«Μορφές», από το έργο του Γ. Μ. Βιζυηνού, στο θέατρο Σφενδόνη

Άνεμος Magazine 14/01/2014 0

kokkinot

«Πάντα, πόσο μάλλον τώρα έχω ανάγκη τους μεγάλους συγγραφείς- τους μεγάλους δασκάλους. Ξανά και ξανά να τους ξαναανακαλύπτω. Τώρα το άκουσμα της γλώσσας του Βιζυηνού ηχεί καταλυτικά- προσδιορίζει την ταυτότητα που με πάθος αναζητά κανείς τώρα: ‘ποιός είμαι; που είμαι; τι κάνω;»
Μιά παράσταση που πρωτοανέβηκε τον Μάιο του 1993,  εξακολουθεί να χτίζεται, εξακολουθεί να διαμορφώνεται, να εξελίσσεται στο χρόνο με νέα υλικά που προκύπτουν στη πορεία της ζωής και της δουλειάς – γιατί η παράσταση αυτή αποτελεί σημείο θεατρικού επαναπροσδιορισμού. Τότε, η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με την συνεργασία της Μίρκας Γεμεντζάκη. Φιλολογικός σύμβουλος και πολύτιμος συνεργάτης ο Βασίλης Διοσκουρίδης, τη μουσική έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, τους φωτισμούς ο Φίλιππος Κουτσαφτής, το κείμενο και την ερμηνεία του, η Αννα Κοκκίνου. Tώρα συνομιλητής και καλλιτεχνικός σύμβουλος είναι ο Νίκος Φλέσσας.
Οι Μορφές από το έργο του Βιζυηνού παίχτηκαν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στο εξωτερικό, έχει συμπληρώσει 800 παραστάσεις και θεωρείται σημείο αναφοράς και σταθμός στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου.

Τιμές εισιτηρίων:  15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό

Θέατρο Σφενδόνη  Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Αθήνα

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *