Φεστιβάλ Αθηνών «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Ηρώδειο Χαϊνηδες & Κι όμΩς Κινείται & Ψαραντώνης

Άνεμος Magazine 12/06/2014 0

erotokritos

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
30 Ιουνίου

Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου
Χαΐνηδες & Κι όμΩς κινείται
Συμμετέχει ο Ψαραντώνης

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται», στη μουσική παράσταση που παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη.

Ο Ψαραντώνης και ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, που θα αφηγηθούν με το τραγούδι τους, είναι εκπρόσωποι των δυο τελευταίων γενιών στην Ευρώπη, οι οποίοι μεγαλώνοντας στα χωριά τους, κληρονόμησαν και αποστήθισαν από την προφορική παράδοση μεγάλα κομμάτια ενός έπους αναφοράς, όπως είναι ο Ερωτόκριτος.

Έργο-σταθμός στην ιστορία της ελληνικής λογοτεχνίας και της Κρήτης του 17ου αιώνα, ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου είναι σήμερα το μοναδικό ίσως έργο που συντηρεί τη μεγάλη λαϊκή παράδοση των ραψωδών.

Ζωντανή μουσική από τους Χαΐνηδες: Δημήτρης Αποστολάκης (λύρα), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (τραγούδι-κιθάρα), Μαρία Κώτη (τραγούδι), Αλέξης Νόνης (κρουστά-πλήκτρα), Τάκης Κανέλλος (κρουστά), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλης Νικόπουλος (λαούτο – μαντολίνο), Δημήτρης Μπρέντας (γκάιντα-κλαρίνο), Αντώνης Σκαμνάκης (μπάσο). Μαζί τους οι: Πολυζωγόπουλος Αντρέας (τρομπέτα) & Σιώτας Φώτης (βιολί).

Κίνηση: Κι όμΩς κινείται
Χορός – Ακροβασία: Αμέντας Γιώργος, Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μαλκότσης Ερμής, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία
Φωτισμοί: Γιάνναρος Αλέκος
Σκηνικός χώρος: Κι όμΩς κινείται
Σχεδιασμός σκηνικών αντικειμένων: Φωτιάδης Φιλιππος
Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας

Ώρα έναρξης: 21.00 / Τιμές εισιτηρίων: Κάτω Διάζωμα κανονικό 30,
Άνω Διάζωμα κανονικό 15, φοιτητικό 10, ανέργων 5, ΑμεΑ 10

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *