Μπαμπά, γιατί με χτυπάς; | Μαρία Σκαμπαρδώνη | ΆνεμοςMagazine

Άνεμος Magazine 09/01/2018 0

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2

Μπαμπά, γιατί το χέρι σου πέφτει με ορμή επάνω μου; Γιατί το βλέμμα σου είναι τόσο άγριο και βλοσυρό; Μπαμπά είμαι μικρή ακόμα, αλλά σε αγαπώ. Και πολλές φορές τα βάζω με εμένα που ζητιανεύω αυτή την αγάπη σου που δε μου δίνεις ποτέ. Δεν μπορείς να καταλάβεις με πόσο φόβο γεμίζεις την ψυχή μου, όταν χτυπάς δυνατά την πόρτα και μου φωνάζεις.

Μπαμπά, γιατί φωνάζεις; Γιατί πηγαινοέρχεσαι αναψοκοκκινισμένος και γεμάτος νεύρα και οργή; Ποιοι είναι αυτοί που σου κλέβουν την ηρεμία και ξεσπάς επάνω σε εμάς; Ακούω πολλές φορές τη μαμά να κλαίει , αλλά όταν την πλησιάζω, μου λέει πως ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι της και δακρύζει για να βγει. Δεν είμαι ανόητη, μπαμπά, παιδί είμαι. Και νοιώθω πως δε με αγαπάς και αυτό με τσακίζει, με κάνει να λυγίζω όπως ένα κλαδάκι στον άνεμο. Μπαμπά, αισθάνομαι πολλές φορές πως σου είμαι ένα βάρος, πως ήρθα στη ζωή σου χωρίς να με θέλεις.

Ούτε τη μαμά αγαπάς. Σε έχω δει να σηκώνεις το χέρι και να το στρέφεις με οργή επάνω της. Έχω δει την ίδια να σωριάζεται στο πάτωμα, την έχω δει να μακιγιάρεται για να κρύψει τους μώλωπες που έχει αποτυπώσει η οργή σου επάνω στο κορμί της.

Γιατί δε μας αγαπάς μπαμπά; Μήπως επειδή δεν είμαι καλό παιδί; Επειδή σου ζήτησα κούκλες ή κάποιο παιχνίδι που δε μπορείς να μου αγοράσεις; Μήπως επειδή δεν είμαι όμορφη αρκετά, μήπως επειδή καμιά φορά γκρινιάζω και με πιάνουν τα κλάματα;

Μπαμπά, μίλησέ μου. Δώσε μου μία απάντηση για τις πολλές αυτές απορίες που ταλανίζουν την ψυχή μου.
Μπαμπά, γιατί με χτυπάς; Απάντησέ μου, γιατί, γιατί;

Επικοινωνήστε με την συγγραφέα:
https://web.facebook.com/mskampardoni

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *