«Στον απόηχο της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας», Τζίνα Μιτάκη

Άνεμος Magazine 11/03/2014 0

ston apoixo

…Και τώρα, στον απόηχο της Διεθνούς Μέρας της Γυναίκας, εγώ η… «έλα τώρα μιλάει πάλι η σπαστική, η μίζερη, η κακιασμένη, η στερημένη» θέλω να σε ρωτήσω Γυναίκα αν είσαι ευχαριστημένη για την «επανάσταση» που έκανες και την τιμή που απέδωσες στο φύλο σου;

Ναι, ναι, την επανάσταση και την τιμή, αυτή καλή μου, αυτή που πέταξες την ποδιά  της κουζίνας, που πάτησες πόδι στον σύζυγο η τον σύντροφο. Του πέταξες και  μια γλωσσάρα  οχτώ χιλιόμετρα,  τονίζοντας του πως είναι η Μέρα Σου και καλά θα κάνει αυτή η στρίγκλα η μάνα του να κρατήσει τα παιδιά να βγεις και εσύ. Γιατί είσαι άνθρωπος και θέλεις να ξεσκάσεις και αν δεν το κάνει, να μην περιμένει να τρέξεις όταν το έχει ανάγκη  να πάει στο γιατρό. Που επαναστάτησες και τίμησες το φύλο σου και τον εαυτό σου, αφού φόρεσες την Άρτα και τα Γιάννενα, το Λιανοκλάδι και τα Φάρσαλα ομού και αντάμα όλα και ξεχύθηκες στα μαγαζιά που οργάνωσαν τιμητική βραδιά για πάρτη σου.
Εκεί καλή μου που κάποια άλλη ομόφυλη σου, η ακόμα και ο άντρας σου, ο αδελφός, ο γιος, ο συνάνθρωπος, πίσω από την αστραφτερή σάλα, μέσα στη λίγδα είχαν χτυπήσει 15ωρο αντί πινακίου φακής. Ανασφάλιστοι, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας προσωπικού   για να επαναστατήσεις εσύ! Να φας, να πιείς, να τραγουδήσεις «είμαι γυναίκα του κεφιού, φίνα και ντερμπεντέρισσα» να ρίξεις τα τσιφτετέλια σου και τις ζεϊμπέκιες σου.
Είσαι μάλλον, δεν εξηγείται διαφορετικά! Γιατί μια ζωή αυτό κάνεις αυτή την μέρα.
Επαναστατείς και καλά, τιμάς και διεκδικείς δικαίωμα στην βλακεία, με τον τρόπο  που σου υπέδειξαν να «επαναστατείς» και να τιμάς  όλοι εκείνοι που βολεύονται να έχεις μυαλό κότας και σε ταΐζουν αβέρτα  πίτουρα.
Τα έχεις «κατακτήσει» όλα τα δικαιώματα σου και εσύ και οι άλλοι γύρω σου, γυναίκες και άντρες.
Έχεις δουλειά, έχεις αξιοπρεπές εισόδημα, έχεις παιδεία, υγεία, έχεις πολιτισμό, πρόνοια και σεβασμό στην Ανθρώπινη Ύπαρξη. Ζεις σε ένα κόσμο  δίκαιο, ευτυχισμένο και ανέμελο και το μόνο που έλειπε να κατακτήσεις ήταν να ξεχυθείς ως άλογη αλόγα να παραστήσεις… αλήθεια τι;
Τώρα αν την επόμενη μέρα, αν σήμερα ας πούμε, και το δικό σου αφεντικό  σε εξαναγκάζει σε εργασία ανασφάλιστη, χωρίς ωράριο για 300-400-500 ευρώ με την προϋπόθεση να σε παρενοχλεί και σεξουαλικά όταν έχει κέφια. Να σου κατεβάζει όλη την Παλαιά και Καινή Διαθήκη και να  κάνει λεκτικά  αυτό που μπορεί ως άντρας σε  εφτά γενιές σου πίσω, όταν έχει νεύρα η κεσάτια. Αν ο άντρας σου, σου φοράει το κέρατο αβέρτα που  αν το σκαρφαλώσεις φτάνεις στρατόσφαιρα, αν λέει προσβλητικά ανεκδοτάκια για το φύλο σου, αν σε έχει ξεχασμένη και απαξιωμένη ως ύπαρξη, αν σε ανταγωνίζεται δια του υποβιβασμού, αν σου έχει φορτώσει  εκτός από το προπατορικό αμάρτημα και όλες τις ευθύνες της καθημερινότητας και αν θεωρεί φυσικό να σου ρίχνει και κανένα φούσκο δεν τρέχει τίποτα καλή μου.
Έχεις την Μέρα σου και σε τιμάνε όλοι. Οργανώνουν φιέστες και events, σου πετάνε εκεί και κάτι στιχάκια ανάλατα μαζί με κάνα λέλουδο, καμιά ζαρτιέρα σετάκι με παρδαλό  εσωρουχάκι δαντελωτό, κάνα αρκούδι και νοιώθεις Άνθρωπος και εσύ!
Αναρωτιέμαι αν  ξέρανε όλες εκείνες οι γυναίκες, που ξεκίνησαν τότε τους πρώτους αγώνες και όσες ακόμα δίνουν αγώνες, πως θα τους  τιμούσαν  και θα  τους ακολουθούσαν  και  πόσο θα τους ευτέλιζαν αυτούς τους αγώνες  οι σημερινές, θα τους ξεκινούσαν;

• Eπικοινωνήστε με τη συγγραφέα:
https://www.facebook.com/Tzinamit?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/Paramythies?fref=ts
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/nyxterines-kouventes.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *