«Σημάδι εκ γενετής» η Κατερίνα Ραμανδάνη-Σαντραβέλα μας μιλάει για το βιβλίο της

Άνεμος Magazine 05/04/2016 0

ramandani

Η συγγραφέας-ποιήτρια Κατερίνα Ραμανδάνη-Σαντραβέλα μας μιλάει για το βιβλίο της.

Το ΣΗΜΑΔΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ είναι το σύμβολο της μοιραίας σύνδεσης των ψυχών που έρχονται στη ζωή, για να επιβεβαιώσουν τον καρμικό ρόλο τους και με την σύνδεσή τους αυτή να δημιουργούνται πολλές συγκρούσεις και ίντριγκες. Η δύναμη της ψυχής είναι  αυτή που διαδραματίζει τον καθοριστικό ρόλο, σε ένα έργο όπου η Αφροδίτη βρίσκει τελικά την πολυπόθητη ευτυχία της. Το ξεδίπλωμα της ψυχοσύνθεσης των χαρακτήρων απομακρύνει το έργο από το ρόλο ενός ερωτικού μυθιστορήματος κι απλώνει το πέπλο  του  στα χωράφια της ψυχολογικής διείσδυσης και περιπέτειας παρέα με τις ανασφάλειες, τα άγχη, τους προβληματισμούς των ηρώων και τα εμπόδια ή τα προβλήματα της ζωής.
Το βιβλίο αυτό έχει κεντρικό θέμα του, τους ισχυρούς δεσμούς αίματος των αδερφών και επιβεβαιώνει την παροιμία: Το αίμα νερό δεν γίνεται. Παράλληλα όμως τονίζει και περιγράφει έντονα τον έρωτα και την ψευδαίσθησή του, την πλήρη εκμετάλλευση, το σύνδρομο Αsperger, καλλιτεχνικά κι εικαστικά στοιχεία με τους υπέροχους ρεαλιστικούς πίνακες σπουδαίων ζωγράφων, καθώς και εικόνες από τις φυσικές ομορφιές της μαγευτικής Χαλκιδικής. Τέλος την έλευση της θείας Δίκης που απονέμει στον κάθε ήρωα την ανταμοιβή του ανάλογα με τις πράξεις του.

Περίληψη
Δυο νεαρά κορίτσια, η Αφροδίτη και η Αργυρώ, μεγαλωμένες σε διαφορετικές πόλεις, άγνωστες μεταξύ τους, θα συναντηθούν στο Μουσείο όπου εκθέτουν και οι δυο έργα τους, η μια ως ζωγράφος και η άλλη ως φωτογράφος. Εκεί θ’ ανακαλύψουν ένα κοινό τους σημάδι. Σημάδι αναφοράς και δείγμα συγγένειας. Σημάδι εκ γενετής. Ένα σημάδι που σφραγίζει τα σώματά τους αλλά και τις ψυχές τους, που θα τις ενώσει και θα τις λυτρώσει ταυτόχρονα. Ο έρωτας τις ανεβάζει στα ουράνια αλλά και τις ρίχνει στα Τάρταρα. Θα επαληθευτεί πως « Το αίμα νερό δε γίνεται».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Βεργίνα».

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *