Υψηλή Μαγειρική

Άνεμος Magazine 05/02/2014 0

le saveurs

γράφει η Σταυρούλα Αλατσά

Τίτλος: Υψηλή Μαγειρική ( Les Saveurs du Palais)
Θα μπορούσε όμως να λέγεται και: Πώς να κάνετε έναν πρόεδρο ευτυχισμένο
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Βενσάν
Παίζουν: Κατρίν Φρο, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ζαν Ντ’ Ομερσόν
Το είδα: Και μου άνοιξε η όρεξη
Είδος: Γαλλική Κομεντί
Διάρκεια: 95΄2012

Μια μαγείρισσα, η Ορτάνς Λαμπορί διάσημη στη Νοτιοδυτική Γαλλία, καλείται να γίνει η προσωπική σεφ του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Πλέον θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματα του, αλλά και αυτά των προσκεκλημένων του. Εκτός από αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και την ζήλεια από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας. Οι μαγειρικές της ικανότητες όμως σύντομα θα γοητεύσουν τον πρόεδρο. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, η οποία ήταν η προσωπική μαγείρισσα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν.

Ας ξεκινήσουμε με την εκπληκτική Κατρίν Φρο της οποίας η ερμηνεία της ήταν εξαιρετική. Στην συνέχεια ας περάσουμε στον Ζαν ντ Ορμερσόν ο οποίος υποδύεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που στην πραγματικότητα δεν είναι ηθοποιός αλλά Γάλλος διανοούμενος! Ο λόγος που παίζει τον ρόλο του Προέδρου είναι επειδή γνώριζε πολύ καλά τον Φρανσουά Μιτεράν με τον οποίον συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και υπήρξε ένας από τους επικριτές του. Από εκεί και έπειτα θα παρελάσουν από την οθόνη σας υπέροχα και μυρωδάτα (ναι πραγματικά είναι τόσο όμορφα που σε γαργαλάει η μυρωδιά τους) πιάτα.

Η ίδια η Ντανιέλ Ντελπές, η οποία πριν λίγους μήνες είχε επισκεφτεί και την χώρα μας (μάλιστα ξετρελάθηκε με την φάβα και τους λαχανοντολμάδες που δοκίμασε), έχει πει σε συνέντευξη της για την ταινία ότι πίστευε πως ήταν μια απλή, όμορφη, γοητευτική ιστοριούλα και όχι μια σπουδαία ταινία. Αλλά μια ταινία που σε κάνει χαρούμενο.

Εγώ πάλι σας προτείνω να μην την δείτε νηστικοί. Μάλιστα καλό θα ήταν να έχετε φτιάξει και ένα ωραίο γεύμα για να την απολαύσετε.

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *