«Η μυρωδιά σου στα σεντόνια μου» Γιάννης Φιλιππίδης, Άνεμος εκδοτική

Άνεμος Magazine 12/07/2013 0

mirodia

Γεννημένη σ’ έναν τυραννισμένο τόπο, μαθαίνει γρήγορα να αγαπά τη ζωή και τ’ ανεκτίμητα δώρα της: τον έρωτα, την ευτυχία να ζει σ’ έναν κόσμο που επέλεξε η ίδια, τα χρώματα και τις μυρωδιές γύρω της, τον αλήτη χρόνο, τους φόβους, τη δύναμή της να κοιτάει ψηλά ανασαίνοντας αρμύρες της θάλασσας και ξεστρατισμένους μικρούς θεούς.
Συναισθηματικά σοφή από πάντα, με σκηνικό μια πατρίδα που χρόνο με το χρόνο αλλάζει δραματικά, διεκδικεί τις στιγμές της, αποφασίζοντας να ζήσει, να κερδίσει τα χρόνια, όλα τα χρόνια της.
Και τι σχέση μπορούν να έχουν μεταξύ τους ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ, το κάστρο του Πλαταμώνα κι ένα μοιραίο γράμμα που δεν έφτασε πουθενά, ο ελληνικός κινηματογράφος και οι κρυφές σχέσεις των ανθρώπων του, το πρόσωπό της τετράστηλο στις εφημερίδες, ένα ερειπωμένο αρχοντικό έξω απ’ τα Βίλια, τα παράξενα όνειρα, και η λαμπερή Φρόσω που δεν θα ξεκουραστεί ποτέ;
Είναι η Βασιλική της καρδιάς μας. Η καλή ψυχή που κρύβουμε μέσα μας. Κι όλη η Ελλάδα, δυο τσιγάρα δρόμος…

Το μυθιστόρημα του Γιάννη Φιλιππίδη, μοσχοβολάει έρωτα. Μαζί με γαρδένια, ροδάκινο, ούζο, ελληνικό μεζέ και βαρύ καπνό. Από εκείνα τα βιβλία που δεν αφήνεις να σου πέσουν από τα χέρια. Βιβλία συμβίωσης. Το κρατάς μαζί σου συνέχεια, στο μετρό, στο λεωφορείο. Μέχρι να το εξαντλήσεις, να ρουφήξεις τους χυμούς του, να το τσαλακώσεις, να τσακίσεις τις σελίδες του, να το απολαύσεις.
Ειρήνη Αϊβαλιώτου, www.catisart.gr
Δημοσιογράφος

Τιμή: 15,23€ -10% 13,71€
Αγορά μόνο από τον Άνεμο με ΦΠΑ
ISBN: 978-960-99753-7-7     σελ.: 344     σχήμα: 14×20,5 cm
http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/h-myrwdia-sou-sta-sentonia-mou.html

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *