Τεχνολογία ή θάνατος, Σάββας Καλιοντζής

Άνεμος Magazine 02/10/2017 0

%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83

Η απόλυτη τεχνολογική εξέλιξη, θα δημιουργήσει στο μέλλον ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν σε μια διαρκή, στενή, αδιατάρακτη σχέση με μια πλειάδα ηλεκτρονικών συσκευών, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Οι νέες γενιές που θα μεγαλώσουν με αυτή τη σχέση, θα απέχουν από κάθε συμβατικό, σημερινό τρόπο ζωής, γεγονός που σημαίνει ότι θα απομακρυνθούν από τη φύση, σπάζοντας τους έως τώρα δεσμούς με αυτήν, εγκλωβισμένοι σε πόλεις κλουβιά με συγκεκριμένες τεχνολογικές συνθήκες. Η ενέργεια, η οποία θα χρησιμοποιείται για την κίνηση και την λειτουργία των μηχανών, θα είναι το βασικότερο συστατικό τής ύπαρξης, του μελλοντικού πολιτισμού. Η απώλεια της για κάποιους λόγους φυσικούς ή μη, θα βυθίσει στο σκοτάδι τον υπέρ-σύγχρονο πολιτισμό και η οριστική της απώλεια θα γυρίσει τον άνθρωπο πίσω στα σπήλαια.

Διότι, μη έχοντας τα αγαθά του τεχνολογικού πολιτισμού και τη γνώση να ζήσει συμβατικά στη φύση, δεν θα μπορεί να ζήσει ούτε στοιχειωδώς. Η ανάγκη της επιβίωσης θα γίνει ο πρωταρχικός σκοπός του ανθρώπου και μετά την παρέλευση μερικών γενεών, οι μνήμες του υπερσύγχρονου πολιτισμού θα έχουν χαθεί, ή στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν στα αυτιά κάποιων ως παραμύθι.

Για παράδειγμα: Όταν στο μέλλον, επί σειρά γενεών, τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν απευθείας στον υπολογιστή και όχι με το μολύβι, τότε κάποια στιγμή η δυνατότητα αυτή θα ξεχαστεί και δεν θα υπάρχει κανείς να την συντηρήσει. Όταν λοιπόν η ενέργεια χαθεί, κανείς δεν θα μπορεί να γράψει. Εξάλλου, δεν θα υπάρχουν και γραφικές ύλες, αφού θα έχουν αντικατασταθεί με τα ηλεκτρονικά μέσα. Το ίδιο θα συμβεί και με την τροφή, που προέρχεται από καλλιέργειες λαχανικών και κηπευτικών, σπορικά των οποίων κατασκευάζονται στα εργαστήρια και δεν επαναχρησιμοποιούνται από τους αγρότες. Η καταστροφή της βιομηχανικής παραγωγής λόγω έλλειψης ενέργειας, θα στερήσει τις τροφές από τον άνθρωπο, που θα αναγκαστεί να τραφεί με άγρια χόρτα για να χορτάσει την πείνα του, όπως σοφά μας λέει και η λέξη «χόρτασα», ρίζα της οποίας είναι η λέξη «χόρτα».

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
https://www.facebook.com/savaskall

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/ektos-orion.html
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/skies.html
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/karvouna.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *