Ο συγγραφέας Σάββας Καλιοντζής μιλάει στο άνεμοςmagazine για το νέο του βιβλίο «Σκιές» που κυκλοφορει από την Άνεμος εκδοτική

Άνεμος Magazine 18/07/2014 0

skies

Οι ΣΚΙΕΣ είναι ένα βιβλίο που πραγματεύεται το υπερφυσικό. Ένα βιβλίο μέσω του οποίου φιλοδοξώ να σας βοηθήσω να αποδράσετε από την καθημερινότητα. Να ταξιδέψετε σε κόσμους φανταστικούς, μεταφυσικούς, επικίνδυνους, αλλά δίχως, φυσικά, να κινδυνέψετε. Είναι ένα βιβλίο με θέμα τη σύγκρουση των αισθήσεων και της λογικής, την αναμέτρηση του ανθρώπου με το άγνωστο, την άμεση επαφή του με τους εφιάλτες που γεννούν οι δεισιδαιμονίες του και που πηγάζουν από τις παραδόσεις και τους θρύλους με τους οποίους είναι γαλουχημένος.

Κάποιοι φίλοι, όταν έμαθαν ότι επρόκειτο για ιστορίες θρίλερ, με ρώτησαν: «Θα τρομάξουμε, δηλαδή, αν το διαβάσουμε;»

Τους απάντησα, ότι σκοπός μου δεν είναι να τρομάξω, αλλά να ξαφνιάσω, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο μυαλό του αναγνώστη μια τέτοια κατάσταση που θα τον κάνει να ξεφύγει από τα προβλήματά του.

Οι ΣΚΙΕΣ είναι ο γενικός τίτλος του βιβλίου. Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες έχει το δικό της ύφος, την δική της δυναμική, την δική της διεισδύσει στους φόβους και στις ανασφάλειες που γεννά το άγνωστο. Οι πρFoto Kaliontzis 1ωταγωνιστές των ιστοριών είναι πρόσωπα που ζουν μια ήρεμη, φυσιολογική ζωή η οποία σε ανύποπτο χρόνο ανατρέπεται βίαια. Ό,τι γνώριζαν και πίστευαν για τον κόσμο που τους περιβάλλει, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μπροστά σε καταστάσεις και δεδομένα πέραν των φυσιολογικών. Οι ίδιοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν γεγονότα που ποτέ πριν δεν φαντάζονταν πως θα βίωναν. Γεγονότα που δοκιμάζουν τα νεύρα και τη λογική τους.

Σε κάθε ιστορία, το φυσικό εμπλέκεται με το μεταφυσικό, το λογικό με το παράλογο και εναλλάσσονται δραματικά, προκαλώντας την έκπληξη, με τέλος πάντοτε απρόβλεπτο.

Συγχρόνως με τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών, προβάλλω και τα συναισθήματα που τους διακατέχουν, τις σκέψεις που τους βασανίζουν, τη συμπεριφορά τους απέναντι στα παράξενα και σατανικά φαινόμενα. Τα μυστήρια που αντιμετωπίζουν οι ήρωες είναι πολλά, και κάθε μυστήριο έχει τις σκιές του. Εξ’ αυτού και ο γενικός τίτλος: ΣΚΙΕΣ.

Βασιζόμενος σε μια ρήση που λέει: ότι για να ωφεληθείς πρέπει πρώτα να ωφελήσεις, ξεκίνησα τη συγγραφική μου προσπάθεια πριν πέντε χρόνια και συνεχίζω σήμερα με τις ΣΚΙΕΣ, για να ωφελήσω και να ψυχαγωγήσω πρώτα εσάς κι εσείς με τη σειρά σας να με ωφελήσετε με την αγάπη και την εκτίμησή σας.

Ελπίζω οι ΣΚΙΕΣ να ανταποκριθούν στις επιθυμίες και στις αναζητήσεις σας και να σας οδηγήσουν σ’ ένα όμορφο, γοητευτικό, απαράμιλλο ταξίδι, μακριά από τα καθιερωμένα.

Ευχαριστώ τον ΑΝΕΜΟ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και όλους εσάς για την αγάπη και την εκτίμηση που θα δείξετε στις ΣΚΙΕΣ.

Καλό καλοκαίρι

Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα
https://www.facebook.com/savaskall?fref=ts

https://www.facebook.com/pages/Σκιές-Σάββας-Καλιοντζής-Άνεμος-εκδοτική/211996155678169?fref=ts

http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/skies.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *