειρεύεται και να ελπίζει για ένα πιο σφριγηλό και ευχάριστο πρόσωπο, πρώτα απ’ όλα για μένα την ίδια, και ύστερα για τους γύρω μου.
Μ’ αυτή την προσδοκία δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να στέκομαι κάθε μέρα και κάθε ώρα μπροστά σε όποιο καθρέφτη βρίσκω, ακόμα και στο ασανσέρ και να τραβάω σπιθαμή προς σπιθαμή το πρόσωπό μου, για να ιδώ πώς θα είμαι όταν το αποφασίσω.
Βέβαια μέσα στις ελπίδες και τα όνειρα μπαίνει και ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας, γιατί έχω ιδεί όχι και λίγες περιπτώσεις, επωνύμων γυναικών που έχει αλλάξει προς το χειρότερο το πρόσωπό τους.
Κάποιες φορές αυτό λειτουργεί αρνητικά μέσα μου. Σκέπτομαι να το αναβάλλω με την ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να βρεθεί κάτι πιο δυναμικό και ανώδυνο, πού θα μου λύσει το πρόβλημα χωρίς επέμβαση.
Τα επόμενα χρόνια! Να περιμένω άραγε ή όχι;
Αλλά πάλι σκέπτομαι:
Τι θα γίνει μετά από πέντε ή δέκα χρόνια; Από το πρόσωπό μου τώρα πια μόνο φθορά μπορώ να περιμένω.

Μας ρωτάτε; Σας απαντάμε!

🌷 Αγαπητή αναγνώστρια:
Οι απορίες σας θα λυθούν στις πιο κάτω απαντήσεις.

1η Απάντηση
Το λίφτινγκ είναι ίσως η πιο εύκολη αισθητική πλαστική επέμβαση, αφορά όμως την «βιτρίνα» της εμφάνισης μας και γι’ αυτό, το παραμικρό λάθος ή αποτυχία μπορεί να φέρει και άλλα προβλήματα, όπως ( κοινωνικά, ψυχολογικά κ.α.).

Ξεκινήστε την έρευνά σας, πολύ καιρό πριν από την τελική απόφαση, ψάχνοντας για τον καλύτερο γιατρό ανάμεσα στους πλαστικούς χειρουργούς, του τόπου μας πράγμα πού δεν θα είναι και πολύ δύσκολο, αν επικεντρωθείτε στη ουσία μιας καθαρά επιστημονικής δουλειάς και δεν αφήσετε τον εαυτόν σας να εντυπωσιαστεί από μεγάλα λόγια και από απατηλές διαφημίσεις.

Οι σοβαροί επιστήμονες δεν διαφημίζονται αφήνουν τις καλές μαρτυρίες από την εργασία τους να βγαίνουν προς τα έξω και να είναι η καλή εικόνα τους.

Επίσης όταν εμπιστευτείτε το πρόβλημά σας στον πλαστικό χειρουργό που εν τέλει θα διαλέξετε και εκείνος σας προτείνει υπερβολές, εσείς πρέπει να κλείσετε τα αυτιά σας και να «πάτε παρακάτω», δηλαδή σε άλλον γιατρό, πράγμα πολύ σημαντικό για την αποφυγή της αποτυχίας.

Θα σας συμβούλευα μάλιστα να προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή με πελάτισσες του, που ήδη έχουν χειρουργηθεί στον ίδιο για να σας πληροφορήσουν εκ πείρας πλέον, για την επιστημονική εγκυρότητα της δουλειάς του.

Ίσως σκεφτείτε να το αναβάλλετε για λίγο καιρό ακόμη, αλλά πόσο πια μπορεί να περιμένει η χαλάρωσή; Υπάρχει πάντα ένα όριο ανόρθωσης μ’ αυτές τις επεμβάσεις, το οποίο όριο, αν ξεπεραστεί μπορεί να αλλάξει η φυσιογνωμία.

2η Απάντηση
Την τελική μάχη όμως θα πρέπει να την δώσετε με τους ανθρώπους του στενού σας περιβάλλοντος.

Μου διηγείται μια πελάτισσα μου η οποία είναι στα πρόθυρα της απόφασης.

«Από τον άνδρα μου εισέπραξα την κάθετη άρνηση. Είχε άποψη!»
-Να δεχθώ μου είπε τα σημάδια του χρόνου και να μην πάω κόντρα στη φύση και ότι εκείνος με αγαπάει όπως είμαι…
Σε μένα την ίδια όμως δεν αρέσει το πρόσωπό μου!
Παρ’ όλο ότι δεν έχω ρυτίδες, αλλά μόνο χαλάρωση, (ιδανική περίπτωση για ένα επιτυχημένο λίφτινγκ), αυτά τα καθοδικά χαρακτηριστικά πού δημιουργεί η χαλάρωση, μου δείχνουν μίζερο και στριφνό πρόσωπο ενώ σε χαρακτήρα δεν είμαι έτσι. Η επιδίωξή μου δεν είναι να μοιάσω πιο νέα, έχω στην ζωή μου, την ευτυχία να είμαι γιαγιά με τέσσερα πολύ χαριτωμένα εγγόνια. Δεν θα έμπαινα λοιπόν στον κόπο να κάνω ένα τόσο σημαντικό βήμα για να αποκτήσω νιάτα. Αλλά ένα καλοσυνάτο πρόσωπο ναι. Αυτό είναι που θέλω».

Προσοχή!
Οι υπερβολές είναι εκείνες που φέρνουν πάντα άσκημα αποτελέσματα, θα πρέπει οι απαιτήσεις σας να είναι πάντα μέσα στο πλαίσιο του δυνατού.
Μία αισθητική πλαστική επέμβαση μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερη, δεν μπορεί όμως να σας ξανακάνει 18 χρονών.

Και τέλος μην επιχειρήσετε ποτέ συνδυασμό πλαστικής επέμβασης και ενέσιμων παρασκευασμάτων.
Μετά την επέμβαση μία σειρά από Λεμφικές Μαλάξεις βλ. www.lemfiko.gr θα επαναφέρουν πολύ γρήγορα το πρόσωπό σας σε άριστη κατάσταση.

______________

🌹 Για οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς
γράψτε μας και εμείς θα σας δώσουμε την λύση.
Mail: tim.patzika@gmail.com

• Βρείτε την Τιμοθέα Πατζίκα στο facebook:
https://www.facebook.com/tpatzika?ref=br_rs

• Σχετικοί σύνδεσμοι:
Βιογραφικό σημείωμα 
www.lemfiko.gr
www.symvoulosomorfias.gr

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *