Απάτητο χώμα | Γιάννης Μάνικας | Άνεμος magazine

Άνεμος Magazine 01/10/2018 0

Οι πληγές είναι τα παράθυρα με την καλύτερη θέα, την ευαισθησία δηλαδή και την εκδικητικότητα που κρύβεις μέσα σου. Εκεί οι εποχές έχουν πρόσωπα και δάκρυα. Εκεί η μελαγχολία καθαγιάζεται και γίνεται ένα με την σάρκα σου. Δεν είμαστε τα θύματα των αναμνήσεων μας, αλλά οι θύτες των ψευδαισθήσεων μας, υπό την έννοια ότι οι τελευταίες είναι ένα παιχνίδι με τον εαυτό μας και το πως θέλουμε εμείς να τον διαμορφώσουμε.

Θα έρθει η εποχή που η δειλία μας θα αλυσοδέσει τις αισθήσεις και την διορατικότητα μας, θα έρθει η εποχή όπου ό,τι δεν εξηγείται με βάση την λογική θα λιθοβολείται. Και μερικά από αυτά που δεν εξηγούνται με τον τρόπο αυτό είναι τα όνειρα, η υπέρβαση και η πιθανότητα σου να ξεπεράσεις τα όρια μέσα στα οποία σε εντάσσει ο κοινωνικός σου περίγυρος, αλλά κι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

Γιατί τα όνειρα εξ ορισμού τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από διλήμματα σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Από την μια πλευρά έχεις την σιγουριά, που είναι βαμμένη μέσα στο γκρίζο και από την άλλη χώμα απάτητο, πατρίδα που ακόμη δεν γνώρισες, πατρίδα που ακόμη δεν αγάπησες. Πολλές φορές νιώθω ότι είναι ενάντια στην φύση του ανθρώπου.

Οι πληγές είναι οι ομορφότερες πόρτες. Τόσο απλές που τις ανοίγεις και αρχίζεις και περπατάς σε έναν νέο εαυτό. Και άραγε τι θα ήμασταν δίχως τις πληγές μας; Εγώ δεν μπορώ να με φανταστώ αλλιώς. Βασικά μπορώ, αλλά δεν είμαι εγώ. Διακινδυνεύω εσωτερικούς θανάτους, επειδή δεν θέλω να διακινδυνεύσω την ίδια μου την ζωή.

Ελκύομαι από όσα με καταστρέφουν, γιατί με οδηγούν να γίνω, όσα θα ήθελα να είμαι ή αν μη τι άλλο κάνουν το όλο σκηνικό πιο ενδιαφέρον. Εξάλλου, η ματαιότητα που χαρακτηρίζει την ζωή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την κάνει και μη ενδιαφέρουσα. Αντιθέτως η ματαιότητα σε κάνει να επιλέγεις και να πράττεις με γνώμονα, το πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει η κατά τα άλλα μίζερη ζωή σε μια εποχή, όπου το σύνδρομο του πρίγκιπα έχει αναστηθεί πλήρως.

• Επικοινωνήστε με τον δημιουργό:
https://www.facebook.com/john.manikas?ref=br_rs

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *