75 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ 2017- 2018

Άνεμος Magazine 06/10/2017 0

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης για τη σεζόν 2017 – 2018 ξεκινάει με δύο σπουδαίες επαναλήψεις. Αύριο Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στη Φρυνίχου κάνει πρεμιέρα το έργο «RELAX MINOTIS» του Βασίλη Παπαβασιλείου με τον ίδιο και τον Γιάννο Περλέγκα επί σκηνής, ενώ την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Υπόγειο ξεκινάει η «ΛΕΣΧΗ» (ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ Ι) του Στρατή Τσίρκα σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου με τους Θανάση Βλαβιανό, Παντελή Δεντάκη, Θανάση Δήμου, Γιώργο Κριθάρα, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρη Πασσά, Ερατώ Πίσση και Μάνο Στεφανάκη σε μια συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο.

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%83-2

-“RELAX MINOTIS Βασίλη Παπαβασιλείου- σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου
(6 Οκτωβρίου-12 Νοεμβρίου 2017, ΦΡΥΝΙΧΟΥ)

Ο …MINOTIS και ο νεαρός συμβολαιογράφος του, μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς, ξανασυναντιούνται στη σκηνή της Φρυνίχου για λίγες μόνο παραστάσεις.

Κωμικό χρονικό μιας καθόδου στον (νεοελληνικό) Άδη ή, αν προτιμάτε, μια εκτόξευση στο (νεοελληνικό πάντα) Υπερπέραν. Ένας ηθοποιός, μεγάλος όχι μόνον σε αξία αλλά και σε ηλικία, υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου. Μέσα σε μιαν ατμόσφαιρα εξορκισμού του επικείμενου (ή μήπως συντελεσθέντος;) τέλους εμφανίζονται ως συνομιλητές του ηθοποιού, ενεργά φαντάσματα και όχι τυπικές φυσικές παρουσίες, ένας μεγάλος πολιτικός και ένας μεγάλος ποιητής. Είναι ο «άλλος κόσμος», «η συντροφιά των μεγάλων σε μια χώρα μικρή», επειδή, τελικά, όπως λέει ο ήρωας, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει και κατ΄ άλλους βελάζει…».

 Κείμενο-σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνογραφία : Κώστας- Ηρακλής Γεωργίου
Φωτισμοί : Ελευθερία Ντεκώ
Καλλιτεχνική συνεργάτις – Εκτέλεση παραγωγής : Νικολέτα Φιλόσογλου
Παίζουν: Βασίλης Παπαβασιλείου, Γιάννος Περλέγκας 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ 18 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Παρασκευή-Σάββατο 9.15μμ, Κυριακή 8μμ
Τιμές 15 € & 10 € μειωμένο

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7%cf%83-1

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *