Η αγάπη δεν έρχεται μόνη

Άνεμος Magazine 26/02/2014 0

H agapi den erxete

γράφει η Σταυρούλα Αλατσά

Τίτλος: Η Αγάπη Δεν Έρχεται Μόνη (Le Bonheur n’ arrive jamais seul)
Θα μπορούσε όμως να λέγεται και: Οι Αριστόγατες
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χιουθ
Παίζουν: Σοφί Μαρσό, Γκαντ Ελμαλέχ, Μορίς Μπαρτελεμί, Φρανσουά Μπερλεάν, Ζιουλί Αν Ρότ
Το είδα: Και χαμογέλασα από ενθουσιασμό και αγάπη
Είδος: Αισθηματική Κομεντί 2012
Διάρκεια: 110΄

Ο Σάσα είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας αλλά και αμετανόητος εργένης. Αποφεύγει κάθε είδους δέσμευση και καθημερινά ζει την ζωή του σαν ένα πάρτι. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν ένα βροχερό απόγευμα πέφτει πάνω του η όμορφη Σαρλότ. Θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα. Μόνο που η Σαρλότ δεν έρχεται μόνη, έχει 3 παιδιά και έναν πολύ ζηλιάρη πρώην σύζυγο. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που προκύπτουν για να είναι επιτέλους μαζί.

Η ταινία μοιάζει με τα παλιά κλασσικά ρομάντζα του Χόλυγουντ. Ναι τα αγαπημένα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατά την διάρκεια της γίνονται αναφορές σε αυτά όπως την Καζαμπλάνκα. Αστεία, ρομαντική, με όμορφη μουσική επένδυση, αστραφτερή. Κάνει το Παρίσι και την Νέα Υόρκη να φαίνονται αβάσταχτα ρομαντικά. Τι παραπάνω να θες από μια αισθηματική ταινία;

Ο Τζέιμς Χιούθ λατρεύει τις Αριστόγατες και μας το δείχνει. Ο ίδιος μάλιστα έχει αναφέρει ότι το Η Αγάπη Δεν Έρχεται Μόνη είναι οι Αριστόγατες η κλασσική ταινία της Disney αλλά με ηθοποιούς. Και τι ηθοποιούς θα προσθέσω εγώ. Ο γοητευτικότατος-χάνομαι στα μπλε σου μάτια- Γκαντ Ελμαλέχ και η πάντα σαγηνευτικά όμορφη Σοφί Μαρσό. Κατά τα άλλα υπάρχουν ορισμένα κλισέ που όμως δεν μας χαλάνε καθόλου διότι η ταινία είναι τόσο όμορφη, τόσο εξαιρετικά φωτογραφημένη που απλά την ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα.

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *