«Μη μου πεις το τέλος» Μαρία Λιάσκα-Μαυράκη Παρουσίαση βιβλίου 11/9/2014 στο Ζάππειο

Άνεμος Magazine 09/09/2014 0

mi mou peis parousiasi

Ζάππειο 43ο Φεστιβάλ βιβλίου, στον χώρο εκδηλώσεων
Πέμπτη 11/9 στις 8.00 μ.μ.

Ένα βιβλίο για όλους όσοι αγωνιστήκαν στην Αριστερά και έδωσαν την ζωή τους με την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου. Οι προδοσίες, οι πόλεμοι, τα συναισθήματα, τα γραμμένα και τ’ άγραφα μυστικά και οι περιπέτειες που έζησε ο τόπος μας από το 1917 μέχρι σήμερα.

Προλογίζει ο συγγραφέας Γιάννης Φιλιππίδης.
Για το μυθιστόρημα μιλάει η συγγραφέας Πολύμνια Κοσσόρα.
Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Νάντια Περιστεροπούλου.

Οπισθόφυλλο βιβλίου
Σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε στα χρόνια της μεταπολίτευσης η πύλη του Παραδείσου έμοιαζε πολύ κοντά. Δεν μας έλειψε τίποτα, τα είχαμε όλα: ένας μύθος που στραγγάλισε τις αληθινές δυνατότητες και άφησε μια ολόκληρη γενιά στον πάγκο.
Άννα Περίδη, Αλεξάνδρα Μελά. Δύο γυναίκες. Γιαγιά κι εγγονή. Διασχίζουν τον εικοστό αιώνα. Τον ξεπερνούν. Η πρώτη διηγείται την ιστορία της μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου της, το οποίο διαβάζει η δεύτερη. Από τα αρώματα των μενεξέδων της Κηφισιάς ως τις χιονισμένες βουνοκορφές του Γράμμου, η ζωή της καταγράφει τις περιπέτειες του τόπου μας, τις προδοσίες, τους πολέμους, τα γραμμένα και τ’ άγραφα μυστικά.
Στροβιλιζόμαστε γύρω της, όλοι εμείς στην Ελλάδα και στις αδικημένες μητροπόλεις του περασμένου αιώνα, από τα ερείπια της ισπανικής Γκουέρνικα και τις αλλόφρονες αποφάσεις του Φράνκο μέχρι τους χρυσαφένιους τρούλους της παγωμένης σταλινικής Μόσχας. Με οδύνη και ελπίδα, αντέχουμε από το ιδιώνυμο και τις εξορίες μέχρι τη σημερινή κατ’ επίφαση δημοκρατία, την κρίση, τις αυτοκτονίες. Φταίμε άραγε όλοι;
Μέσα από τις συμπληγάδες των αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη, η Άννα μάς μαθαίνει από την αρχή τι σημαίνει όνειρο, φιλία, οικογένεια και φυσικά έρωτας. Και μας προκαλεί να γράψουμε εμείς το τέλος της ιστορίας…

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *