«Με όπλο την αγάπη», Ραλλία Χρηστίδου

Άνεμος Magazine 05/03/2014 0

ralia xristidou

γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Η Ραλλία Χριστίδου είναι γνωστή, στους περισσότερους, από το τηλεοπτικό σόου Famestory, όπου ξεκίνησε την καριέρα της, όμως οι σπουδές της στην κλασική κιθάρα και η ικανότητα της να συνθέτει και να τραγουδάει την έκαναν να ξεχωρίσει αργότερα, ώστε να κάνει μια πολύ καλή πορεία, τόσο δισκογραφικά, όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις της, δίπλα σε μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Η καινούργια της δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Με όπλο  την  αγάπη». Περιλαμβάνει ένδεκα τραγούδια, συν δύο Bonus tracks, από τα οποία η ίδια υπογράφει τη μουσική σε επτά τραγούδια και σε δύο έχει συμβάλει στιχουργικά. Στα υπόλοιπα τραγούδια υπάρχουν ονόματα νέων αξιόλογων δημιουργών όπως οι Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Καραδήμος, Σταύρος Σταύρου, Ανδρέας Λάμπρου, Κωνσταντής Χανιώτης, Διονύσης Κωτσάκης. Η παραγωγή έγινε από τον Γιάννη Κότσιρα, με το οποίον συνεργάστηκε επιτυχημένα στο παρελθόν. Ο ίδιος έχει συνθέσει τη μουσική σε ένα τραγούδι, το «Δικιά σου», το οποίο έχει ξεχωρίσει ραδιοφωνικά, καθώς επίσης έγραψε στίχους και μουσική σε άλλα δύο.

1. ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ
2. TENGO SOLEDAD
3. ΑΣΠΡΟ ΓΙΑΣΕΜΙ
4. ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ “ΕΓΩ” (συμμετέχει η Ρίτα Αντωνοπούλου)
5. ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ
6. Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
7. ΙΟΥΔΑΣ
8. ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ
9. ΠΕΣ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑ
10. ΠΟΣΑ ΔΑΚΡΥΑ
11. ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ
12. ΤΑΝΓΚΟ ΓΙ’ ΑΝΤΙΟ (B.TRACK)
13. ΜΟΝΑΧΗ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ (B.TRACK)

Κάθε φορά που γράφω μια κριτική αναφέρω στοιχεία απαραίτητα για τους αναγνώστες, ώστε να αξιολογήσουν καλύτερα το περιεχόμενο της εκάστοτε δισκογραφικής δουλειάς. Επί της ουσίας τώρα, μετά την ακρόαση του άλμπουμ, θα πω ότι ξεχώρισα το τραγούδι “ TENGO SOLEDAD”, του οποίου οι στίχοι είναι ισπανικό ποίημα και ακούγεται τόσο στα ισπανικά όσο και στα ελληνικά σε ρυθμό tango, το “ Άσπρο γιασεμί ”  θυμίζει σε ύφος επιτυχίες της Ραλλίας από το παρελθόν, το  ζεϊμπέκικο όμως “Το παλιό μου εγώ ”, με την συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου είναι αυτό που πραγματικά με απογείωσε, ενώ το τραγούδι “ Δικιά σου ” είναι μια μπαλάντα με όλα εκείνα τα στοιχεία που θυμίζουν Γιάννη Κότσιρα, μιας που όπως ανέφερα έγραψε την μουσική. Τέλος μου άρεσαν το “ Εδώ θα μείνω” σε μουσική του Στάθη Δρογώση και το “ Μονάχη ταξιδεύω στη σιωπή” σε μουσική του Ανδρέα Λάμπρου.

Γενικά στο σύνολο της είναι μια καλή δισκογραφική δουλειά, θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερη  και πιο ομοιογενής, κατά την προσωπική μου γνώμη, αν δεν είχε τόσους εμπλεκόμενους δημιουργούς. Αυτό το λέω, γιατί ο καθένας έχει το δικό του μουσικό ύφος γραφής. Βέβαια θέλω να πιστεύω ότι η Ραλλία Χριστίδου επεδίωκε να πετύχει με την συμμετοχή και άλλων συνθετών την πολυφωνία, μόνο που το αποτέλεσμα δεν είναι πετυχημένο σε όλα τα τραγούδια, ακόμα και σε κάποια που έγραψε η ίδια.

Κυκλοφόρησε από τη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ – Φεβρουάριο του 2014

πηγή: http://www.e-orfeas.gr/

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *