«Ροζ…» του Τάσου Αγγελίδη – Γκέντζου, από τις εκδόσεις Δωδώνη

Άνεμος Magazine 14/01/2015 0

roz

Τελικά, τι είναι εκείνο που χαρακτηρίζει τον Τηλέμαχο Λιόντα, τον ήρωα του “ΡΟΖ”; Η αυτοπεποίθηση ή η ανασφάλεια, το θάρρος ή ο φόβος; Όλα τον χαρακτηρίζουν, όπως κάθε ανθρώπινο πλάσμα άλλωστε. Αυτό όμως, που τον κάνει ξεχωριστό, είναι η ένταση με την οποία βιώνει κάθε συναίσθημα και κάθε σχέση. Είναι, επίσης, και η ειλικρίνεια με την οποία αντικρίζει την κάθε μέρα της ζωής του. Μια ειλικρίνεια που δεν τη μετανιώνει ακόμα και όταν δεν βρίσκει ανταπόκριση. Αποδέχεται τα ελαττώματα των άλλων, με τον ίδιο τρόπο που συμφιλιώνεται και με τα δικά του. Στενοχωριέται για τα πράγματα που, όταν αλλάζουν, γίνονται πιο απάνθρωπα και εύχεται να μπορούσε να τα “εξανθρωπίσει” με τη ροζ πένα του. Μια ροζ πένα που αναγεννήθηκε μαζί με το σώμα, όταν αποφάσισε να υπακούσει στην ανδρική φύση του. Εξάλλου η λύση -και για τον ίδιο, αλλά και για όλους τους ανθρώπους- είναι, όπως λέει, να περιορίζουν “όσα βλάπτουν την ψυχή”. Τελειώνοντας, θα συγχαρώ τον Τάσο Αγγελίδη-Γκέντζο για τη θεατρικότητα της δομής του έργου και θα τον ευχαριστήσω για έναν ακόμα λόγο, ότι μας χάρισε τους ήρωές του, αφαιρώντας από την καθημερινότητά τους τον χρόνο και τη φθορά που αυτός φέρνει, όταν τον μετράμε. (Από τον πρόλογο της έκδοσης).

Ο Τάσος Αγγελίδης- Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολωνία και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου τελείωσε και το σχολείο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Σήμερα διδάσκει Ελληνικά στο Αμερικανικό Κολέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» και δημιουργική γραφή στη ΧΑΝΘ. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και έχει δική του εκπομπή με πολιτιστικά θέματα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης όπου και μένει μόνιμα.
Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος, Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη, Γλυκιά Εκδίκηση.
Το «ΡΟΖ…» είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.

Σελ: 136     ΤΙΜΗ: 10.65 €

 

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *