Κωνσταντίνος Νάρης – «Τέρμα: η καρδιά» από τον Σάκη Ιντζεβίδη

Άνεμος Magazine 14/01/2014 0

naris 1

Το 2013 μπορεί να έχει περάσει στο παρελθόν, όμως στην πρώτη μου δισκοκριτική για το 2014 θα αναφερθώ στο μίνι άλμπουμ «Τέρμα: η καρδιά», που κυκλοφόρησε ο πρωτοεμφανιζόμενος δισκογραφικά Κωνσταντίνος Νάρης στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Πρόκειται για πέντε νέα τραγούδια σε μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου και στίχους των Διαμαντή Γκιζιώτη, Νίκου Μωραΐτη, Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου και Σταύρου Σταύρου.

Εισέπραξα πολύ καλά στοιχεία στο σύνολο από την ακρόαση των τραγουδιών. Ειδικά έχω να πω ότι υπάρχει ένα παζλ ήχων, που συνδυάζονται στοιχεία φολκ μπαλάντας, manouche, waltz, tango, με τον ερμηνευτή να κρατάει πολύ καλές ισορροπίες, σε κάθε τραγούδι, και να τα αποδίδει με το καλύτερο τρόπο, χωρίς να επηρεάζεται από το ιδιαίτερο μουσικό ύφος που έχει το καθένα.

01. Τα σπίτια
02. Τέρμα η καρδιά
03. Τετράγωνος λόγος
04. Βόλτες
05. Μαθήματα μοναξιάς γι’αρχάριους

Ο Γιώργης Χριστοδούλου ως συνθέτης και ενορχηστρωτής του μίνι άλμπουμ διατηρεί ένα δικό του στυλ, το οποίο καθιέρωσε σε προσωπικές του δουλειές, και μου αρέσει.

Μπορεί να έχουμε ξενόφερτους ρυθμούς, αλλά «κουμπώνουν» πετυχημένα με τους ελληνικούς στίχους και την ερμηνεία του Κωνσταντίνου Νάρη. Είναι θετικό να υπάρχουν καινούργια ονόματα στον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν να δώσουν ποιότητα – αυτό είναι εξέλιξη και το χρειάζεται η ελληνική μουσική. Τέλος πρέπει να αναφέρω τους μουσικούς που συμμετείχαν παίζοντας θαυμάσια και να ευχηθώ καλή χρονιά.

Ηλεκτρική κιθάρα: Παναγιώτης Αθάνατος – Ακουστική κιθάρα: Γιώτης Παρασκευαϊδης, Κοντραμπάσο: Αντώνης Αρβανίτης – Τύμπανα: Ρόλη Γιαμοπούλου Ακορντεόν: Τάσος Κάντας – Τρομπόνι: Γιώργος Ζαρέας, Πιάνο: Πάνος Τσίγκος – Ukulele: Γιώργης Χριστοδούλου

Το ep κυκλοφόρησε από την Ankh prontuctions Δεκέμβριο 2013

πηγή: Ορφέας

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *