Βαγγέλης Καζαντζής «Έξω απ’ τα μέτρα»

Άνεμος Magazine 02/04/2014 0

AC19

Γράφει ο Σάκης Ιντζεβίδης

Ο Βαγγέλης Καζαντζής με καταγωγή από την Λαμία ανήκει στην νέα γενιά τραγουδοποιών. Η δεύτερή του δισκογραφική δουλειά έχει λίγο καιρό που κυκλοφόρησε με τίτλο «Έξω απ’ τα μέτρα». Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν υπάρχουν αξιόλογα νέα ονόματα δημιουργών που εμφανίζονται δισκογραφικά πριν την χρονιά του 2010, αλλά και μετά, και είναι αυτοί που θα χαρακτηρίσουν μουσικά την δεκαετία του 2010. Η παλαιότερη φουρνιά, ο Μάλαμας, ο Περίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Αγγελάκας, ο Παύλος Παυλίδης κ.α. έβαλαν τα θεμέλια ώστε να χτίσουν πάνω τους τα καινούργια πρόσωπα. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο για μένα, αλλά πέρα από αυτό με ενδιαφέρει να βλέπω και ειδικά να ακούω πως εξελίσσουν αυτά που παρέλαβαν.

Πράγματι ο Βαγγέλης Καζαντζής φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τους προκατόχους του στο δεύτερο άλμπουμ του, όμως αυτό δεν είναι εντέλει κακό. Υπάρχουν έντονα αποτυπωμένες στα τραγούδια οι εναλλαγές συναισθημάτων του τραγουδοποιού, με τον ίδιο και τους συμμετέχοντες να τα πάνε πολύ καλά στις ερμηνείες τους, με ενορχηστρώσεις- που προσωπικά θεωρώ ότι είναι θαυμάσιες- και έχουν την ιδιομορφία να μην διατηρούν  το ίδιο ύφος μουσικά, αλλά να έχουν τον ίδιο παρονομαστή(τα πνευστά του εξαιρετικού Κωνσταντή Πιστιόλη).

 1. Μάσκα
 2. Άδης (Γιάννης Χαρούλης)
 3. Έξω απ’ τα μέτρα
 4. Βροχή
 5. Αποθυμιά(Φωτεινή Βελεσιώτου)
 6. Μαχαιριά ο καιρός
 7. Πρέπει ν’ αρπάξουμε φωτιά(Γρηγόρης Κλιούμης)
 8. Στα πέρατα (οργανικό)
 9. Γίνε σιωπή
 10. Κρυφτό
 11. Του χρόνου οι ταγοί(Κωνσταντής Πιστιόλης)
 12. Το παραμύθι της βροχής(Μαρίνα Δακανάλη)
 13. Λεξικό η φύση

Χρειάστηκε να ακούσω αρκετές φορές τα δεκατρία τραγούδια του cd(το ένα είναι ορχηστρικό), από τα οποία τα οκτώ ερμηνεύει ο ίδιος ο υπογράφων και στα υπόλοιπα έχει για συνταξιδιώτες τους Γιάννη Χαρούλη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γρηγόρη Κλιούμη από τα «Υπόγεια Ρεύματα», Κωνσταντή Πιστιόλη και Μαρίνα Δακανάλη, ενώ για τους στίχους των τραγουδιών του συνεργάζεται με τους Γιώργο Γκώνια, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Ασκληπιάδα Κυριάκου, Βασίλη Μανέλα .

Θέλω όμως να μείνω σε συγκεκριμένα τραγούδια που μου έκαναν εντύπωση, η «Μάσκα», το ομότιτλο «Έξω απ’ τα μέτρα», η «Αποθυμιά» με την ερμηνεία της πάντα συγκλονιστικής Φωτεινής Βελεσιώτου, το «Πρέπει να αρπάξουμε φωτιά», που είναι μια σύγχρονη ροκιά η οποία δανείζεται  στοιχεία από την παράδοση, με την ερμηνεία του εξαιρετικού Γρηγόρη Κλιούμη. Επίσης ξεχώρισα το «Γίνε σιωπή», «Του χρόνου οι ταγοί»- το λένε μαζί με τον Κωνσταντή Πιστιόλη , «Το παραμύθι της βροχής» με την συμμετοχή της πολύ καλής Μαρίνας Δακανάλη. Δεν θέλω να αδικήσω κανένα από τα υπόλοιπα, σε γενικές γραμμές πολύ καλή δισκογραφική δουλειά, ο Βαγγέλης Καζαντζής είναι στο σωστό δρόμο, αρκεί να συνεχίσει έτσι.

Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2014 από την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ

πηγή: http://www.e-orfeas.gr/

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *