«Για μια τρελή βραδιά καρναβαλιού», Νάσος Λαναράς

Άνεμος Magazine 13/02/2014 0

batman

Για μια τρελή βραδιά καρναβαλιού*
(Εμπνευσμένο από τον Δημήτρη Ψαθά)

Αίθουσα Δικαστηρίου

«Μερόπη Φαγκρή».
«Παρούσα».
«Ευανθία Περλεπέ».
«Αχ! Παρούσα, κύριε πρόεδρε».
«Αγησίλαος Τουφεξής».
«Παρών… Φερ’ ειπείν… Κύριε πρόεδρε».
Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στο αυτόφωρο, ο πρόεδρος έκοψε κίνηση. Κατάλαβε ότι ο Αγησίλαος με τα «φερ’ ειπείν» έχει περάσει πρόσφατα Γκιουλέν-Μπαρέ, η Ευανθία ήταν ντυμένη κάτι ανάμεσα σε Ζωζώ Σαπουντζάκη και Τάκη Ζαχαράτο, και αποφάσισε να δώσει τον λόγο στη Μερόπη μήπως και συνεννοηθεί.

«Τι συνέβη λοιπόν, κυρία Φαγκρή; Πέστε μας τα συμβάντα».
«Εγώ, κύριε πρόεδρε, είχα πάει στο κομμωτήριο, όπως κάθε μήνα, για κούρεμα και βαφή. Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, κομμωτήριο είναι αυτό. Λέμε το ένα, λέμε το άλλο… Σαν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πριν πάρουν τα μέτρα για το μνημόνιο και φύγει έξαλλος ο Καρατζαφέρης, για να απαγγείλει στίχους του Καβάφη στα κανάλια».
«Μπείτε στο θέμα και αφήστε τα πολιτικά σχόλια».
«Μου άπλωνε λοιπόν τη βαφή στη ρίζα η Καιτούλα και μου εξηγούσε σε ποια ακριβώς στάση έπιασε η κυρία Μαριάννα τον άντρα της, τον κύριο Κρίτωνα, τον ζαχαροπλάστη, πάνω στον πάγκο με τα απλωμένα κανταΐφια, την ώρα που τους πέρναγε φιστίκι Αιγίνης και ταυτόχρονα του εξηγούσε τα προθεσμιακά επιτόκια, με ιδιαίτερο πάθος, ο κ. Ταμπακόπουλος, ο διευθυντής της Αγροτικής από απέναντι. Ένα σας λέω… Έγινε το ζαχαροπλαστείο σαν το λιμάνι της Πάτρας μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου. Εκείνη την ώρα ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν η κυρία Περλεπέ από εδώ, για να κάνει ανταύγειες, με τον ανιψιό της, την Νταίζη».
«Με την ανιψιά της, την Νταίζη, θέλετε να πείτε…»
«Όχι, κύριε πρόεδρε, με τον ανιψιό της, την Νταίζη, που είναι αδερφή».
«Μη βρίζετε, κυρία μου, κατάλαβα».
«Όχι, κύριε πρόεδρε, δεν καταλάβατε, δεν έβρισα… Η Νταίζη, εκτός από αδερφή, είναι και αδερφή κανονική, νοσοκόμα, σε ιδιωτική κλινική στο Χαλάνδρι, αυτό εννοώ».
«Ο ανιψιός μου, που τώρα είναι ανιψιά μου, δεν είναι αδερφή, είναι κανονική γυναίκα με ταυτότητα, έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου στον καλύτερο πλαστικό χειρουργό. Εκεί που έκανε βλεφαροπλαστική ο Κίμωνας Κουλούρης».
«Καθίστε κάτω κυρία Περλεπέ, δεν χρειάζονται διευκρινήσεις. Κυρία Φαγκρή, έχει παίξει ρόλο η παρουσία της Νταίζης στην υπόθεση;»
«Μόνο τα εξτένσιόνς της, κύριε πρόεδρε».
«Εν πάση περιπτώσει, αφήστε τις αδερφές, τις νοσοκόμες και τη βλεφαροπλαστική του Κουλούρη στην ησυχία τους κι ελάτε στο θέμα».
«Τυχαία, κύριε πρόεδρε, περνούσε έξω από το κομμωτήριο ο Αγησίλαος με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μας, τον κύριο Λουκά. Ο κύριος Λουκάς, αφού ρήμαξε τα οικονομικά της πολυκατοικίας –παραιτήθηκε και ο βοηθός του ο Άδωνης–, δεν έχει καμία σοβαρή απόφαση να πάρει και κάτι ν’ ασχοληθεί. Έτσι παίζει τάβλι όλη μέρα με τον Αγησίλαο, μέχρι να ξαναγίνει συνέλευση στην πολυκατοικία και να τον αλλάξουνε. Όπου, κάτι μου λέει, ότι θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ακόμα και ο Παναγιώτης. Αποφάσισε λοιπόν να διοργανώσει μια τρελή βραδιά καρναβαλιού, πάντα με τον Αγησίλαο, που γίνανε κολλητοί. Γυρνούσαν λοιπόν από τα μαγαζιά, απ’ όπου είχαν πάρει σερπαντίνες, κομφετί και στολές για το πάρτι. Με είδαν στο κομμωτήριο, κι ενθουσιασμένος ο Αγησίλαος μπήκε να μου δείξει τις στολές. Μπάτμαν για μένα, Κολομπίνα για τον Αγησίλαο. Όχι, δεν κάνω πάλι λάθος, κύριε πρόεδρε. Μπάτμαν για μένα, Κολομπίνα για εκείνον, και μη ρωτήσετε γιατί. Κοιτάξτε και πείτε μου εσείς ποιος είναι ο άντρας σε αυτή τη σχέση…»
«Παρακαλώ… Συνεχίστε».
«Βγάζει τις στολές ο Αγησίλαος, με τον οποίο παρεμπιπτόντως πάμε για γάμο, κύριε πρόεδρε, και έξαλλη η κα Περλεπέ, που διατηρούσε σχέση προ οχταμήνου με τον κύριο, άρχισε να πετάει καρφιά: “Καλά, εσύ Αγησίλαε Κολομπίνα να ντυθείς σου πάει… Αλλά εσύ Μερόπη… Μπάτμαν!!!… Μητσοτάκης να ντυθείς, που έχετε και την ίδια ηλικία”. Εδώ, κύριε πρόεδρε, θέλω να επισημάνω δύο πράγματα: Πρώτον, ότι ο Αγησίλαος δεν ήταν πάντα φίκος… Δεν είχε πάντα αυτό το βλέμμα του Μπρίλη όταν του ζητάει λεμονάδα ο Σταυρίδης, που ατενίζει το άπειρο και ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όχι!!! Είναι ταξίαρχος εν αποστρατεία, με τέσσερα παράσημα, και στα νιάτα του, επί επταετίας, ήταν δεξιός ακτιβιστής και κολλητός του Βορίδη. Μην τον βλέπετε τώρα έτσι ταλαιπωρημένο, σαν ριγμένο μπόγο στο πάτωμα. Επίσης, εμένα, κύριε πρόεδρε, ο Μητσοτάκης μου ρίχνει 25 χρόνια. Ήταν βουλευτής Χανίων όταν γεννήθηκα εγώ. Η δε κυρία βουτυρομπεμπέκα αποδώ είναι μικρότερη μόνο έξι μήνες από μένα και έχει φάει τη μισή της περιουσία στον Φουστάνο για ν’ αποκτήσει αυτά τα μούτρα. Αφού, να φανταστείτε, στη γειτονιά δεν την λένε πια Ευανθία, Ντονατέλα την φωνάζουνε. Ε όχι, κύριε πρόεδρε, δεν το άντεξα αυτό… Την βούτηξα από το μαλλί και της έχωσα το κεφάλι στον λουτήρα. Για να μην μπείτε στον κόπο να ρωτάτε και τους υπόλοιπους, σας λέω ευθέως ότι στο τέλος βρεθήκαμε στο σιντριβάνι της πλατείας, εγώ με τις ξανθές τρέσες της Νταίζης γύρω από τον λαιμό της Ευανθίας Περλεπέ και 18 άτομα να μας τραβάνε για να ξεκολλήσουμε και να μας βγάλουν από τα νερά…. Καταδικάστε με!»
«Ναι. Έχετε να πείτε κάτι εσείς κύριε Τουφεξή;»
«Όοοοχι, φερ’ ειπείν…»
«Κυρία Περλεπέ;»
«Όχι, κύριε πρόεδρε».
«Ωραία, ελεύθεροι και οι τρεις για να πάτε στο αποκριάτικο πάρτι του κυρίου Λουκά το βράδυ. Κυρία Ευανθία, εσείς δεν μας είπατε, τι θα ντυθείτε;»
«Ντυμένη είμαι, κύριε πρόεδρε, μονίμως… Ζωζώκα!»

*Aπόσπασμα από το βιβλίο του Νάσου Λαναρά «50 νευρώσεις των Φαγκρή».

• Επικοινωνήστε με τον συγγραφέα:
https://www.facebook.com/nasos.lanaras?fref=ts
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/50-neurwseis-tou-fagkri.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *