Ο Καθρέφτης της Ψυχής – Κώστας Μεταλλίδης | εκδόσεις Πηγή

Άνεμος Magazine 21/12/2017 0

%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%88%cf%85%cf%87%ce%b7%cf%82

Εν αρχή ην… η σκέψη.
Στο εξώφυλλο κάτω απ’ τον τίτλο, υπάρχει η περιγραφή: μυθιστόρημα αναζήτησης. Η αλήθεια είναι, πως πρόκειται για ένα προϊόν αναζήτησης, αφού για 30 ολόκληρα χρόνια έψαχνα τον εαυτό μου. Την ψυχή μου. Την αλήθεια!

Ο καθρέφτης της ψυχής είναι το πρώτο μου βιβλίο και δημιουργήθηκε με έναν πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρων τρόπο δημιουργικής γραφής. Οι ήρωες που πρωταγωνιστούν δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα, αλλά οι χαρακτήρες και κάποιες από τις συμπεριφορές τους, ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους. Όσον αφορά στα ίδια τα γεγονότα… Κάποια συνέβησαν εκείνη την εποχή, κάποια άλλα νωρίτερα, ορισμένα λίγο αργότερα, άλλα πάλι… Απλά δεν συνέβησαν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν έφτασε η στιγμή –σαραντάρης πλέον- που με πλήρη αυτογνωσία, άρχισα να επιστρέφω στην παιδική μου ηλικία. Ήθελα μ’ αυτό τον τρόπο να διαπιστώσω αν έμεινε κάτι απ’ τον μικρό ονειροπόλο εξερευνητή στα χρόνια που πέρασαν. Επιχείρησα να εξηγήσω τα όσα τότε μού φαίνονταν ανεξήγητα, να εκπληρώσω τα ανεκπλήρωτα κι άλλες φορές… να επουλώσω και πληγές.

Αυτές τις αναδρομές, τις ονομάζω ταξίδια της σκέψης. Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο χρόνο, μόνο με τη σκέψη! Χρειάστηκαν αρκετά τέτοια πήγαινε-έλα μέχρι την εποχή που ήμουν παιδί, για να μπορέσουν να αναλυθούν και να εξαφανιστούν όλοι οι φόβοι και οι σκιές του παρελθόντος. Πάντα με την καθοδήγηση της ψυχής, όλα τα γεγονότα εκτέθηκαν στο φως, αναλύθηκαν, απέκτησαν καινούρια προοπτική για να δημιουργηθεί με τον τρόπο αυτό, μια νέα αντίληψη. Αυτό που τελικά κατάφερα, ήταν να δώσω νόημα σε όλη την πορεία της ζωής και να δημιουργήσω ένα φωτεινό παρόν! Κατάλαβα πως όσα σκεφτόμουν στις πολύτιμες ώρες της μοναξιάς μου… Όλες εκείνες οι σκέψεις, δεν ήταν η λογική μου, όπως νόμιζα τότε… αλλά ας πούμε, η Ψυχή, μιας και ο τίτλος του βιβλίου φέρει το όνομά της.

Όταν ήμουν τεσσάρων ετών, μια αρκούδα προσπάθησε να μου δαγκώσει το πόδι! Την τελευταία στιγμή το μάζεψα, ενώ ταυτόχρονα χώθηκα ολόκληρος κάτω απ’ το σεντόνι. Ένα διπλωμένο κουβάρι που έτρεμε από φόβο, περιμένοντας το τρομακτικό άγγιγμα τής αρκούδας με το βλοσυρό βλέμμα. Έτσι έβλεπα εκείνη την αρκούδα –παιχνίδι κατά τα άλλα- που κανονικά έπρεπε να βρίσκεται καθισμένη και ακίνητη στο σκαμπό και όχι όρθια, στην άκρη του κρεβατιού, κοιτάζοντας λαίμαργα το γυμνό, ξεσκέπαστο πόδι μου.

Λίγο πριν την ασφυξία, αποφάσισα να εξέλθω κάτω απ’ τα σκεπάσματα, ανακαλύπτοντας, πως ο κόσμος ήταν έτσι ακριβώς, όπως τον άφησα πριν πέσω για ύπνο. Αυτό νόμιζα τουλάχιστον… Γιατί, πριν προλάβω να κλείσω τα μάτια μου, εμφανίστηκαν εκείνοι οι δυο απρόσκλητοι επισκέπτες.

Τι νύχτα κι εκείνη; Ήταν όραμα; Η μήπως ένα ολοζώντανο όνειρο; Ένα όνειρο που ποτέ δεν ξέχασα. Χρειάστηκε να περάσουν 38 ολόκληρα χρόνια μέχρι να μου δοθεί μια εξήγηση, από την ίδια την ψυχή μάλιστα, και ενώ έγραφα το βιβλίο «Ο καθρέφτης της ψυχής!»

Μια γνήσια, αληθινή εμπειρία επικοινωνίας, που μεταφέρθηκε στο βιβλίο αυτούσια, έτσι ακριβώς όπως δημιουργήθηκε. Δεν ήταν δυνατόν, να μην την συμπεριλάβω.

Με το μυθιστόρημα αυτό, καλωσορίζω τον αναγνώστη στον κόσμο της ψυχής μου και του παρουσιάζω δυο ιδέες.
Ιδέα πρώτη: Κάθε στιγμή, είναι κατάλληλη για να γνωρίσεις την ψυχή σου! (τον αληθινό εαυτό σου)
Ιδέα δεύτερη: Αφού γνωρίσεις την ψυχή σου, κάνε την, συμμέτοχη στη ζωή σου! Πορευτείτε μαζί! Μάλιστα, θα έλεγα πως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από το παρελθόν. Κάπου εκεί στην παιδική ηλικία, θα βρεις πολλά που δεν κατανοούσες τότε και θα καταλάβεις πως για όλα υπήρχε ένας πραγματικά ανώτερος σκοπός.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στη δημιουργική γραφή, εκτός από τα μαγικά ταξίδια που μου χαρίζει, είναι και το ότι πολλές φορές προσφέρει στον αναγνώστη, περισσότερα από όσα φαντάστηκε ακόμη και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Γνωρίζω πολύ καλά, πως όταν η ψυχή αποφασίσει να παράσχει βοήθεια, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και κάθε μέσο! Ένα ποίημα, ένα τραγούδι, μια ταινία, ένα πίνακα ζωγραφικής, γιατί όχι… κι ένα βιβλίο!

%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%82 

βιογραφικό σημείωμα:
O Κώστας Μεταλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα Σάββατο Δεκέμβρη του 1973. Ζει μαζί με τη γυναίκα της ζωής του, τη Στέλλα και τους δύο υπέροχους γιους τους, τον Θοδωρή και τον Σωκράτη.
Ασχολείται με το εμπόριο, λατρεύει τα ταξίδια, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων και τους ανθρώπους! Οι πνευματικές αναζητήσεις του ξεκίνησαν απ’ την παιδική ηλικία.
Η δημιουργική γραφή είναι για τον Κώστα σημαντική όσο και η αναπνοή. Ασχολείται με τη συγγραφή από την εφηβεία, κυρίως γιατί νιώθει την ανάγκη να καταγράφει και να μελετάει τις σκέψεις του. Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων δημιουργικής γραφής της Μαρίας Γούσιου το 2008, ενώ από το 2013, στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με θεατρικά κείμενα από μέσα, έγινε μέλος της θεατρικής ομάδας «ΜΗΧΑΝΗ». Δηλώνει ευτυχισμένος κάθε στιγμή!

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100018013656594
https://metalidiskostas.blogspot.gr

Βρείτε εύκολα το βιβλίο, εδώ:
http://www.pigi.gr/?product=kathreftis_psixis

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *