Όσα φέρνει ο χρόνος

Άνεμος Magazine 04/03/2014 0

osa-fernei-o-xronos-tainia

γράφει η Σταυρούλα Αλατσά

Τίτλος: Όσα φέρνει ο χρόνος (About Time)
Θα μπορούσε όμως να λέγεται και: Αγόρι συναντάει κορίτσι και το ερωτεύεται. Ξανά και ξανά. Και ξανά.
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Κέρτις
Παίζουν: Ντόμναλ Γκλίζον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Μπιλ Νάι, Λίντσει Ντάκναν, Τομ Χολάντερ
Το είδα: Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον
Είδος: Κομεντί 2013
Διάρκεια: 123΄

Η ζωή του γλυκούλη αλλά κατά τα άλλα άτυχου Τιμ αλλάζει ριζικά όταν κλείνει τα 21και μαθαίνει ότι ο ίδιος όπως και όλοι οι άνδρες της οικογένειας του έχουν ένα μοναδικό χάρισμα. Μπορούν να ταξιδεύουν πίσω στο παρελθόν τους. Με βοηθό τον πατέρα του θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί το χάρισμα του. Κατά κύριο λόγο θα το χρησιμοποιήσει για να διορθώσει τα ατυχή φλερτ του. Μεγαλώνοντας όμως θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο εύκολα.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Το όσα φέρνει ο χρόνος δεν είναι μια αισθηματική ταινία καθαρά. Το τονίζω αυτό για τους άντρες της παρέας. Ναι μπορείτε να το δείτε και εσείς! Είναι μια ταινία που για κύριο πρωταγωνιστή της έχει τον χρόνο, τις δεύτερες ευκαιρίες και την ζωή που πρέπει να την ζούμε κάθε μέρα στο έπακρο. Μετά έρχεται και ο έρωτας. Πως θα μπορούσε να λείπει μάλιστα όταν το τιμόνι στο σενάριο και την σκηνοθεσία κρατάει ο Ρίτσαρντ Κέρτις που μας έχει χαρίσει πολλές στιγμές ρομαντισμού μέχρι τώρα. Ποιος δεν έχει ζηλέψει το φιλί στην βροχή από το ‘Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία’; Ποιος δεν έχει γελάσει με το ‘Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς’; Ποιος δεν έχει συγκινηθεί με την φράση: ‘Είμαι απλά ένα κορίτσι που στέκεται μπροστά από ένα αγόρι και του ζητάει να την αγαπήσει’ που είπε η Τζούλια Ρόμπερτς στο αξέχαστο ‘Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ; Και τέλος ποιος δεν βλέπει κάθε Χριστούγεννα το υπέροχο ‘Αγάπη είναι’;

Έτσι και εδώ λοιπόν και θα γελάσετε και θα συγκινηθείτε αλλά σίγουρα θα ερωτευτείτε. Τι ξέχασα; Α ναι φυσικά τους ηθοποιούς μας που εδώ είναι ένας και ένας. Ο Ντόμναλ Γκλίσον που τον γνωρίσαμε στις ταινίες του Χάρι Πότερ και είναι μια γλύκα, η πάντα όμορφη και ήρεμη Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και ο Μπιλ Νάι που κλέβει την παράσταση στον ρόλο του κάπως εκκεντρικού πατέρα.

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *