Ο Γιώργος Μπελαούρης μας μιλάει για το βιβλίο του με τίτλο «Lenore Corpse #1»

Άνεμος Magazine 05/10/2017 0

%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%81%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b7%cf%83

Η Lenore ήταν μία ανάσα δροσιάς για το είναι μου!
Γράφω από πιτσιρικάς, μα πάντα μου έβαζα περιορισμούς. Έγραφα διήγημα; Μικρή η φόρμα. Έγραφα μυθιστόρημα; Ήμουν εμμονικός με τη τελειότητα της πρόζας (το 100% των δυνατοτήτων μου σε όποια ηλικία κι αν ήμουν), με την επιτηδευμένη και απόλυτη έλλειψη αναφορών (όντας σε φανταστικούς κόσμους) και με την συνεχώς βαριά ατμόσφαιρα.
Με την Λενόρ μου… αφέθηκα!

Η πρόζα ήταν 100% εγώ, σε βερμπαλιστικές εξάρσεις άλλοτε και στην λατρεμένη μου αργκό σε άλλα σημεία. Οι αναφορές με το τσουβάλι σε όλα όσα αγαπώ. Η δράση καθοριζόταν από την ηρωίδα και όποτε εκείνη ήθελε να είμαι χαλαρός ήμουν, όποτε εκείνη βάραινε, βάραινα κι εγώ.
Η ηρωίδα;
Αχ, η Λενόρ μου…

22292199_1556547194367397_1014824438_oΗ Λενόρ μου είναι το κακομαθημένο μου, το αγαπημένο μου παιδί, η κόρη μου. Δε της χαλάω χατίρι, ζω και αναπνέω για να την γράφω. Η Λενόρ λοιπόν, είναι είκοσι ετών, ζωγράφος και ήδη διάσημη στο χώρο της. Πολύ διάσημη. Με όσα συνεπάγονται από το χρήμα και τη δόξα. Οπότε έχοντας βιώσει τα πάντα στο έπακρο, έχει γίνει πλέον μισάνθρωπος και διάγει βίο μοναστικό θα έλεγε κανείς. Ζει μόνη της σε εθελούσιο εγκλεισμό και είναι ικανοποιημένη με αυτό.

Όταν όμως χάνεται ο παππούς της, η Λενόρ ξεκλειδώνει ένα χάρισμα που είχε μικρούλα μα το είχε ξεχάσει: ότι ζωγραφίζει έρχεται στη ζωή! Αποφασίζει λοιπόν να φτιάξει έναν πίνακα-ουτοπία και με τη νέα της δύναμη, να χαθεί στα ενδότερά του, στο παράδεισο που η ίδια έπλασε, μακριά από το πόνο και τη θλίψη της κοινωνίας του σήμερα. Εκεί βρίσκει και το άλλο της μισό, τον έρωτα της ζωής της και τον ερωτεύεται παράφορα.

Έλα μου όμως, που όταν ο πίνακας εκτίθεται, κάποιος τρελαμένος φαν τον καεί συθέμελα και μαζί γίνεται στάχτη και μπούρμπερι και το ονειρόπαιδό της και η ουτοπία της. Ε τότε η Λενόρ, ορκίζεται να εξαφανίσει άπαντες θνητούς από προσώπου γης, να εξαλείψει τον κίνδυνο να ξανακαεί ο πίνακάς της και η ίδια έπειτα να ζήσει για πάντα με το ονειρόπαιδο επιτέλους.

Μα, όπως καταλαβαίνετε –αν διαβάζετε ακόμα το παραλήρημά μου- αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά. Ειδικές δυνάμεις, αστυνομικοί, τρελοί επιστήμονες και μανιακοί γκαλερίστες ξεχύνονται πάνω της, σε μια καταδίωξη από Εξάρχεια σε Νέα Υόρκη, από Ομόνοια σε Αίγυπτο και από Μόσχα σε Εκάλη.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή!

Γιατί η Λενόρ δεν είναι μόνο ένα βιβλίο, αλλά ένα ολόκληρο art project που συνεχώς εξελίσσεται! Το κοριτσάκι μου είναι βέβαια η δυνατότερη ψυχοπλάνος της μυθολογίας, μα όντας το τελευταίο κομμάτι του σύμπαντός μου που μου αποκαλύφθηκε, αποφάσισα να μοιραστώ τον κόσμο της πριν τον οικειοποιηθώ και νιώσω προστατευτικότητα μαζί του, όπως κάθε δημιουργός άλλωστε. Δεν μπορούσα να καλύψω τη ψυχοπλάνη στην ολότητά της αν δεν θυσίαζα άλλα έργα μου, οπότε προσκάλεσα καλλιτέχνες να ‘’παίξουν’’ σε αυτό τον κόσμο.

Το να κρατάς μία καλή ιδέα και να περιμένεις να γιγαντωθεί για να την μοιραστείς –αν μπορείς να την αποχωριστείς τότε- είναι σα να κρατάς το καλό σεξ για τα γεράματά σου. Ίσως να σκέφτεσαι ότι τότε δε θα έχεις έγνοιες και θα έχεις χρόνο να το απολαύσεις, μα το σώμα σίγουρα θα σε προδώσει. Έτσι είναι κι ένα λογοτεχνικό σύμπαν, αν πιστεύεις εγωιστικά ότι μπορείς να το καλύψεις ολάκερο!

Οπότε τέσσερις μήνες μετά από το πρώτο κεφάλαιο, με μία αγάπη για τη Τέχνη να καίει τα σωθικά μου (κάποιοι ίσως να θυμάστε το προηγούμενο άρθρο μου στο μαγκαζίνο του ανέμου) ανέβασα τη σελίδα μου και άρχισα να κυνηγάω καλλιτέχνες να συμμετέχουν. Δύο χρόνια έχουν περάσει και 80κάτι καλλιτέχνες έχουν συμμετάσχει με μια προθυμία κι ένα ενδιαφέρον που ακόμα με σκλαβώνει, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα ανοίξει κι ένα δωμάτιο απόδρασης, βασισμένο σε δική μου ιστορία ψυχοπλάνης, για να γίνει πιο διαδραστική η όλη εμπειρία.

Η Λενόρ μου ήθελα να πάρει μυθικές διαστάσεις, όντας το κακομαθημένο μου κοριτσάκι και μέχρι ένα βαθμό τα έχει καταφέρει! Είναι όμως μια μονάδα μονάχα αυτού του κόσμου. Η ισχυρότερη μονάδα μεν, μα παραμένει μία ανάμεσα σε τόσους που γράφτηκαν μετά από αυτή και τόσους που έπονται. Με το πρώτο αυτό βιβλίο γίνεται η έξοδός της στο κόσμο, η έκθεση της μυθολογίας μέσα από το πυρήνα του art project!

Ελπίζω να τη γνωρίσετε και να την αγαπήσετε κι εσείς!

Επικοινωνήστε με τον σύγγραφεα:
https://www.facebook.com/dark.insaniac

Η σελίδα του:
https://www.facebook.com/lc556/?ref=br_rs

Σχετικοί σύνδεσμοι:
(Αναζητήστε και τα άλλα βιβλία του συγγραφέα)
https://www.facebook.com/RisingStarPromotions/

• Το συνοδευτικό artwork είναι έργο της Lena Decay,
δουλειά της μπορείτε να βρείτε στο:
https://www.facebook.com/L556eggs/

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *