«Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι», Τζίνα Ψάρρη

Άνεμος Magazine 16/12/2016 0

getimage

Συγγραφέας: Τζίνα Ψάρρη
Εκδοτικός Οίκος: Όστρια
ISBN
: 978-960-604-058-0
Σελίδες: 358
Τιμή: 15,90

Έρχεται κάποια στιγμή που όλοι ευχόμαστε να ήταν η ζωή μας κάπως διαφορετική. Φαντασιωνόμαστε κάτι, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να το αποκτήσουμε. Ορκιζόμαστε. Προχωράμε με “θα” που δεν κάνουμε ποτέ πράξη. Αναβάλλουμε, περιμένοντας τη σωστή στιγμή και περιμένοντας περνάνε μήνες και χρόνια, με τους όρκους να μένουν ανεκπλήρωτοι και στο τέλος να ξεχνιούνται. Και τότε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αποφάσεις μας.

Ένας ατίθασος αντιδραστικός χαρακτήρας, ένα πνιγηρό περιβάλλον, ο έρωτας, ο γάμος, η μητρότητα, το πάθος, οι λανθασμένες αποφάσεις. Χωρίς να δίνονται εύκολες λύσεις, χωρίς προβλεπόμενο τέλος, μόνο πορεία και προβληματισμός. Κατανόηση, οργή, ενσυναίσθηση, συγκίνηση, ταύτιση. Δεν είναι αυτά τα 5 αλληγορικά σκαλοπάτια του τίτλου. Εναγώνια ερωτήματα που δεν προοικονομούν απάντηση, ένα χειρουργικό νυστέρι που επιχειρεί να φέρει στο φως κρυμμένες σκέψεις, απωθημένα και διαψεύσεις. Ο δρόμος που οδηγεί στην αποδοχή, είναι πάντα σπαρμένος από πόνο. Τα ομορφότερα όνειρα ωστόσο, κρυφοκοιτάζουν από τη γωνία και ετοιμάζονται, ίσως, να φανούν.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Η εφηβεία που παρασύρεται εύκολα από την μουσικότητα του “Εγώ” και ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με το κόστος. Ο έρωτας που θολώνει την κρίση και σαν χείμαρρος σε παρασύρει όπου θέλει αυτός. Οι λανθασμένες προτεραιότητες. Η αναβλητικότητα και η υπομονή της καρδιάς, ενώ το μυαλό υποδεικνύει άλλους δρόμους.

Η Χριστίνα δοκιμάζεται από μια σειρά γεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή της, εμπιστεύεται την καρδιά ακόμα κι όταν το μυαλό δυσφορεί, υποχρεώνεται να λειτουργήσει ως ο από μηχανής θεός της, αποκτά την πλήρη επίγνωση για το τι μπορεί να συμβεί όταν καταντάς ένας εμμονικός διώκτης που φυλάει σαν θησαυρό μια τούφα φωτεινές αναμνήσεις και επιχειρεί να δώσει απάντηση σε μερικά από τα ερωτήματα που την κατακλύζουν: Ποιά αγάπη είναι αυτή που οδηγεί στη συχώρεση; της ερωτευμένης γυναίκας; της μάνας; ή μήπως η αγάπη στον πυρήνα της αυτοεκτίμησης; Είναι η αγάπη ο μόνος αρωγός; Και τελικά, ποιό από τα χιλιάδες “μπουκαλάκια” που υπάρχουν γύρω μας, περιέχει το ελιξίριο της δύναμης;

Ένα βιβλίο – διαδρομή από τα 17 έως τα 50 χρόνια μιας γυναίκας που γέμισε την πορεία της με “θα” που δεν εκπληρώθηκαν. Από “θα” όμως, αρχίζει και η θάλασσα.

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *