Δισκοκριτική Μανώλης Καραντίνης «Της ψυχής μου τα κρυμμένα», γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Άνεμος Magazine 11/02/2014 0

karantinis

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης Μανώλης Καραντίνης κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Της ψυχής μου τα κρυμμένα». Μπορεί ως μουσικός να έχει κάποιες δεκαετίες που φιγουράρει δίπλα σε μεγάλα ονόματα ερμηνευτών, αλλά προφανώς τώρα ένοιωσε έτοιμος να δώσει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ. Αναμφισβήτητα και δικαίως συγκαταλέγεται μέσα στα πέντε πρώτα μπουζούκια των τελευταίων είκοσι ετών. Βιρτουόζος και ουσιαστικός σε κάθε μουσικό κομμάτι που έχει συνοδεύσει με το μπουζούκι του, δεν θα μπορούσε να μην είναι συνεπής στις δικές του δημιουργίες.

Η μουσική του οντότητα ως συνθέτη εξάλλου φαίνεται από το πρώτο άκουσμα του άλμπουμ. Πρόκειται για ένα παζλ ήχων με την συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών, από τις παλαιότερες γενιές ως τις νεότερες, και όχι μόνο λαϊκών, όπως θα περίμενε κάποιος. Τα έντεκα τραγούδια του cd τραγουδούν οι Τόλης Βοσκόπουλος, Αντώνης Ρέμος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Πέτρος Γαϊτάνος, Λάκης Χαλκιάς, Μελίνα Ασλανίδου και Ραλλία Χρηστίδου.

 1. Αρπίσματα
 2. Η πόλη του έρωτα
 3. Του κόσμου τα στραπάτσα
 4. Χόρα
 5. Το όνειρό μου
 6. Αγέρας
 7. Λεζάντα
 8. Σαν Ζωγραφιά
 9. Ορίζοντες
 10. Stavros Lounge
 11. Τα σμαράγδια
 12. Μεσόγειος
 13. Τα Μακρίσια
 14. Σούστα
 15. Διψασμένο χώμα
 16. Τα χρώματα του χθες
 17. Της ψυχής μου τα κρυμμένα
 18. Γράμμα στην πατρίδα
 19. Ζεϊμπέκικο σε 3 χορδές

Τους στίχους υπογράφουν η Όλγα Βλαχοπούλου, ο Γιάννης Τζουανόπουλος, ο Γιώργος Λεκάκης, ο Κώστας Μπαλαχούτης και η πρωτοεμφανιζόμενη Άννα Στεργιαννού.

Στο cd περιλαμβάνονται επίσης οκτώ ορχηστρικά θέματα στα οποία ρόλο σολίστ έχουν όλα σχεδόν τα νυκτά έγχορδα που χρησιμοποιούνται στην ελληνική λαϊκή μουσική, υπάρχει βέβαια και η προσθήκη παραδοσιακών πνευστών σε κάποια από αυτά. Η συμμετοχή σπουδαίων μουσικών όπως ο Βασίλης Σαλέας, ο Ζήσης Κασσιάρας, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο Πάνος Δημητρακόπουλος κ.α., βοηθάει πολύ το τελικό αποτέλεσμα, ενώ τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκαν ο Μάνος Γρυσμπολάκης και ο Ντίνος Γεωργούντζος.

Συνολικά το άλμπουμ είναι εξαιρετικό και δουλεμένο στην λεπτομέρεια, πραγματικά πλούσιο σε ηχοχρώματα και αντάξιο της φήμης του Μανώλη Καραντίνη.

Κυκλοφορεί από την Zεύξις Music, Δεκέμβριο του 2013

πηγή: www.e-orfeas.gr

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *