Στην καρδιά του καλοκαιριού, φροντίστε το δέρμα του σώματος | Τιμοθέα Πατζίκα | Άνεμος magazine

Άνεμος Magazine 01/08/2018 0

Το δέρμα του σώματος είναι βέβαια πιο ανθεκτικό από το δέρμα του προσώπου, αλλά αυτό δεν συμβαίνει γιατί υπάρχει κάποια διαφορά στη δομή και στην λειτουργία των δύο αυτών τμημάτων, αλλά επειδή το δέρμα του σώματος είναι καλυμμένο με τα ρούχα σε αντίθεση με το πρόσωπο, που μένει ακάλυπτο σε όλες τις εξωτερικές επιδράσεις (καιρικές συνθήκες κ.τ.λ.).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήνουμε το δέρμα του σώματος χωρίς φροντίδα. Έχει κι αυτό τις ανάγκες του για εξωτερική θρέψη τις οποίες, όταν δεν του τις καλύπτουμε αφυδατώνεται, σπάει και απολεπίζεται.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη καθημερινή φροντίδα είναι η εξής:
Πριν από την διαδικασία του καθημερινού σας μπάνιου μπορείτε να κάνετε ένα στεγνό βούρτσισμα σε όλο σας το σώμα αρχίζοντας από τα πέλματα των ποδιών και καταλήγοντας στα χέρια, στις ωμοπλάτες και τη μέση.

Μετά μπείτε στο μπάνιο για ένα ζεστό ντους και συνεχίστε αν είναι δυνατόν με κρύο αρχίζοντας από τα πέλματα και τις γάμπες και ανεβαίνετε σιγά, σιγά προς το επάνω μέρος του σώματος, τους μαστούς τα μπράτσα και το πρόσωπο.

Στην συνέχεια απλώστε σε όλο σας το σώμα το ειδικό γαλάκτωμα σώματος, όπου μπορείτε να διαλέξετε από το εμπόριο αυτό το body milk που ταιριάζει στο δικό σας δέρμα.

Η απλή αυτή περιποίηση θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα του σώματος σας και θα βοηθήσει στην διαστολή των λεπτών αιμοφόρων αγγείων πράγμα το οποία θα δώσει ώθηση στο δέρμα να απορροφήσει με τις καλύτερες δυνατότητες του τις κρέμες και να ξαναβρεί έτσι την υδάτωση και την λιπαρότητα που του είναι τόσο απαραίτητες για την σφρηγιλότητα του .

_________

🌹 Μας ρωτάτε; Σας απαντάμε!

Ελεάνα 29 ετών από Ν. Ιωνία
Μπορώ να αδυνατίσω χωρίς δίαιτα;

Αγαπητή Ελεάνα όσο κι αν φανεί απίθανο και άπιαστο όνειρο η απάντηση είναι:
Nαι ότι μπορεί να τα καταφέρει
Σας φαντάζομαι τώρα να μονολογείτε καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές.
-Χμ, πόσες φορές τα έχω ακούσει αυτά στις διάφορες διαφημίσεις των κέντρων αδυνατίσματος!

Πριν όμως βιαστείτε να απορρίψετε την ιδέα μου, διαβάστε πρώτα αυτό το μικρό μυστικό για το αδυνάτισμα και προπαντός εφαρμόστε το.
Σοβαροί μελετητές, διαιτολόγοι και ενδοκρινολόγοι διατείνονται επανειλημμένα ότι οι περισσότερες καύσεις στον οργανισμό του ανθρώπου, γίνονται τις πρώτες ώρες της ημέρας ως τις 4 μ.μ.
Αν λοιπόν τρώτε ότι θέλετε από το πρωί που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας ως τις 4 μ.μ. το απόγευμα, θα νιώσετε τα περιττά κιλά να φεύγουν σιγά, σιγά αλλά σταθερά από το σώμα σας.
Προσέξτε όμως: για όσο διάστημα επιδιώκετε την απώλεια κιλών, να μην ξεφεύγετε καθόλου απ’ αυτό το πρόγραμμα γιατί θα αναστείλετε το αποτέλεσμα.
Και αν καμιά φορά «παραστρατήσετε» και «το ρίξετε έξω» κάποιο βράδυ, φροντίστε μετά να μην φάτε τίποτα ως το μεσημέρι της επόμενης μέρας.
Τ
ο φαγητό της επόμενης μέρας θα είναι όσο το δυνατόν λιτό και μετά θα ξαναφάτε την μεθεπομένη το πρωί.

Στέλλα από Τρίπολη:
Πολύ συχνά ακούω ότι υπάρχουν τροφές, που αυξάνουν τον μεταβολισμό ή που διαλύουν το λίπος του οργανισμού. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ σοβαρά όλους όσους υποβάλλονται σε δίαιτα αδυνατίσματος.
Από την άλλη πλευρά πολλοί διαιτολόγοι, υποστηρίζουν ότι ο μεταβολισμός δεν αλλάζει, αλλά εκείνο που πρέπει να επιδιώκει όποιος θέλει να χάσει βάρος είναι να αυξήσει τις καύσεις του με την συχνή και συστηματική κίνηση και ασφαλώς με την ελεγχόμενη τροφή.
Υπάρχει όμως μια θεωρεία σχετικά με την αξία της πηκτίνης που περιέχεται στα μήλα και την οποία θεωρεία μέχρι σήμερα, κανείς δεν την έχει ακόμη αμφισβητήσει.
Αν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα 1.000 ή 1500 θερμίδων την ημέρα, μπορείτε να τρώτε 1 μήλο ή δύο φιρίκια την ημέρα.
Μην παραλείπετε να τα συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιο σας γιατί αυτή η ουσία η πηκτίνη θα διευκολύνει το αδυνάτισμα σας.
Ως προς τις θερμίδες σε ένα μήλο περιέχονται 135 θερμίδες, σε 1 φιρίκι περιέχονται 60 θερμίδες.

______________

🌹 Για οποιοδήποτε πρόβλημα ομορφιάς
γράψτε μας και εμείς θα σας δώσουμε την λύση.
Mail: tim.patzika@gmail.com

• Βρείτε την Τιμοθέα Πατζίκα στο facebook:
https://www.facebook.com/tpatzika?ref=br_rs

• Σχετικοί σύνδεσμοι:
Βιογραφικό σημείωμα
www.lemfiko.gr
www.symvoulosomorfias.gr

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *