«Μίλα μήλα μαγικά» από την ομάδα Αστροναύτες στο θέατρο Φούρνος

Άνεμος Magazine 28/01/2014 0

mila magika

Ένα «μεγάλο κακό» έρχεται, τα δελτία ειδήσεων, ο «κόσμος» , όλοι το παραδέχονται: μία απροσδιόριστη τεράστια συμφορά πλησιάζει. Η αγωνία του κλόουν «Μπόμπο» κορυφώνεται  και «ξεσπάει» στα δέντρα, με σκοπό να φτιάξει έναν πελώριο φράχτη για  να σωθεί, κρατώντας τους «άλλους» απ’ έξω. Ωστόσο ο «άλλος» έρχεται. Ένας άλλος που δεν έχει μιλιά αλλά χαμογελάει, είναι κακοπαθημένος κι όμως χορεύει, μιλά μια ακατάληπτη γλώσσα κι όμως τραγουδάει υπέροχα… γιατί αυτό να μην είναι αρκετό για να του ανοίξει ο Μπόμπο την αγκαλιά του;

Γιατί όταν φοβούνται οι άνθρωποι γίνονται κακοί,  γιατί αντί να απλώσουν το χέρι τους στο διπλανό τους, αρπάζουν ο,τι  βλέπουν γύρω τους νομίζοντας ότι έτσι θα σωθούν;

Ο Μπομπο αρνείται να βοηθήσει τον ξένο και την ίδια στιγμή το Φεγγάρι, ο παντεπόπτης πρωταγωνιστής του έργου, ανακοινώνει ότι ο κόσμος σταμάτησε να γυρνάει και  η «μεγάλη νύχτα θα κρατήσει για πάντα». Ο Mπόμπο αρπάζει τα τελευταία τρία τελευταία μήλα που σώθηκαν από τη γέρικη μηλιά – και μόνος ξεκινάει ένα μακρινό ταξίδι  να ανακαλύψει τη μεγάλη μαγεία που κάνει τον κόσμο να γυρνάει, με σκοπό να τον βάλει ξανά σε τροχιά.

Μέσα στο ταξίδι θα αναδυθούν οι «συνήθεις ύποπτοι» των παιδικών φόβων – η Σκοτεινιά, η Σιωπή κ ένα παράξενο πλάσμα που έχει, όπως στα παραμύθια, τη λειτουργία του μαγικού βοηθού.

Μαζί με το παραμυθιακό στοιχείο η παράσταση χρησιμοποιεί υποκριτικούς κώδικες του θεάτρου του παραλόγου, της clownerie και του θεάτρου δρόμου, πολύ τραγούδι και χορό σε σύγχρονους ρυθμούς του hip-hop και του rap, συνθέτοντας ένα διασκεδαστικό γαϊτανάκι διάδρασης με τους μικρούς θεατές, για να καταλήξει στο πιο απροσδόκητο και τρυφερό τέλος.

Με βαθιά επίγνωση για τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας το έργο «Μήλα μίλα μαγικά», επιχειρεί να ξαναδιατυπώσει τα σύγχρονα ερωτηματικά μας, διασκεδάζοντας την αγωνία μας μέσα από το παιχνίδι και τον διάλογο, και δημιουργώντας ένα τοπίο όπου ο Άλλος, η Επικοινωνία και η Αλληλεγγύη είναι τα κλειδιά για ένα καλύτερο κόσμο.

Φεγγάρι, Σκοτεινιά, Σιωπή: Σαμψών Φύτρος
Μπόμπο: Ντίνος Ποντικόπουλος
Αντώνης, βουβός μάστορας, ζώο: Δημήτρης Μικιός
Μετάφραση, στίχοι:  Αγγελική Τόμπρου
Σκηνοθεσία: ομάδα ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ
Μουσική: Μάριος Κωστάκης, Τίμος Χατζηιωάννου
Σκηνικά – Κούκλες: ομάδα ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168 / 210.64.60.748.
κάθε Κυριακή στις 15.00 / είσοδος 8 ευρώ / διάρκεια 60 λεπτά / για παιδιά 4 ετών και πάνω

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *