Σταμάτης Κραουνάκης, Lorca – Duende | CD+ΒΙΒΛΙΟ: Τα τραγούδια του Lorca!

Άνεμος Magazine 26/09/2018 0

Η Άπαρσις, η Λυχνία και η MLK παρουσιάζουν το έργο του Σταμάτη Κραουνάκη «Duende Τα Τραγούδια του Λόρκα». Η έκδοση αυτή έρχεται να σφραγίσει τις παραστάσεις του θεάτρου Τέχνης και να αφήσει ίχνη μεσογειακής πνοής στο ελληνικό τραγούδι. Το cd περιλαμβάνει μελοποιήσεις δέκα ποιημάτων του F.G. Lorca από τον Σταμάτη Κραουνάκη, σε συγκλονιστική απόδοση από τον ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη.

Ερμηνεύουν τα τραγούδια οι : Χρήστος Γεροντίδης και Κώστας Μπουγιώτης. Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Ντρουμπογιάννης-πιάνο, Γιώργος Ταμιωλάκης-τσέλο.

Το βιβλίο που συνοδεύει το cd περιλαμβάνει κείμενα των: F.G. Lorca, Salvador Dali, Γιώργου Σαμπατακάκη, Marko Breuer, Δημήτρη Μανιάτη, Αγγελικής Κορδέλλου, Κώστα Γεωργουσόπουλου, Γρηγόρη Ιωαννίδη, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Βασίλη Μπουζιώτη, Αντώνη Μποσκοΐτη, Νίκου Ξένιου, Λέανδρου Πολενάκη, με θέμα τον Lorca, το Duende και τον θεατρικό Κραουνάκη.

Η σελίδα του έργου : www.lorca.gr
Created by PROWEB

Στο ηχογράφημα ακούγονται αποσπάσματα από το Duende σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα και περιέχεται το video clip “Κασίντα των σκούρων περιστεριών”, σε σκηνοθεσία Ήρας Δράκου.
Εικαστικά έκδοσης: F.G.Lorca

Έργο εξωφύλλου: Γιώργος Κολλιός,
Επιμέλεια έκδοσης: Θανοπούλου Κατερίνα,
Τεχνική επιμέλεια- παραγωγή: Ernesto N. Bauman
Ηχοληψία, μίξη: Τάκης ΑργυρίουStudio

«Ο Σταμάτης μελοποιεί 10 ποιήματα του Λόρκα, μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει πίσω να πιάσουμε το νήμα το παλιό. Μας κάνει χατίρι που είναι εδώ μαζί μας, πέρασε πια αλλού. Μας ανήκει λιγότερο. Συνδέει την έναρξη του μεταπολεμικού μας διαφωτισμού με το παρόν. Είναι συνεχιστής εκείνων και είναι μόνος του. Ο Λόρκα σηματοδοτεί το Θάνατο, την Αναγέννηση, την αντίσταση του Νότου, και ο Σταμάτης μας βαπτίζει με το Ντουέντε στα νερά της πολύπαθης Μεσογείου, κρατώντας το μύρο που του παραδίδουν ο Χατζιδάκις και ο Θεοδωράκης.»

Ρένα Θεολογίδου

Το CD περιλαμβάνει τις μελοποιήσεις δέκα ποιημάτων του F.G. Lorca από τον Σταμάτη Κραουνάκη, για τη θεατρική παράσταση Duende – Το Πνεύμα της Γης, που ανέβηκε στο Θεάτρο Τέχνης στις 24 Ιανουαρίου 2018.

Σύνθεση τραγουδιών- Διδασκαλία παράστασης- Ερμηνεία: Σταμάτης Κραουνάκης.

Λεπτομέρειες προϊόντος
Σταμάτης Κραουνάκης
Duende
Τα τραγούδια του Λόρκα
Cd + Βιβλίο

Παραγωγή: Εκδόσεις Άπαρσις & Λυχνία
ISBN: 978-618-5320-19-5
Σελίδες βιβλίου: 80
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
α΄ έκδοση: 2018 – λιανική τιμή: 15,00€

Βρείτε το κι αποκτήστε το εύκολα, εδώ:
CD: Σταμάτης Κραουνάκης, Lorca – Duende, τα τραγούδια(+ΒΙΒΛΙΟ: Τα τραγούδια του Lorca – Το βιβλίο)

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ & ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ
Διανομή: Εκδόσεις Άπαρσις & MLK

Video Clip «Κασίντα των σκούρων περιστεριών»:

Σκηνοθεσία: Ήρα Δράκου,
Κάμερα: Νίκος Καρούζος,
Μοντάζ: Σελήνη Παπαγεωργίου,
Γραφιστική επιμέλεια έκδοσης: Πέτρος Παράσχης,
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης,

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *