«Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς», Μάρθα Πατλάκουτζα, Ελληνική Πρωτοβουλία

Άνεμος Magazine 05/10/2013 1

patlakoutza

Η συγγραφέας μιλάει για το βιβλίο της.
Ζαχάρα, η θύελλα της καρδιάς
Ξεκίνησα να γράφω αυτό το βιβλίο ξεκινώντας από τις δικές μου μοναχικές στιγμές.
Οι ηρωίδες μου η Μύρα και η Ζωή, είναι δυο γυναίκες απλές, καθημερινές που η καθεμία παλεύει με τους δικούς της δαίμονες. Αυτό που ενώνει τις ζωές τους είναι ένα τερτίπι της μοίρας τους, ένα ηλεκτρονικό λάθος που οδηγεί στην τυχαία συνάντησή τους.
Στις καρδιές τους απλωμένη μια έρημος, σαν τη Σαχάρα. Πασπαλίζοντας τες με λίγη ζάχαρη αγάπης, σηκώνονται θύελλες μέσα τους, χωρίς καμία εγγύηση για το μέλλον.
Αποφάσεις πρέπει να παρθούν!!!
Ατελείωτα τα λόγια που αφήνονται να δραπετεύσουν από την ψυχή τους, δίχως καταφύγιο. Μένουν να αιωρούνται κυνηγημένα.
Τα λόγια ψάχνουν για τον δικό τους ουρανό.
Η μοίρα της Ζωής….
Η ζωή της Μύρας…
Οι ζωές μας.

οπισθόφυλλο:
Η θερμή απαλή παλάμη της αγκαλιάζει τα παγωμένα μου δάχτυλα. Πρωτόγνωρες εικόνες με περικυκλώνουν. Κίνηση σε εξωτικά μέρη, ψυχικός πόνος, μοναξιά ατελείωτη, επώδυνη. Δεν αντέχω άλλο. Αφήνω απότομα το χέρι της και κρύβω το δικό μου πίσω από την πλάτη μου. Θέλω να κρύψω όσα είδα, όσα μου φανέρωσε για μια ακόμα φορά η Ιουδίθ”.
Μύρα και Ζωή, δυο γυναίκες αντιμέτωπες με τη μοίρα και τη ζωή, αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα σύνορα της συμβατικότητας. Έρωτας και λόγια τυλιγμένα στη θύελλα της ανέμης, ένα κουβάρι η μοίρα της ζωής τους.
Το ταξίδι της αγάπης ξεκινά!
Καμία απόσταση δεν είναι αρκετή για να παλέψει με το όνειρο.
Μια βαλίτσα γίνεται η καρδιά της Ζωής, που ταξιδεύει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και οδηγείται στην τελική αναμέτρησή της με την κοσμοπολίτικη Σαγκάη, την αμαρτωλή πόλη στη λήθη του χρόνου.
Η χρόνια κατάθλιψη είναι ο δαίμονας που θα νικήσει η Μύρα στους πορτοκαλί αμμόλοφους της Σαχάρας, στην έρημο των ονείρων της.
Μια τυχαία συνάντηση και η μοίρα ξετυλίγει το μίτο της ζωής.

ISBN 978-618-5050-12-2,  380 σελ.,  Τιμή € 16,00

One Comment »

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *