«Πολλαπλοί Εαυτοί» & «Στην αγκαλιά του κόσμου», Πάνος Λαμπρίδης & Δημήτρης Ερατεινός (2cd), Πρώτη ζωντανή παρουσίαση των έργων: Κελάρι Athenaeum, 22/10

Άνεμος Magazine 18/10/2017 0

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο νέοι καλλιτέχνες κυκλοφορούν τη δουλειά τους μαζί, σε μία διπλή κασετίνα, που ωστόσο ουσιαστικά, είναι δύο ξεχωριστά cd!

O Πάνος Λαμπρίδης και ο Δημήτρης Ερατεινός ετοίμασαν τα νέα τους τραγούδια και θέλησαν, να τα μοιραστούν με το κοινό με την ίδια κυκλοφορία, με δύο τίτλους: «Πολλαπλοί Εαυτοί» και «Στην αγκαλιά του κόσμου», αντίστοιχα. Η διπλή κασετίνα κυκλοφορεί από την Ellopia Media Group USA, μία εταιρία που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στοχεύει στην ελεύθερη δημιουργία καλλιτεχνών, που έχουν σαν όραμά τους, την υλοποίηση του έργου τους.

%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b7-1

Το άλμπουμ του Πάνου Λαμπρίδη με τίτλο «Πολλαπλοί Εαυτοί», περιλαμβάνει 13 νέα τραγούδια στα οποία έγραψαν μουσική οι Πάνος Λαμπρίδης, Δημήτρης Ερατεινός και Νικόμαχος Μελιτζανάς σε στίχους του Πάνου Λαμπρίδη, Δημήτρη Ερατεινού, Σωτήρη Παραπούρα και Δημήτρη Λέντζου.

Στο άλμπουμ «Πολλαπλοί Εαυτοί» θα ακουστεί ένα ακόμα τραγούδι, η «Αντιγόνη» σε μουσική του Μιχάλη Τερζή και στίχους του Μιχάλη Τερζή και του Τάκη Συρέλη.

Αντίστοιχα, το άλμπουμ του Δημήτρη Ερατεινού με τίτλο «Στην αγκαλιά του κόσμου», περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους, που έγραψαν οι Δημήτρης Ερατεινός, Πάνος Λαμπρίδης, Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, Στέφανος Μπάμπαλος, Κωστής Χαλάτσης, όπως και ένα τραγούδι σε μουσική της Φένιας Χρήστου και ποίηση του Λεωνίδα Κακάρογλου, όπως και ένα ακόμα σε μουσική της Αρετής Κοκκίνου και στίχους της Μαρίας Πολυδούρη.

Το κοινό single, που μπορεί κανείς να ακούσει και στα δύο άλμπουμ είναι το τραγούδι «Η αγάπη στη σιωπή», το οποίο είναι και το πρώτο οπτικοποιημένο τραγούδι, της πρωτότυπης αυτής διπλής κασετίνας σε μουσική του Δημήτρη Ερατεινού και του Πάνου Λαμπρίδη και στίχους του Πάνου Λαμπρίδη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site, που δημιουργήθηκε ειδικά για την πρώτη παραγωγή της Ellopia Media Group, http://protiparagogi.com/

Οι δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, θα πραγματοποιήσουν ζωντανές παρουσιάσεις τής δημιουργίας τους με τους μουσικούς τους, σε διάφορους χώρους. Πριν ξεκινήσει ωστόσο επίσημα αυτό το μεγάλο κοινό τους ταξίδι, μίλησαν στο Άνεμος magazine για τη νέα τους κοινή και ταυτόχρονα αυτόνομη δισκογραφική συνύπαρξη!

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83

Πάνος Λαμπρίδης:
Ξεκινώντας την καλησπέρα μου στους αναγνώστες του Άνεμος magazine, θα πω τη φράση «επτά φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι οκτώ», που ισχύει και στη δική μας περίπτωση. Καταφέραμε το ακατόρθωτο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ύστερα από ταξίδι δύο χρόνων (και πάνω) προετοιμασίας, ήρθε ο καιρός να παίξουμε τις δημιουργίες μας στο κοινό, με μια ζωντανή παρουσίαση, που έρχεται στο Κελάρι Athenaeum στις 22 του Οκτώβρη, όπου θα παίξουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα, αποκλειστικά τα τραγούδια του νέου μας διπλού cd.

Δεν το κρύβω πως ήταν μια δύσκολη γέννα, μια μετάλλαξη που συνεχίζει στην απέραντη φαντασιακή μήτρα τής μουσικής. Με τον Δημήτρη συναντηθήκαμε τελείως μαγικά και σε ό,τι δυσκολίες περάσαμε, μας κράτησε αυτή η ανάμνηση και μπορέσαμε να δημιουργήσουμε με πίστη, τα δικά μας πράγματα, τις δικές μας στιγμές ελεύθερης έκφρασης. Χωρίς αυτή τη σκοτεινή απέραντη μήτρα τής δημιουργίας δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει αυτό το φως, που κάνει τον άνθρωπο κοινωνό μιας ολότητας, που μας διατρέχει και είναι ευλογημένος όποιος οσμισθεί και συνειδητοποιήσει αυτή την αλήθεια.

Θα τελειώσω με μια φράση ενός τραγουδιού μου, που λέει συμπυκνωμένα «τι τα θες ρε Νίκο και τα συζητάς. η ζωή μας είναι δυο στιγμές χαράς!»

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83

Δημήτρης Ερατεινός:
Η ιδέα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, όταν συναντήθηκα με τον Πάνο και ξετυλίξαμε το μουσικό μας κουβάρι. Αποφασίσαμε κάποια στιγμή, πώς και τι θα κάνουμε για τον εαυτό μας, να πάμε ένα βήμα πιο κοντά σε κάτι δικό μας! Ο καθένας ξεχωριστά με τα δικά του θέματα στα τραγούδια που γράφει, αλλά μια κοινή συνεργασία στο στούντιο και γενικά σε όλο αυτό, που επιχειρήσαμε να ολοκληρώσουμε. Η διαδικασία ήταν αρκετά δύσκολη για να θεωρηθεί χόμπι. Είχαμε και έχουμε ανθρώπους κοντά μας, που βοήθησαν και μουσικούς εξαιρετικούς. Είχε πολλές στιγμές όμορφες και άλλες δύσκολες. Δύο χρόνια για να γίνει. Ένα μικρό σχολείο! Νιώθω, ότι ακόμα είμαστε στην αρχή, παρ’ όλο που τυπώθηκε ένα διπλό cd. Τώρα αρχίζει η χαρά της επικοινωνίας και όλο το ταξίδι που ανοίγεται μπροστά μας, είμαι έτοιμος για τα μεγάλα κύματα, όπως και για την νηνεμία μας, όταν τελειώνει μια συναυλία.

Προσωπικά, είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφία και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, ότι το κατάφερα μαζί με έναν άλλον άνθρωπο, τον Πάνο, να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο για μας.

Ό,τι έχουμε στη ζωή μας είναι δανικό, η μουσική, οι λέξεις, ο χρόνος που μας δίνεται να ζήσουμε… κάποια στιγμή τον δίνουμε πίσω και ποιος ξέρει, πού πάμε! Οπότε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, εκτός από την διάθεση μας να υπάρχουμε , να συνυπάρχουν διάφορες φωνές αρμονικά, γιατί έτσι είναι η φύση.
Μέσα στον δίσκο, λέω τον λόγο που είναι γραμμένα κάποια από τα τραγούδια, οπότε όποιος ενδιαφέρεται, θα μάθει περισσότερα, έχοντας το cd στα Χέρια του. Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Άνεμος για εμάς. Έδωσε χρόνο και στιλ ο Νικόλας Τελλίδης στο artwork και τον ευχαριστώ πολύ.

%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1-%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b7-%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85

•  Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση των έργων:
Κυριακή 22-10-2017 στις 8:30 μ.μ.
Κελάρι Athenaeum, Aνδριανού 3 – Θησείο
(έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο)
τηλ. : 210 3210239 – 6945160385

Επικοινωνήστε με τους δημιουργούς:
https://www.facebook.com/panos.lampridis?ref=br_rs
https://www.facebook.com/dimitris.erateinos?ref=br_rs

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *