Παράδοση κατ’ οίκον με την Μάρθα Φριντζήλα | Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα

Άνεμος Magazine 31/10/2017 0

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ
Εργαστήρι εκμάθησης δημοτικών τραγουδιών με την Μάρθα Φριντζήλα

Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00
Διάρκεια: Δεκέμβριος -Ιούνιος
Έναρξη: 4 Δεκεμβρίου

Στο μάθημα θα τραγουδήσουμε και θα ξανατραγουδήσουμε σε κύκλο ακριτικά, κλέφτικα και ιστορικά τραγούδια, παραλογές, νανουρίσματα και ταχταρίσματα, τραγούδια της αγάπης, τραγούδια της ξενιτιάς, νυφιάτικα και μοιρολόγια, εορταστικά, γνωμικά, σατιρικά, εργατικά και κάλαντα. Θα ακούσουμε ιστορικές ηχογραφήσεις και ενδιαφέρουσες διασκευές και επανεκτελέσεις, και θα ταξιδέψουμε με την φαντασία μας από την Καππαδοκία ως το Καστελλόριζο κι απ’ την Κύπρο ως την Ήπειρο. Θα φτιάξουμε δικά μας τραγούδια του καημού και της χαράς, θα σκαρώσουμε νανουρίσματα για τα υπαρκτά και τα ανύπαρκτα παιδιά μας, τα σκυλιά ή τα γατιά μας, θα εξομολογηθούμε τον δεκαπεντασύλλαβο έρωτά μας και θα γράψουμε τα προσωπικά μας κάλαντα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Για την παρακολούθηση του μαθήματος δεν προαπαιτούνται μουσικές γνώσεις ή επαγγελματική εμπειρία.
Όποιος συγκινείται από την τέχνη του τραγουδιού είναι καλοδεχούμενος. Επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές είναι επίσης ευπρόσδεκτοι.

“Το τραγούδι, βγαίνοντας απ’ το σπλάχνο του λαού, παιδί του πνευματικό, ξέσπασμα της ψυχής του, με του λαού το στόμα πλάθεται και ξαναπλάθεται, και για τούτο μένει ζωντανό πάντα κι απρόσωπο. Γιατί, ο λαϊκός ποιητής που το τραγούδησε, καμιά φιλοδοξία ούτε είχε, ούτ’ έχει να μαθευτεί τ’ όνομά του. (…) Χαρά του κι αντίμεψη μονάχη είναι να μάθει ότι το τραγουδάν οι άλλοι έπειτ’ από καιρό, ή να τ’ ακούσει να τραγουδιέται μακριά κάπου.” Άγις Θέρος -Τα τραγούδια των Ελλήνων, 1952

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: info@dentra.gr / 6983313302 (ώρες 17.30-21.30)

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *