«13 μέρες ακόμα», Andrea And, εκδόσεις Iason Books

Άνεμος Magazine 02/04/2014 0

13 meres akoma

Γύρω μας κυκλοφορούν πολλές άρρωστες ψυχές, δίχως να μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε. Τί κρύβει ο καθένας μέσα του; Αν κρύβει μια άρρωστη ψυχή, η σχέση μαζί του πόσο θα μας βλάψει, και ακόμη χειρότερα, τι θα γίνει, εάν τον ερωτευτούμε;
Η πολυβραβευμένη Andrea And, με εμπειρία 30 χρόνων στα ΜΜΕ ως anchorwoman και δημοσιογράφος στην Τουρκία, και με πολλά βιβλία και ποιητικές συλλογές στο ενεργητικό της, μας προσκαλεί να κάνουμε μια βουτιά στην ψυχή μας και στην ψυχή του συντρόφου μας, και να αναρωτηθούμε τί σημαίνει αγάπη και μάλιστα αρρωστημένη. Το ερώτημα: «Έχεις φοβηθεί ποτέ… τον άνθρωπό σου», που θέτει η συγγραφέας ήδη από το εξώφυλλο του βιβλίου, αφορά πολλούς από εμάς. Η Αndrea And γράφει για την ιστορία ενός άνδρα που πάσχει από ένα διαγνωσμένο νόσημα και μιας γυναίκας με προβλήματα και ανάγκες που δεν έχουν προσδιοριστεί ξεκάθαρα. Η συγγραφέας προσεγγίζει το ιατρικό πρόβλημα με κατανόηση και αντικειμενικότητα, ενώ μελετά την αγάπη μέσα από ένα συναισθηματικό πρίσμα, καταφέρνοντας να μας κάνει να νιώσουμε τη ζεστασιά της αγάπης, ενώ είμαστε παρατηρητές.
Μπορείς να εγκαταλείψεις την αγάπη, τη στιγμή που τη χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ, όταν συνειδητοποιήσεις ότι η αγάπη που έχεις βρει, είναι αρρωστημένη; Οι άρρωστοι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν; Η συγγραφέας μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε ποιες επιλογές έχουμε, όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με αυτά τα ερωτήματα, προκειμένου να τα απαντήσουμε συνειδητά. Κάθε επιλογή έχει ένα κόστος στη ζωή.

Η Αndrea And γεννήθηκε στην Τουρκία και σπούδασε στη Γαλλία. Μετρά πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στην τουρκική τηλεόραση ως παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων και εκπομπών, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Επιπλέον, έχει γράψει 15 βιβλία και ποιητικές συλλογές, που έχουν βραβευθεί. Τα 2 από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ελληνικά. Η Andrea And έχει λάβει περισσότερα από 60 βραβεία για την επιτυχημένη πορεία της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της. Στο πλαίσιο αυτό, έχει λάβει βραβείο και από το Σύνδεσμο Τουρκικής Γλώσσας, με τίτλο: «Ο εκφωνητής που μιλά και χρησιμοποιεί καλύτερα την τουρκική γλώσσα», ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε ως η καλύτερη αρθρογράφος της χρονιάς. Η ποιητική της δεινότητα επιβραβεύτηκε το 2003 σε διαγωνισμό ποιητικής ανθολογίας, ενώ συνεχίζει να γράφει ποιήματα και τραγούδια. Μάλιστα, πρόσφατα συνεργάστηκε με την ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα στον καινούργιο της δίσκο με τίτλο ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΡΟΧΗ σε σύνθεση και ενορχήστρωση του Γιάννη Κ. Ιωάννου.

ISBN: 9789609957984      Σελ.: 217    Tιμή: 12:00€  -10% 10.80€

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *