«Τα πάντα εν σοφία…δεν εποίησε!» Σάββας Καλιοντζής

Άνεμος Magazine 23/12/2015 0

ta panta en sofia

Λοιπόν, μάγκες ( και μαγκίτισσες) μην ακούσω ξανά αυτές τις αρλούμπες: ότι η φύση έχει προνοήσει για τα πάντα και ότι ο Μεγαλοδύναμος τα πάντα εν σοφία εποίησε, διότι θα φάμε τα μουστάκια μας! Όχι μόνο εν σοφία δεν εποίησε, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις την «επήδησε» τη σοφία!… Θου, Κύριε, φυλακήν τω στοματί μου!…

Αλλά, τι άλλο να πω; Έτσι είναι τα πράγματα. Όχι μόνο σοφία δεν υπάρχει, αλλά αντιθέτως, υπάρχουν πράγματα τα οποία χαρακτηρίζονται από μία εντελώς παρανοϊκή λογική, λες και κάποιος τρελός γενετιστής καυγάδισε με τη γυναίκα του κάποιο πρωί και από τα νεύρα του ξέσπασε στο DNA μας για να εκτονωθεί. Διότι, μη μου πείτε ότι είναι λογικό, να μας πέφτουν τα μαλλιά όσο μεγαλώνουμε και από την άλλη να αυξάνονται οι τρίχες στη μασχάλη και στην πλάτη. Τι να τις κάνουμε τις τρίχες στην πλάτη; Τι μας προσφέρουν; Μήπως ζεστασιά; Πουλόβερ πουλάνε και στα Κινέζικα! Τι πιο άχρηστο και άδικο, δηλαδή, για έναν άνδρα, αλλά και για μια γυναίκα, που βλέπει τις γάμπες της να έχουν περισσότερη τριχοφυΐα απ’ ότι έχει σε δέντρα το δάσος του Σέϊχ Σου, στη Θεσσαλονίκη!

Εκτός, αυτού, η «πάνσοφη» φύση φρόντισε να αναπαράγονται συνεχώς τα νύχια και να μην αναπαράγονται τα δόντια που χαλάνε! Άντε τώρα να βρεις λογική σ’ αυτό! Και νύχια να μην έχεις θα βρεις τρόπο να ξυθείς. Πως θα μασήσεις όμως όταν δεν έχεις δόντια; Με τα ούλα;

Και δεν έφταναν μόνο αυτά, άπλωσε στο πρόσωπο των ανδρών γένια και σε κάποιες γυναίκες μουστάκια, χωρίς καμιά χρησιμότητα και αναγκαζόμαστε, σχεδόν καθημερινά, να ασχολούμαστε με τρίχες και να παλεύουμε με τα ξυραφάκια.

Μας έδωσε δύο πόδια, δύο χέρια, δύο μάτια, δύο αυτιά, ώστε αν αχρηστευθεί το ένα να έχουμε το άλλο και στάθηκε τσιγκούνα, δίνοντάς μας μόνο μία καρδιά, η οποία αν πάψει να λειτουργεί παύουμε κι εμείς.

Αν όλα αυτά δεν είναι λάθη… τότε τι είναι; Ήμαρτον δηλαδή!

EKTOS ORION   skies

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα
https://www.facebook.com/savaskall?fref=ts
https://www.facebook.com/Εκτός-ορίων-Σάββας-Καλιοντζής-Άνεμος-εκδοτική-1596898570562931/?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Σκιές-Σάββας-Καλιοντζής-Άνεμος-εκδοτική/211996155678169?fref=ts
http://www.anemosekdotiki.gr/syggrafeis/pezografia/savvas-kaliontzis.html

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *