« Ο δικός μου παράδεισος λέγεται Κύθηρα» • Ελίνα Γαλανοπούλου

Άνεμος Magazine 29/09/2013 0

o dikos mou paradeisos

Κύθηρα ή Τσιρίγο είναι το δικό μου νησί του παραδείσου. Νησί με μοναδική αύρα, αμέτρητα τοπία που εναλλάσσονται με θαυμαστή ισορροπία, υπέροχες ακρογιαλιές και θάλασσες σε απίθανους χρωματισμούς. Παντού βρίσκουμε το θέμα μιας εκδρομής σε μια περιοχή-παραλία-θάλασσα, και μετά υπέροχο φαγητό σε παραδοσιακό ταβερνάκι μέσα σε ατμόσφαιρα μαγική και ονειρική. Τα μπαράκια δεν είναι τα κοσμικού τύπου, αντίθετα είναι ποιοτικά, καλόγουστα και με μουσική σε ποικιλία ποιότητας. Η κουλτούρα και οι τέχνες περισσεύουν παντού, το κέφι για ζωή είναι ανόθευτο και καθαρό από τα δηλητήρια του δήθεν κοσμικού τουρισμού, και οι παντός είδους γεύσεις αιχμαλωτίζουν απολαυστικά νου, ψυχή και αισθήσεις.
Κάθε ώρα της μέρας, κάθε φως, κάθε νυχτερινή αναλαμπή αστεριών και φεγγαριού, κάθε αύρα αρωματισμένη από αυτή τη χαρακτηριστική “τσιριγωτίλα”, κάθε μουσικός ήχος που βγαίνει από τα δάχτυλα του “βιρτουόζου” που με χαμόγελο και κέφι παίζει κρητική, τσιριγώτικη, τζαζ, ροκ, έντεχνη μουσική, κάθε βουτιά μέσα σε σαγηνευτικά νερά, έχουν τη γοητεία των σειρήνων του ουράνιου έρωτα που διαχέεται μέσα στη ψυχή, στο κορμί και στο νου.
Ότι πέρασε, ότι συνέβη ποτέ στην Ελλάδα, πέρασε και συνέβη και στα Κύθηρα, ένα χθες αιώνων, ένα σήμερα απτό και μαγικό, ένα αύριο ελπιδοφόρο. Ο δικός μου παράδεισος λέγεται Κύθηρα, Τσιρίγο, Ζάθεα, Πορφυρούσσα, Νησί της Ουράνιας Αφροδίτης, Νησί της Ουτοπίας. Ίσως να χρειάζονται και άλλα τόσα ονόματα για να μπορέσει να δοθεί με μια λέξη αυτό που δεν φτάνουν όλες μαζί για να δώσουν: το άπειρο του υπέρτατου παραδείσου.

• Επικοινωνήστε με τη συγγραφέα:
https://www.facebook.com/elina.galanopoulou?hc_location=stream
‪www.kythirionpolitia.gr
www.aloizianika1768.com
https://www.facebook.com/ElinaGalanopoulou.AnemosEkdotike?ref=ts&fref=ts

Leave A Response »

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος και όχι bot *